Sunday 26 October 2014

Έως 20.000 ευρώ η ταρίφα για αγορά βρέφους…
Παράδεισος παρανομίας η Ελλάδα…

Στην παράνομη «αγορά» βρεφών η τιμή ενός νεογέννητου κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 20.000 ευρώ.
Φθηνότερα κοστίζουν τα μελαχρινά βρέφη και πιο ακριβά τα ξανθά ή ανοικτόχρωμα.
Η τελική τιμή ενός νεογνού επηρεάζεται επίσης από τον χρόνο παράδοσής του: τα… ετοιμοπαράδοτα βρέφη κοστίζουν ακριβότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ θεωρείται πλεονέκτημα να έχουν γεννηθεί πριν από μόλις τρεις έως πέντε ημέρες και σίγουρα να μην έχουν «σαραντίσει».

Ως επιπλέον υπηρεσία, τα κυκλώματα διακινητών χρεώνουν τη δυνατότητα του άτεκνου ζευγαριού να επιλέξει το παιδί της αρεσκείας του μεταξύ δύο, τριών ή και περισσότερων νεογέννητων βρεφών. «Κανένα από τα παιδιά μας δεν είναι πάνω από 40 ημερών. Εάν δεν σας αρέσει αυτό που θα σας φέρουμε, μπορείτε να το δώσετε πίσω και θα σας φέρουμε άμεσα άλλο» έλεγε σε αστυνομικούς που παρίσταναν το άτεκνο ζευγάρι γυναίκα που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο στα Τρίκαλα ως μέλος κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Στους υποψήφιους θετούς γονείς τα κυκλώματα συχνά δεν εμφανίζουν τη φυσική μητέρα του βρέφους, ιδίως όταν αυτή είναι π.χ Ρομά από τη Βουλγαρία. Αντίθετα, μπλοφάρουν και παρουσιάζουν ως μάνα μια γυναίκα π.χ. από τη Ρωσία, προκειμένου να δημιουργήσουν την προσδοκία στους θετούς γονείς ότι το παιδί τους θα γίνει ξανθό και ψηλό…
Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ραντεβού για την παράδοση – παραλαβή δίνονται όχι κοντά στα δημόσια μαιευτήρια όπου συνήθως γίνεται ο τοκετός, αλλά έξω από ακριβές ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου το κύκλωμα να καλλιεργήσει την εντύπωση στους αγοραστές ότι το νεογνό ανήκε σε εύπορο ζευγάρι και άρα έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι υγιές.
Στις 4 Οκτωβρίου, για παράδειγμα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας έφτασε πληροφορία σύμφωνα με την οποία τρεις ημέρες νωρίτερα, την 1η Οκτωβρίου, μια γυναίκα από τη Βουλγαρία συνοδευόμενη από τον σύντροφό της είχε γεννήσει ένα αγοράκι, το οποίο σκόπευε να πουλήσει αντί 10.000 ευρώ.
Η πώληση του νεογνού θα γινόταν στην Αθήνα με τη μεσολάβηση Βούλγαρου «διακινητή» –γνωστού με το ψευδώνυμο «Ζλάβκο»– και τη συμμετοχή ενός δικηγόρου της Αθήνας, που θα αναλάμβανε να διεκπεραιώσει τις «τεχνικές» λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας. Πράγματι, η 36χρονη φυσική μητέρα του βρέφους Rumyana A. και ο 33χρονος σύντροφός της εντοπίστηκαν και επιτηρήθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Anti trafficking της υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Διαπιστώθηκε ότι φιλοξενήθηκαν αρχικά σε σπίτι Πακιστανών στη Χαλκίδα και την 13η Οκτωβρίου μετέβησαν με ΚΤΕΛ στο σπίτι του «Ζλάβκο» ή κατά κόσμον Iliya G., 36 ετών, στην οδό Αγορακρίτου στον Αγ. Παντελεήμονα.
Μετά τη σύλληψή τους κατέθεσαν ότι είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν το νεογνό αντί 6.500 ευρώ. Η παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκε το πρωί της επόμενης μέρας (14ης Οκτωβρίου). Προέκυψε ότι ο «Ζλάβκο» και η σύντροφός του επισκέφθηκαν διαδοχικά δύο σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, όπου «φιλοξενούνταν» αλλοδαπές λεχώνες μαζί με τα νεογέννητα βρέφη τους. Από την πρώτη ο Βούλγαρος «εγκέφαλος» φέρεται να παρέλαβε νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο παρέδωσε σε ζευγάρι Ελλήνων, έξω από το μαιευτήριο «Ελενα» στους Αμπελοκήπους. «Τον είδαμε να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο μαιευτήριο μεταφέροντας ένα “πορτ μπεμπέ”.
Η παρακολούθησή του γινόταν από απόσταση και δεν ήμασταν βέβαιοι εάν πράγματι μέσα στο “πορτ μπεμπέ” υπήρχε κάποιο βρέφος ή όχι» σχολίασε στην «Κ» αξιωματικός που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας.
Το δεύτερο σπίτι που επισκέφθηκαν ο «Ζλάβκο» και η σύντροφός του μέσα σε λίγες ώρες βρισκόταν στην οδό Σπάρτης, στην Κυψέλη. Παρέλαβαν από την 26χρονη Ζaharinka D. το ηλικίας μόλις λίγων ημερών αγοράκι της, το οποίο η ίδια ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει να πουλήσει αντί 3.000 ευρώ. Καταθέτοντας ενώπιον των αστυνομικών αποκάλυψε μάλιστα ότι το κύκλωμα δεν την «ψάρεψε» ενόσω ήταν σε ενδιαφέρουσα, αλλά την εντόπισε στη Βουλγαρία και την έπεισε να μείνει έγκυος προκειμένου να εισπράξει αμοιβή 3.000 ευρώ.
Παράδεισος παρανομίας η Ελλάδα…
Τα περισσότερα κυκλώματα ελέγχονται από Βούλγαρους υπηκόους. Εντοπίζουν –με τη βοήθεια συνεργών τους– εγκύους στη Βουλγαρία, τις οποίες μεταφέρουν στην Ελλάδα για τον τοκετό. Σε κάποιες περιπτώσεις πείθουν γυναίκες να μείνουν έγκυες και να τεκνοποιήσουν με απώτερο σκοπό να πουλήσουν το παιδί τους αντί ποσού που συνήθως ξεπερνά τις 3.000 ευρώ. Για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα, οι αλλοδαπές «φιλοξενούνται» σε διαμερίσματα μισθωμένα από...

Ἅγιος Δημήτριος

Μέγαν εὕρατο, ἐν τοῖς κινδύνοις,
σὲ ὑπέρμαχον, ἡ οἰκουμένη,
Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον.
Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν,
ἐν τῷ σταδίῳ θαρρύνας τὸν Νέστορα,
οὕτως Ἅγιε Μεγαλομάρτυς Δημήτριε,
Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε,
δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
Στο πρόσωπό σου, Δημήτριε Τροπαιούχε, η οικουμένη βρήκε τον μεγάλο υπερασπιστή της στους κινδύνους, τον νικητή των εθνών. Καθώς, λοιπόν, στο στάδιο συνέτριψες την έπαρση του Λυαίου, γεμίζοντας με θάρρος τον Νέστορα, με την ίδια θέρμη, Άγιε Δημήτριε Μεγαλομάρτυρα, ικέτευε για χάρη μας τον Χριστό και Θεό μας, να μας δωρίσει το μέγα έλεός Του.
απόδοση Β.Δ.
---------------------------
Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Η μνήμη του εορτάζεται (και από τους Καθολικούς) στις 26 Οκτωβρίου και στις 8 Νοεμβρίου γι’ αυτούς που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες). Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομα Δημήτριος και Δήμητρα.
Ο Δημήτριος γεννήθηκε γύρω στο 280 στη Θεσσαλονίκη, επί αυτοκράτορος Μαξιμιανού, και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στον ρωμαϊκό στρατό και έφτασε ως το βαθμό του χιλίαρχου, σε ηλικία μόλις 22 ετών. Φύση φιλομαθής και ερευνητική αναζητούσε το υψηλό και το αληθινό και το βρήκε στη χριστιανική πίστη, της οποίας έγινε διαπρύσιος κήρυκας στη Θεσσαλονίκη.
Σχημάτισε ένα κύκλο νεαρών μαθητών και τους δίδασκε την Αγία Γραφή στις υπόγειες στοές κοντά στα δημόσια λουτρά της πόλης. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνάθροισης, οι ειδωλολάτρες τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν ενώπιον του αυτοκράτορα Μαξιμιανού, που παρεπιδημούσε στη Θεσσαλονίκη.
Όταν ο αυτοκράτορας του ζήτησε να απαρνηθεί την πίστη του, ο Δημήτριος του απάντησε: «Τω Χριστώ μου πιστεύω μόνον».
Ο Μαξιμιανός εξοργισμένος από τη θαρραλέα στάση του αξιωματικού του διέταξε να τον φυλακίσουν.
Εν τω μεταξύ, ένας από τους μαθητές του Δημητρίου, ο Νέστορας, παρουσιάστηκε στο στάδιο της Θεσσαλονίκης, όπου ο Μαξιμιανός διοργάνωνε αθλητικούς αγώνες και ζήτησε να αγωνιστεί εξ ονόματος των χριστιανών με τον θηριώδη και ακατανίκητο παλαιστή Λυαίο, ειδωλολάτρη καταγόμενο από το Σίρμιο της Πανονίας (σημερινή Μητροβίτσα Σερβίας). Με την πεποίθηση ότι έχει τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού, ο Νέστορας μπήκε στην παλαίστρα και όχι μόνο νίκησε τον Λυαίο, αλλά τον σκότωσε, όπως ο Δαυίδ τον Γολιάθ στην Παλαιά Διαθήκη.
Οργισμένος ο Μαξιμιλιανός από την ήττα του εκλεκτού του, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Νέστορα και τη θανάτωση του Δημητρίου με λογχισμούς. Ο Δημήτριος τάφηκε στον τόπο του μαρτυρίου του, όπου αργότερα χτίστηκε περίβλεπτος ναός προς τιμήν του. Από τον τάφο του ανάβλυζε μύρο, εξού και η ονομασία Μυροβλήτης.
Σπάνια ένας άγιος έχει ταυτισθεί τόσο στενά με μία πόλη, όσο ο Άγιος Δημήτριος με τη Θεσσαλονίκη. Θεωρήθηκε ανέκαθεν από τους Έλληνες ο φρουρός της πόλης, που μαζί με το λαό αγωνίζεται εναντίον των Σλάβων, Αβάρων, Αράβων, Νορμανδών, Φράγκων, Τούρκων και άλλων βαρβάρων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου 1912), γεγονός που θεωρήθηκε θαύμα.

ΠΗΓΗ: sansimera.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki