Thursday 28 January 2016

Δίχως να έχει σημασία το πόσο σημαντικοί ή ασήμαντοι, μικροί ή μεγάλοι είμαστε, όλοι μας μπορούμε να δώσουμε λίγο φως στον κόσμο

Μια φορά κι ένα καιρό, ένα μικρό κεράκι βρισκόταν σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλα κεριά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα και πολύ ομορφότερα από αυτό. 
Μερικά ήταν δεμένα με κορδέλες πολύχρωμες άλλα ήταν πιο απλά, σαν κι αυτό. 
Δεν ήξερε τον λόγο που βρισκόταν εκεί, και τα άλλα το έκαναν να αισθάνεται μικρό και ασήμαντο.
Όταν έπεσε ο ήλιος και σκοτείνιασε το δωμάτιο, είδε έναν άνθρωπο να μπαίνει μέσα στο δωμάτιο. Έρχονταν προς το μέρος του κρατώντας ένα αναμμένο σπίρτο. Κατάλαβε ότι θα του έβαζε φωτιά.
- Μη! φώναξε, σε παρακαλώ μη!
Όμως ήξερε ότι δεν μπορούσε να ακουστεί και ετοιμάστηκε να υποφέρει τον πόνο, που ήταν σίγουρο ότι θα ακολουθούσε.
Προς μεγάλη του έκπληξή το δωμάτιο γέμισε με φως. Αναρωτήθηκε από που έρχεται το φως, αφού ο άνδρας είχε σβήσει το σπίρτο. Κατάλαβε ότι προερχόταν από τον εαυτό του.
Ύστερα ο άνδρας άναψε κι άλλα σπίρτα για να ανάψει με την σειρά του και τα άλλα κεριά. Όλα τα κεριά έδιναν το ίδιο φως με εκείνο.
Καθώς περνούσαν οι ώρες παρατήρησε ότι το κερί άρχισε να λιώνει. Κατάλαβε ότι σύντομα θα πέθαινε. Με την παρατήρηση αυτή, ανακάλυψε και τον λόγο που είχε δημιουργηθεί.

- Ίσως ο λόγος που βρίσκομαι στη Γη, είναι για να δίνω φως μέχρι να πεθάνω, ψιθύρισε.

Και αυτό έκανε.

----

proskynitis.blogspot.gr
http://antikleidi.com

Βέλγος Υπουργός: «Δεν μας νοιάζει πνίξτε τους»
«Είναι παιδιά, είναι άνθρωποι, ηλίθιοι...»
"They are children, they are human beings, idiot"

«Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα. Οι Βέλγοι μας είπαν να πάμε ενάντια στον νόμο. 

«Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε» …
«Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε»

Σε ερώτηση που του έγινε για τα στρατόπεδα μεταναστών που ζητείται να φτιαχτούν στην Ελλάδα τόνισε:
«Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα.»

Κακοήθειες «κυριών» διαλύουν ένα παιδάκι...

Ρατσισμός και κακοήθεια με στόχο ένα μικρό παιδί που είχε την «ατυχία» να ζει με την ανατολικοευρωπαία μητέρα του, η οποία έχει χωρίσει από τον πατέρα του.
Το παιδί αναγκάστηκε στη β’ δημοτικού να εγκαταλείψει το σχολείο στο οποίο φοιτούσε και να εγγραφεί σε άλλο για να γλιτώσει από έναν πραγματικό εφιάλτη. 

Ωστόσο και στο νέο σχολείο βρέθηκε μπροστά στον ίδιο τοίχο, αισθανόμενο από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση, απλώς γιατί έτυχε να μην είναι σαν τα άλλα.

Ψίθυροι «κυριών»
Το μαρτύριο του μικρού μαθητή ξεκίνησε σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας. Η μητέρα του, νεαρή από χώρα της ανατολικής Ευρώπης, έγινε από την πρώτη στιγμή στόχος των ψιθύρων των μητέρων άλλων μαθητών. 
«Είναι πουτάνα», «εκδίδεται», «είναι ανήθικη»... 
Στόμα με στόμα οι ψίθυροι άγγιξαν τον μικρό μαθητή, τον οποίο οι συμμαθητές του, με οδηγίες των μητέρων τους, απέφευγαν και στον οποίο δεν μιλούσαν ούτε έπαιζαν και γύρω από τον οποίον έφτιαξαν έναν τοίχο απομόνωσης. Οι ψίθυροι έγιναν ακόμα και καταγγελίες με αποτέλεσμα η διεύθυνση του σχολείου να αποταθεί στις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας για σκοπούς ενημέρωσης. 
Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν κανένα απολύτως στοιχείο που να επιβεβαιώνει την κακοήθεια των «κυριών», αλλά αυτό δεν άλλαξε και πολλά. Κάθε προσπάθεια των εκπαιδευτικών να προστατεύσουν το παιδί έβρισκε αντίσταση στην εδραιωμένη άποψη για την «ανήθικη μητέρα».
Άλλο σχολείο
Η μητέρα, η οποία χαρακτηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς συνεργάσιμη και στοργική έναντι του παιδιού, πήρε όλο το βάρος επάνω της και αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο στο παιδί. Το έγραψε σε άλλο σχολείο της Λευκωσίας, αλλά κάποιες «κυρίες» βρήκαν τον τρόπο να μεταφέρουν τον ρατσισμό και την κακοήθειά τους και σε γονείς του νέου σχολείου.
Η προσπάθεια εξευτελισμού ήταν τόσο μανιώδης που κλήθηκε ακόμη και η αστυνομία να ελέγξει το διαμέρισμα στο οποίο έμενε η γυναίκα γιατί κάποιοι ανέφεραν ότι συχνά βλέπουν ένα ταξί να σταματάει και να βγαίνουν άγνωστοι άντρες.
Και η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο που να δικαιολογεί τις καταγγελίες, αλλά το στίγμα έγινε ακόμα πιο έντονο τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Βοηθήστε
Τις πληροφορίες για αυτό το απερίγραπτο κυνηγητό, που στόχο τελικά έχει ένα μικρό παιδί, μετέφεραν στον «Π» κάποιοι γονείς άλλων μαθητών ζητώντας να παρέμβει το υπουργείο Παιδείας ώστε να τελειώσει το μαρτύριο για τον μικρό μαθητή, ο οποίος γίνεται στόχος ρατσιστικών επιθέσεων με αποτέλεσμα να αντιδρά. Ακόμα και αυτή η αντίδραση του χρησιμοποιείται ως λόγος για να απομονώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως προβληματική περίπτωση που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα άλλα παιδιά.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Έρευνα χορηγούμενη από Coca-Cola και Pepsi υποστηρίζει πως τα αναψυκτικά είναι καλύτερα από το νερό!!

Τις μεθόδους προπαγάνδας που οι κολοσσιαίες εταιρείες αναψυκτικών εφαρμόζουν για να παραμυθιάσουν τους καταναλωτές τους και να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους, αποκαλύπτει η Sunday Times. 

"Scientific" research claiming that diet drinks could be better than water

Σύμφωνα με την εφημερίδα μία έρευνα που είδε πρόσφατα τη δημοσιότητα και υποστήριζε ότι όσοι πίνουν διαιτητικά αναψυκτικά αντί για νερό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος, χρηματοδοτήθηκε, όχι από ερευνητικούς φορείς όπως θα ήταν το φυσιολογικό, αλλά από την Coca-Cola και την PepsiCo.
Η έρευνα διενεργήθηκε από τον καθηγητή βιολογικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ Peter Rogers και δημοσιεύτηκε σε έγκριτες επιστημονικές επιθεωρήσεις όπως το «International Journal of Obesity», τον περασμένο Νοέμβριο.
Για τα «ευρήματα» της μελέτης, η επιστημονική ομάδα που την έκανε, υποστήριξε ότι έλαβε υπόψη τουλάχιστον 5.500 χιλιάδες προηγούμενες έρευνες. Ωστόσο, όλως τυχαίως τα συμπεράσματά της συνάχθηκαν από μόλις 3 από αυτές. Οι δύο επιστημονικές αναφορές δεν έβρισκαν καμία θερμιδική διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης νερού και διαιτητικών αναψυκτικών. Η τρίτη έρευνα, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από την Αμερικανική Ομοσπονδία Μη Οινοπνευματωδών Ποτών, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα διαιτητικά αναψυκτικά συνέβαλαν περισσότερο στην απώλεια βάρους από ό,τι το χωρίς θερμίδες, νερό.
Ποιος κρυβόταν όμως πίσω από το «ανεξάρτητο» συμπέρασμα του Peter Rogers; Σύμφωνα με την εφημερίδα η έρευνα που δικαιώνει την αποτελεσματικότητα των αναψυκτικών, χρηματοδοτήθηκε από το International Life Sciences Institute (ILSI), μέλη του οποίου είναι η Coca-Cola και η PepsiCo. Και οι δύο κολοσσοί είναι επίσης μέλη μια επιστημονικής Ομάδας Εργασίας για τη διατροφική συμπεριφορά, που υποτίθεται ότι στόχο έχει την ευαισθητοποίηση για την υιοθέτηση υγειών διατροφικών συνηθειών.
Στοιχείο που κάνει τη διαφορά, το ότι συμπρόεδρος στον Οργανισμό αυτόν είναι ο καθηγητής Peter Rogers. Δεύτερο στοιχείο που αποδεικνύει την «ανεξαρτησία» της έρευνας, το γεγονός ότι πολλοί από τους επιστήμονες που πήραν μέρος στην έρευνα και συνδέονται με την Ομάδα Εργασίας έλαβαν πάνω από 1.000 δολάρια για τη συμβολή τους σε αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πηγή χρηματοδότησης της έρευνας δεν αναφερόταν επίσημα πουθενά σε αυτήν.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Διεθνούς Φόρουμ Παχυσαρκίας και καρδιολόγος Δρ Aseem Malhotra, σχολίασε στον Independent: «Το να υποστηρίζεις ότι τα διαιτητικά ποτά είναι πιο υγιεινά από το να πίνεις νερό είναι επιστημονικά αντιεπιστημονική ανοησία και για να γελάς».

«Αν κάποιος θέλει το καλό της επιστήμης δεν μπορεί να δέχεται εταιρικές χορηγίες για την έρευνά του», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki