Tuesday 19 November 2013

«Η λίμνη» - video που έχει ως στόχο να σπάσει τη σιωπή για τη σεξουαλική κακοποίηση

Ένα κορίτσι γονατίζει ήσυχα σε ένα δάσος, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το χέρι ενός ανθρώπου πέφτει πάνω στον ώμο της. "Μην το πεις στη μητέρα σου», λέει ...

“The Lake”
Short video by Roland Edzard as part of the Council of Europe ONE-in-FIVE campaign to fight sexual violence against children.




Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τη σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην οικογένειά τους, ενθαρρύνονται να «σπάσουν τη σιωπή» και να μιλήσουν γι 'αυτό με ένα ισχυρό νέο σύντομο βίντεο από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (PACE) που ξεκίνησε σήμερα, μια εβδομάδα πριν από την Ημέρα Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών ' (20 Νοεμβρίου).
Το βίντεο απεικονίζει γραφικά - σε ένα φαινομενικά ευτυχισμένο οικογενειακό πικνίκ -τη ψυχολογική πίεση που ασκείται στα παιδιά-θύματα από "μέλη" της οικογένειας

Το βίντεο καταλήγει με απευθείας προσφυγής στα θύματα να «σπάσουν τη σιωπή» καλώντας την πανευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή 116 111 , που οποίο παρέχει ανώνυμη και εμπιστευτική παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αντιμετωπίζουν κακοποίηση. Ο αριθμός αυτός είναι στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια γραμμή βοήθειας του παιδιού στη χώρα σας, επικοινωνήστε με το Child Helpline Διεθνή .

Μιλώντας πριν από την έναρξη,ο σκηνοθέτης Roland Edzard δήλωσε: «Ήθελα να πω στους νέους που είναι θύματα αυτού του εγκλήματος: Είναι δυνατόν να σπάσεις το μυστικό σύμφωνο σιωπής που ο θύτης σας επιβάλλει . Και, σε πρακτικό επίπεδο, ο αριθμός που δίνεται στο τέλος της ταινίας μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό ".

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα  που παραδόθηκε πριν από την Ημέρα Παιδιών, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Jean-Claude Mignon, δήλωσε ότι ελπίζει πως η ταινία θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεφύγουν από το "ψυχολογικό και σωματικό δράμα" που αντιμετωπίζουν πολλοί κάθε μέρα .
***
το βρήκαμε εδώ: alliotikathriskeytika.

Google εναντίον παιδικής πορνογραφίας,
100.000 queries εκτός Image Search

Σημαντική νίκη του Google ενάντια στην παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους που αναζητούν υλικό στο Google Image search και στο web. Η νέα τεχνολογία μειώνει σημαντικά το περιεχόμενο για 100.000 διαφορετικού τύπου αναζητήσεις.

Google Announces New Measures
Against Child Pornography

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Google, Eric Schmidt, οι νέοι αλγόριθμοι του Google είναι σε θέση να αναγνωρίσουν φωτογραφίες με ανάρμοστο υλικό και παιδιά και αποτρέψουν την πρόσβαση σε αυτές.
Η τεχνολογία είναι σε θέση να μπλοκάρει πάνω από 100.000 queries για φωτογραφίες με παιδοφιλικό περιεχόμενο σε όλο τον κόσμο ενώ παράλληλα προσφέρονται μηνύματα με σχετικές ειδοποιήσεις σε όσους αναζητούν παιδοφιλικό περιεχόμενο στο web.
Bing Image Search και Google Image Search κερδιζουν την μαχη εναντιον της παιδικης πορνογραφιας στο web
Στις προσπάθειες του Google συντάσσεται και το Bing search που ήδη έχει προβεί σε αντίστοιχες ενέργειας για την μείωση των διαθέσιμων παιδοφιλικών φωτογραφιών στο web και στα αποτελέσματα αναζητήσεων.
Η Microsoft μοιράστηκε τεχνολογίες και αλγόριθμους με το Google ώστε ο πόλεμος εναντίον της παιδικής πορνογραφίας να παιδοφιλίας να είναι πιο αποτελεσματικός και με καλύτερα αποτελέσματα.
Μαζί με την νέα τεχνολογία και αλγόριθμους για το web και το image search, το Google ανακοίνωσε ότι δουλεύει σε παρόμοια τεχνολογία και για το YouTube ώστε να αναγνωρίζονται αυτόματα βίντεο με περιεχόμενο κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.
[via]
pestaola.gr

Αντί για μπομπονιέρες
έδωσαν κρέας και φαγητό για παιδιά

Χρυσούλα και Γιάννη,
να 'χουν ζωή τα χρόνια σας
και χρόνια η ζωή σας
.
με αγάπη
το χαμομηλάκι
.
Ολοένα και περισσότερα είναι εκείνα τα ζευγάρια που αποφεύγουν να κάνουν περιττά έξοδα στο γάμο τους και επιλέγουν να δωρίσουν χρήματα σε κάποιο σύλλογο ή φορέα.

ζευγάρι, που πρόσφατα παντρεύτηκε επέλεξε
να κάνει μια προσφορά ουσίας.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Χρυσούλας και του Γιάννη, ενός ζευγαριού που πρόσφατα παντρεύτηκε και επέλεξε αντί να προσφέρει στους καλεσμένους του μπομπονιέρες που πιθανότατα... θα πετιούνταν, να κάνει μια προσφορές ουσίας.

Έτσι η Χρυσούλα, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, μαζί με το σύζυγό της, αγόρασε περισσότερα από 20 κιλά κρέας και άλλα τρόφιμα αξίας 500 ευρώ, τα οποία δώρισε στο ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου στο Ηράκλειο αποδεικνύοντας ότι μέσα στην κατήφεια, τις δυσκολίες και τον πόνο ... υπάρχει φως και κυρίως ανθρωπιά!
Χάρη στην προσφορά του ζευγαριού, το σχολείο θα έχει τη δυνατότητα να ετοιμάζει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα καθημερινά γεύματα για τους μαθητές του.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τυμπακίου στηρίζεται από αρκετές επιχειρήσεις και ιδιώτες που προσφέρουν για το φαγητό των παιδιών.


madata.gr

Πηγή: cretalive.gr

Αυξημένες 66% οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών

Το 45% των καταγγελιών αφορούσε σωματική κακοποίηση, αύξηση κατά 83% σε σχέση με το 2012, και ένα άλλο 45% αφορούσε παραμέληση και εγκατάλειψη, αύξηση κατά 55% σε σχέση με το 2012. Το 4% αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση.
 
.........................
«Η κατάσταση είναι φριχτή. Αυτήν τη στιγμή 45 παιδιά είναι εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι να πάνε τα παιδιά-θύματα κακοποίησης....»
 
περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Το αγκάθι του σήμερα είναι... το λουλούδι του αύριο!

Μια φορά ένας άνθρωπος ζήτησε από το Θεό ένα λουλούδι και μια πεταλούδα. Ο Θεός όμως αντί γι' αυτά του έδωσε ένα κάκτο και μια κάμπια.
Αυτό στεναχώρησε πολύ τον άνθρωπο. Δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί δεν πήρε αυτό που ζήτησε.
.
Είπε μέσα του, λοιπόν:
-Ο Θεός έχει να νοιαστεί για τόσους ανθρώπους…
Και αποφάσισε να μην ζητήσει εξηγήσεις.
Μετά από λίγο καιρό πήγε να κοιτάξει αυτά που του είχαν δοθεί και τα ειχε ξεχάσει.
 
Προς έκπληξή του, απ' τον αγκαθωτό και άσχημο κάκτο είχε φυτρώσει ένα όμορφο λουλούδι και η άσχημη κάμπια είχε μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη πεταλούδα.
Ο Θεός τα κάνει πάντα όλα σωστά!
Ο τρόπος που ενεργεί είναι ΠΑΝΤΑ ο καλύτερος, ακόμα κι αν σε μας φαίνεται λανθασμένος.
Αν ζήτησες από το Θεό κάτι και πήρες κάτι διαφορετικό, δείξε Του ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
Μπορείς να είσαι σίγουρος πως Αυτός θα σου δίνει,πάντα αυτό που χρειάζεσαι τη κατάλληλη στιγμή.
Να θυμάσαι οτι αυτό που θέλεις… δεν είναι πάντα κι αυτό που χρειάζεσαι!
Το ΑΓΚΑΘΙ του σήμερα… Είναι το ΛΟΥΛΟΥΔΙ του αύριο!
   
 "Ο Θεός σου δίνει πάντα ό,τι σου χρειάζεται"
 
το βρήκαμε εδώ: dimakridis84.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki