Monday 27 May 2019

Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο - παραμύθι για παιδιά στην Ελλάδα με γραφή Μπράιγ

Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο, παραμύθι για παιδιά στην Ελλάδα με γραφή Μπράιγ και ανάγλυφες εικόνες, απτικά ερεθίσματα που αποκαλύπτουν τη μορφή τους μέσω της αφής, για παιδιά με αδυναμία όρασης,   παρουσιάστηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Το βιβλίο με τίτλο “Ευχή αγάπης” για όλα τα παιδιά του κόσμου και το κάθε ένα ξεχωριστά, είναι δημιουργία της συγγραφέως – εικαστικού, Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, εκπαιδεύτριας εθελόντριας, συντονίστριας της ομάδας “Βιβλιοταξιδευτές” του συλλόγου ΑμεΝυ ή Ροδαυγή”.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.
Την εκτύπωση της γραφής Μπράιγ επιμελήθηκε η Βεριγάκη Ελένη.


Η συγγραφέας

Η Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο, το μεγάλο  κάστρο της Κρήτης όπου  κατοικεί  και εργάζεται. Είναι συγγραφέας εικαστικός και γράφει για παιδιά, ποίηση, θέατρο, μυθιστόρημα. Δραστηριοποιείτε εθελοντικά, εδώ και δυο δεκαετίες με την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Βιβλία της έχουν εκδοθεί, λογοτεχνικές και εικαστικές εργασίες της έχουν συμπεριληφθεί σε τόμους πρακτικών επιστημονικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων, ανθολογίες, εικαστικά λευκώματα, εφημερίδες και περιοδικά τέχνης.
 
Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο «Καλοκαιρίνειου Θεατρικού Διαγωνισμού» του Φιλολογικού Συλλόγου  “Παρνασσός”. 1ο  βραβείο  Συνδέσμου  Παιδικού Νεανικού Βιβλίου «IBBY Κύπρου». Πρώτο βραβείο διεθνούς διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού μονόπρακτου Συνδέσμου Θεατρικών  Συγγραφέων  Κύπρου. 1ο βραβείο διεθνούς εικαστικού διαγωνισμού, οργάνωση Ρωσικό Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  κ.ά. δημόσιου και  ιδιωτικού  φορέα. Έχει παρουσιάσει την εικαστική εργασία της σε εκθέσεις και διεθνείς μπιενάλε τέχνης.
 
Είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών δικτύων τέχνης, πολιτισμού, κοινωνικού και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος. Είναι μητέρα της Σοφίας, γιαγιά της Ζωής, σύντροφος του Παναγιώτη.
Στο βιβλίο της “Ευχή αγάπης” την κλασική γραφή πλαισιώνει η γραφή Μπράιγ, έχει ανάγλυφη εικονογράφηση, απτικά ερεθίσματα που αποκαλύπτουν τη μορφή τους μέσω της αφής. Είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του κόσμου και το κάθε ένα ξεχωριστό.

patris.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki