Wednesday 24 November 2021

Για όποιον αντέχει... 😭

«Κανένας δεν με αγαπάει»  "No one loves me"
Ο Άρθουρ, 6 ετών, φώναξε «κανείς δεν με αγαπά», λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί από τον πατέρα του και τη μητριά του
Arthur, 6, cried ‘no one loves me’ hours before being murdered by his father and stepmother
star
independent

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«Μη με αφήσεις ποτέ». Μια συγκλονιστική ιστορία

Μέχρι σήμερα, το 2021,
13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί
από εκείνους που υποτίθεται ότι τις «αγαπούσαν»

«Αυτό δεν είναι αγάπη»
 
«Μη με αφήσεις ποτέ»: Το συγκλονιστικό βίντεο για την κακοποίηση γυναικών που πρέπει να δουν όλοι
Σκοπός της μικρής ταινίας είναι να αφυπνίσει τις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση. Τις καλεί δε να αναγνωρίσουν τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι αγάπη».

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» με κεντρικό θέμα τις γυναικοκτονίες δημοσίευσε η Lacta, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Οκτωβρίου.
Στην μικρή ιστορία των 3 λεπτών, που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, εμφανίζεται ένα ζευγάρι, το οποίο στις αρχές της σχέσης του περνάει πολύ χρόνο μαζί και είναι ευτυχισμένο. Ο άντρας λέει στη γυναίκα ότι κανένας δεν πρόκειται να την αγαπήσει πιο πολύ από τον ίδιο και της ζητά να μην το αφήσει ποτέ. Όλα όμως αλλάζουν όταν αρχίζουν να συζούν, καθώς ο άντρας εμφανίζει κτητική συμπεριφορά, απαγορεύει στη σύντροφό του να βγαίνει μόνη της, να μιλάει στα τηλέφωνα, να της φωνάζει και να έχει κακοποιητική συμπεριφορά. Στη συνέχεια της ζητούσε συγγνώμη και της έλεγε ότι την αγαπά.

Όπως περιγράφει η ίδια «κάθε φορά που με πλησίαζε, η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει».

Όταν η κοπέλα, εμφανώς δυστυχισμένη, του ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν, ενώ βρίσκονται μέσα στο αμάξι, την πηγαίνει σε μια ερημική περιοχή, αρχίζει να τη χτυπά και τη σέρνει στο έδαφος, ενώ εκείνη εκλιπαρεί για βοήθεια. Μέχρι τη στιγμή που τη σπρώχνει σε έναν γκρεμό και πεθαίνει.

«Η πραγματική αγάπη είναι δικαίωμά σου και εμείς είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε», σημειώνεται στο βίντεο.

Μετά το τέλος της μικρής ταινίας, σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται ότι τις «αγαπούσαν» προσπαθώντας να αφυπνίσει τις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση. Τις καλεί δε να αναγνωρίσουν τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι αγάπη».

Το βίντεο καταλήγει ότι «η πραγματική αγάπη είναι δικαίωμά σου και εμείς είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε».

Στην ιστορία πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.


Πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Διαπροσωπική νοημοσύνη και πώς ωφελεί τα παιδιά

Σημαντική η καλλιέργειά της από νωρίς στο παιδί

Η διαπροσωπική νοημοσύνη είναι η ικανότητα κατανόησης των συναισθημάτων και των πράξεων των άλλων. Είναι επίσης η ικανότητα να επικοινωνείς αποτελεσματικά με τους άλλους.

Η διαπροσωπική νοημοσύνη στα παιδιά είναι μια πολύ ιδιαίτερη δεξιότητα. Αν και οι περισσότεροι από εμάς γεννιόμαστε με αυτή, πολύ λίγοι τη διατηρούμε στην ενήλικη ζωή.

Τι είναι η διαπροσωπική νοημοσύνη στα παιδιά;

Η διαπροσωπική νοημοσύνη είναι μια από τις δεξιότητες που περιλαμβάνονται στη Θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Howard Gardner . Είναι ένα μοντέλο ταξινόμησης νοημοσύνης που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εκπαίδευση. Επίσης έχει ανοίξει μονοπάτια για παιδιά με συγκεκριμένα ταλέντα σε διάφορους τομείς.

Αν και μπορεί να μην φαίνεται τόσο σημαντική ωστόσο, η ποιότητα ζωής των ατόμων με διαπροσωπική νοημοσύνη είναι συνήθως πολύ καλύτερη από εκείνων που δεν την αναπτύσσουν.

Η διαπροσωπική νοημοσύνη μπορεί να καθορίσει την επιτυχία του παιδιού στην ενήλικη ζωή
Η εκπαίδευση είναι θεμελιώδης παράγοντας στην ανάπτυξη κάθε παιδιού, αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας επιτυχίας. Αν και είναι δύσκολο να το αποδεχτεί κανείς, η εκπαίδευση δεν εγγυάται την επαγγελματική επιτυχία.

Το να γνωρίζετε τι να πείτε σε συγκεκριμένες στιγμές μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να αποκτήσετε τη δουλειά που θέλετε, τον σύντροφο των ονείρων σας ή να γίνετε ηγέτης. Ωστόσο, η χαμηλή ικανότητα για διαπροσωπική επικοινωνία μπορεί να σας εμποδίσει να το πετύχετε.

Οφέλη της διαπροσωπικής νοημοσύνης

Στην καθημερινή ζωή, η διαπροσωπική νοημοσύνη επιτρέπει στους ανθρώπους να:

  • λύνουν τις διαφορές με τους άλλους με το διάλογο κι όχι με τη βία
  • διατηρούν μια πιο επαγγελματική εικόνα σε ό,τι κάνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους. Σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν με σιγουριά όλες τις δεξιότητές τους για να συνεργαστούν με άλλους, να εκτιμήσουν τη γνώση των άλλων και να εργαστούν σε ομάδες.
  • κατανοήσουν τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων. Μπορούν να νιώσουν πραγματική ευτυχία για την επιτυχία των άλλων ή να νιώσουν αλληλεγγύη.
  • να γίνουν καλοί σύμβουλοι μεγαλώνοντας.

Η διαπροσωπική νοημοσύνη δεν είναι μόνο η ικανότητα να κάνεις φίλους αλλά το χαρακτηριστικό που ωθεί τους άλλους να θέλουν να είναι φίλοι μαζί σας. Τα άτομα με ισχυρή διαπροσωπική νοημοσύνη μπορούν να φωτίσουν τη μέρα του καθενός.

Πώς να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη της διαπροσωπικής νοημοσύνης στα παιδιά

Η ανάπτυξη της διαπροσωπικής νοημοσύνης στα παιδιά καθώς και η διατήρησή της, βασίζεται σε δραστηριότητες που προσφέρουν στο παιδί σας διαφορετικούς τύπους αλληλεπίδρασης.

Ο εγκέφαλος ενός παιδιού είναι ουδέτερος όσον αφορά τη μάθηση και τη δομή των πληροφοριών που λαμβάνει σε αυτό το στάδιο. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να είναι διεκδικητικά, με αυτοπεποίθηση, ειλικρινή κ.λπ. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα παραμείνουν στην ενήλικη ζωή.

Για να υποστηρίξετε αυτή τη δεξιότητα στα παιδιά, ακολουθούν ορισμένες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε:

  • Θέατρο: Η συμμετοχή σε μια παράσταση, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, βοηθά τα παιδιά να μάθουν να αλληλεπιδρούν κοινωνικά.
  • Προσποίηση: Το να παίζουν προσποιήσεις ή να προσποιούνται είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Μπορούν για παράδειγμα να προσποιηθούν τους αγαπημένοι τους χαρακτήρες
  • Νέους φίλους: Οι κατασκηνώσεις, τα αθλήματα και οι ασφαλείς κοινωνικές δραστηριότητες είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για να γνωρίσουν νέους φίλους. Μπορούν επίσης να μάθουν διαφορετικούς κανόνες για να τα πηγαίνουν καλά με άτομα στο σχολείο ή στο σπίτι.

Το κλειδί για την τόνωση των διαπροσωπικών δεξιοτήτων στα παιδιά
Η διαπροσωπική νοημοσύνη μπορεί να αναπτυχθεί με περισσότερους τρόπους από αυτούς που αναφέραμε. Το κλειδί είναι να εκτεθούν τα παιδιά σε νέες αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες. Αυτά καταγράφονται στο μυαλό τους, αφού τα παιδιά έχουν τεράστιες μαθησιακές ικανότητες.

youaremom/ mothersblog

el.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki