Thursday 26 November 2015

Η αγάπη μπορεί να μετρηθεί μόνο στο τέλος
Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας

Το λαϊκό παραμύθι «Οι τέσσερις εποχές» αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που είχε τέσσερις γιους και ήθελε να τους μάθει να μην κρίνουν τα πράγματα επιπόλαια. 
Με αυτόν τον σκοπό, και έναν έναν, τους έστειλε να επισκεφτούν μια αχλαδιά που βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση.
Ο πρώτος γιος έφυγε τον χειμώνα, ο δεύτερος την άνοιξη, ο τρίτος το καλοκαίρι και ο μικρότερος γιος το φθινόπωρο.
Όταν επέστρεψε ο τελευταίος από τους γιους του, ο άντρας τους κάλεσε όλους μαζί και τους ζήτησε να περιγράψουν τι είχαν δει.
Ο πρώτος γιος ανέφερε ότι το δέντρο ήταν φρικτό, γερμένο και στραβό.
Ο δεύτερος είπε πως όχι, ήταν πηγμένο στα πράσινα μπουμπούκια και γεμάτο υποσχέσεις.
Ο τρίτος γιος δε συμφώνησε και δήλωσε ότι ήταν φορτωμένο λουλούδια, ότι είχε ένα πολύ γλυκό άρωμα και ότι φαινόταν πολύ όμορφο, πράγματι, ήταν κατά τη γνώμη του ότι πιο χαριτωμένο είχε δει ποτέ.
Ο τελευταίος από τους γιους διαφοροποιήθηκε από τους προηγούμενους και διαβεβαίωσε ότι η αχλαδιά ήταν ώριμη και μαραινόταν από τόσον καρπό, γεμάτη ζωή και ικανοποίηση.
Τότε ο άντρας εξήγησε στους γιους του ότι όλοι είχαν δίκιο, γιατί είχαν δει μόνο μια φάση της ζωής του δέντρου ο καθένας.
Είπε και στους τέσσερις ότι δεν πρέπει να κρίνουν ένα δέντρο ή έναν άνθρωπο μόνο βλέποντας τον σε κάποια περίοδο της ζωής του. Kαι ότι η η ευχαρίστηση, η αγαλλίαση και η αγάπη που έρχεται με τη ζωή, μπορεί να μετρηθεί μόνο στο τέλος, όταν όλες οι εποχές έχουν ήδη περάσει.
_____________
Πηγή: proskynitis.blogspot.gr
by Αντικλείδι, http://antikleidi.com

Δυστυχώς, άλλη μια φρικτή είδηση: Συνελήφθη 56χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε χθες (25-11-2015), στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου που προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, ενώ ταυτόχρονα κατείχε εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για 56χρονο ομογενή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, αποπλάνησης παιδιών και παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της οικίας του 56χρονου, που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων, ψηφιακοί δίσκοι ( DVD ) και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία, βρέθηκε βιντεοσκοπημένο και φωτογραφικό υλικό, που απεικονίζει τον συλληφθέντα να ασελγεί σε βάρος της ανήλικης, καθώς και γυμνές φωτογραφίες του 9χρονου κοριτσιού, αντίστοιχα. Επίσης, βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Παράλληλα, εντοπίσθηκε βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό παιδιών διαφόρων ηλικιών σε παιδική χαρά, καθώς και ανυποψίαστων γυναικών σε δημόσιους χώρους και εντός αστικών συγκοινωνιών.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μαμάδες μαλλιοτραβήχτηκαν για κλεμμένες γομολάστιχες

Μαμάδες παιδιών του δημοτικού... τσακώθηκαν για κλεμμένες γομολάστιχες και η μια πήγε στο νοσοκομείο και η άλλη στη δικαιοσύνη.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Λάρισας, όταν η μητέρα μαθητή, ο οποίος της είπε ότι συμμαθητής τού «κλέβει» τα σχολικά του είδη (χάρακες, μολύβια, γομολάστιχες κλπ), απευθύνθηκε στη διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου μεταφέροντας αυτά που της είχε καταγγείλει το παιδί της.

Το περιστατικό διερευνήθηκε από τη δασκάλα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε ότι είχαν βάση.

Χθες οι μαμάδες των δυο παιδιών συναντήθηκαν στο σχολείο το πρωί την ώρα που πήγαιναν τα παιδιά τους και... το ένα έφερε το άλλο και πιάστηκαν στα χέρια.
Πάνω στον καβγά, η μία μητέρα απώθησε την άλλη με αποτέλεσμα η δεύτερη να πέσει και να χτυπήσει στο πεζοδρόμιο οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Κλήθηκε η αστυνομία και η γυναίκα που βρέθηκε στο νοσοκομείο υπέβαλε μήνυση σε βάρος της άλλης.


mati

Τα παιδιά μας ....


Τα παιδιά μας είναι:
το πολύτιμο δώρο του χτες...
το καμάρι του σήμερα....
η χαρά του αύριο....

και η ΑΓΑΠΗ μας η Παντοτινή! 

Ευχαριστούμε Πόπη μας ..., ευχαριστούμε πολύ 

Σήμερα, που γιορτάζουμε,
σας κερνάμε ένα γλυκό τραγουδάκι

Ένα βαλσάκι του 1988, η φωνή του Μανώλη Μητσιά και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, από το άλμπουμ ΕΡΩΤΙΚΟ


Πάρε πατέρα το χαμομηλάκι σου αγκαλιά και χόρεψέ το στο ρυθμό.
Σήκωσε μανούλα το μικρό σου και στριφογύρνα το να πάρει απίστευτη χαρά

Αγκαλιάστε την Αγάπη σας τρυφερά και αφήστε το βαλσάκι οδηγό στα βήματά σας.

Μέρα Αγάπης σήμερα, όπως και κάθε μέρα.
Κάθε μέρα, λέξη - λέξη, νότα - νότα...


Και αν, σήμερα ιδιαίτερα, έχεις μια θλίψη για μιαν αγάπη που σε πρόδωσε, άκου το βαλσάκι, δες, νιώσε, κατάλαβε και ...μην πικραίνεσαι.
Η Αγάπη είναι εδώ, δίπλα σου.


Άνοιξε την αγκαλιά σου και χόρεψε, χόρεψε να γλυκαθεί η ψυχή σου.
Η Αγάπη είναι πάντα εδώ, μία, μοναδική σε χιλιάδες μορφές απλώνεται, και όσο τη χαρίζεις, τόσο αυγαταίνει.


Μια αγκαλιά ανοιχτή, και ένα βαλσάκι...

πρώτη ανάρτηση εδώ

2015: Εννιά χρόνια «χαμομηλάκι» - 26 Νοεμβρίου 2006 / 26 Νοεμβρίου 2015

Χαρά μεγάλη έχουμε σήμερα, που γιορτάζει ο Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης των παιδιών, αφού αυτή τη μέρα, πριν από εννιά χρόνια, το «χαμομηλάκι» βγήκε στο διαδίκτυο κάνοντας την πρώτη του ανάρτηση.
Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τα παιδιά όλου του κόσμου.
Μέσα στα εννιά αυτά χρόνια, με τα δύσκολα, τα εύκολα, τις προσωπικές μας λύπες, τις χαρές μας, το «χαμομηλάκι» δεν έπαψε ούτε μια μέρα, ούτε μια στιγμή, να είναι στις προτεραιότητες μας.
Όσα περιγράψανε στο ξεκίνημά μας, στη Συντροφιά του Χαμομηλιού, μετά από 11.177 αναρτήσεις, ΟΛΑ ισχύουν μέχρι κεραίας.
Μας πήρε χρόνος μέχρι να «στήσουμε» το «χαμομηλάκι» μας τεχνικά, όμως, επειδή ήταν ολοκληρωμένο μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας, ξεπεράσαμε τις τεχνικές δυσκολίες και πολύ σύντομα πήρε τη μορφή που βλέπετε.
Ηρθαν και δύσκολες μέρες, ξέρετε πώς είναι η ζωή, αλλά δίνοντας την καρδιά και την ψυχή μας σ' αυτό το ιστολόγιο, δύναμη παίρναμε και χαρά, μεγάλη χαρά. 

Λάθη γονιών, καταγγελίες, συμβουλές για κάθε θέμα που αφορά στα παιδιά, παραμυθάκια, τραγούδια, ποιήματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, είναι στη θεματολογία μας.
Αλλάξαμε μαζί του, κλάψαμε, δακρύσαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε, με τα άσχημα και τα ευχάριστα που συμβαίνουν στα παιδιά όλου του κόσμου.
Κάθε ανάρτηση ανεβαίνει με την ίδια χαρά, στολίζεται με την ίδια προσοχή, επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι όλα τα άρθρα, οι ζωγραφιές, τα ποιήματά, οι σκέψεις, τα παραμύθια και τόσα άλλα -πρωτότυπα ή αναδημοσιευμένα- τον πρώτο μας σκοπό υπηρετούν: να βοηθηθεί έστω και ένα, ΕΝΑ παιδάκι – χαμομηλάκι.
Ίσως, κάποιες φορές, να μας πήρε από κάτω η τόση κακία, η τόση απανθρωπιά των κακοποιητών. Δεν πάψαμε όμως ούτε στιγμή να ελπίζουμε ότι θα  έρθει κάποια μέρα που μόνο ευχάριστες ειδήσεις θα έχουμε να αναρτήσουμε.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki