Saturday 7 March 2015

Είπαν σε ένα 6χρονο παιδί ότι ο σκύλος του θα πεθάνει

Διαβάστε τί τους απάντησε
4
Ένας κτηνίατρος, κάποια στιγμή κλήθηκε να εξετάσει ένα δέκα ετών ιρλανδικό Wolfhound που ονομάζονταν Μπέλκερ. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου, ο Ρον, η σύζυγός του Λίζα και το μικρό τους αγόρι, ο Σέιν, ήταν όλοι πολύ δεμένοι με τον Μπέλκερ και ήλπιζαν ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και το σκυλί τους θα γίνει και πάλι καλά.
Ο κτηνίατρος εξέτασε τον Μπέλκερ και ανακάλυψε ότι πέθαινε από καρκίνο. Είπε στην οικογένεια ότι δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει για το σκυλί και προσφέρθηκε να του κάνει ευθανασία την επόμενη ημέρα στο σπίτι τους, για να σταματήσει να υποφέρει.
Την επόμενη μέρα, καθώς ο κτηνίατρος ξεκίνησε να ετοιμάζεται, ο πατέρας και η μητέρα του 6χρονου Σέιν, ζήτησαν από το γιο τους να πλησιάσει και να παρακολουθήσει από κοντά όλη τη διαδικασία. Αισθάνθηκαν ότι ο Σέιν θα μπορούσε να μάθει κάτι από όλη αυτή την εμπειρία.
Όταν ο κτηνίατρος ξεκίνησε την διαδικασία της ευθανασίας, ένας κόμπος ανέβηκε στο λαιμό του καθώς έβλεπε τα μέλη της οικογένειας να αποχαιρετούν για πάντα το σκυλί τους.
Ο μικρός Σέιν έμοιαζε πολύ ήρεμος. Ήξερε ότι χαϊδεύει το σκυλί του για τελευταία φορά, αλλά ούτε έκλαιγε, ούτε έδειχνε ιδιαίτερα στεναχωρημένος. Ο κτηνίατρος αναρωτήθηκε το γιατί. Περίμενε μια εντελώς διαφορετική αντίδραση από το μικρό παιδί της οικογένειας.
Μέσα σε λίγα λεπτά ο Μπέλκερ πέθανε ειρηνικά και το μικρό αγόρι αποδέχτηκε την απώλεια του χωρίς καμία δυσκολία ή σύγχυση.
Μετά τον θάνατο του σκύλου, όλα τα μέλη της οικογένειας κάθισαν για λίγο μαζί με τον κτηνίατρο και συζήτησαν για το δυσάρεστο γεγονός ότι οι ζωές των ζώων είναι πολύ πιο σύντομες από τις ανθρώπινες ζωές.
Ο Σέιν, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή άκουγε χωρίς να μιλάει, πετάχτηκε: «Εγώ ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό» φώναξε.
Όλοι ξαφνιασμένοι έστρεψαν το βλέμμα τους προς το μέρος του. Ποτέ δεν θα μπορούσαν να περιμένουν αυτό που είπε στη συνέχεια. Ποτέ δεν είχαν ακούσει πιο παρήγορη εξήγηση.
«Οι άνθρωποι πρώτα γεννιούνται και μετά μαθαίνουν σιγά σιγά πώς να ζήσουν μια καλή ζωή, έτσι δεν είναι; Μετά μαθαίνουν πως να αγαπούν και πως να φέρονται καλά στους άλλους ανθρώπους, σωστά;»
Ο 6χρονος δεν περίμενε απάντηση στο ερώτημα του και συνέχισε: «Λοιπόν, τα σκυλιά όταν γεννιούνται, ξέρουν ήδη πώς να τα κάνουν αυτά. Έτσι δεν χρειάζεται να ζήσουν τόσο πολύ όσο οι άνθρωποι.»
[via]

Jayde Dinsdale: Η 19χρονη που έπεσε σε κώμα
από τα πολλά ενεργειακά ποτά!

Η Jayde Dinsdale υπέστη σοβαρή ζημιά μετά από υπερβολική κατανάλωση ενεργειακών ποτών.

Η αλήθεια είναι πως δεν τα ήπιε σκέτα, αλλά αναμεμειγμένα με αλκοόλ, στα περίφημα Jagerbombs!

Όταν γύρισε σπίτι μετά την κατανάλωση τους, κοιμήθηκε, όταν όμως έφυγε το αλκοόλ από τον οργανισμό της ο σφιγμός της καρδιάς της επιταχύνθηκε δραματικά! Η άτυχη κοπέλα έπεσε σε κώμα, αφού ο πατέρας της τής έκανε τεχνητή αναπνοή για ανάνηψη!

Ένα χρόνο μετά, κάνει την δική της εκστρατεία ενάντια στα ενεργειακά ποτά


madata


18 Νοε 2014
«Συνήθως τα ενεργειακά ποτά καταναλώνονται από εφήβους και νεαρούς ενήλικες, όμως το 50% των κλήσεων που έγιναν στα αμερικανικά κέντρα δηλητηριάσεων αφορούσαν σε συμπτωματική έκθεση παιδιών κάτω των έξι ...
 
06 Οκτ 2012
Σύμφωνα με την έρευνα, το 43,9% των νέων καταναλώνει μετά μανίας ενεργειακά ποτά, η χημική σύσταση των οποίων είναι αμφισβητήσιμη από την επιστημονική κοινότητα. Αν και η κατανάλωση των εν λόγω ποτών από μαθητές ...
 
31 Μαρ 2011
Τα ενεργειακά ποτά, τα οποία καταναλώνουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι, κυρίως φοιτητές και αθλητές, δεν είναι και τόσο «αθώα» και μπορεί να καταστούν επικίνδυνα, ειδικά όταν καταναλώνονται μαζί με ...
 
15 Οκτ 2009
Τα ενεργειακά ποτά περιέχουν υψηλές δόσεις καφεΐνης, περισσότερο υψηλές από ό,τι ένα φλιτζάνι καφέ, με αποτέλεσμα το άτομο να υποφέρει από υπερβολική ένταση, υψηλή πίεση, αισθήματα πανικού και αϋπνία.
 
15 Νοε 2010
... δεν χωρά σε ένα μπουκάλι... Βρετανία: «Πεταμένα λεφτά» τα ενεργειακά ποτά ... Η περιεκτικότητα καφεΐνης στα ενεργειακά ροφήματα ποικίλλει: από 70 ως 200 μιλιγκράμ ανά περίπου 450 γραμμάρια. Εν συγκρίσει, ένα φλυτζάνι ...

Lili Kirtin-Grossman: Το 8χρονο κοριτσάκι που φροντίζει την άρρωστη μαμά του και τα αδερφάκια του

Νοικοκυρά…ετών 8! Η ιστορία ενός κοριτσιού που φροντίζει τα δύο αδέλφια και την άρρωστη μαμά της

Κάθε μητέρα που πρέπει να ετοιμάσει τα παιδιά της το πρωί για το σχολείο γνωρίζει για πόσο απαιτητική διαδικασία πρόκειται. Και αυτό είναι η καθημερινή πραγματικότητα για την Lili Kirtin-Grossman που είναι μόλις 8 ετών και τα καταφέρνει μια χαρά! Πριν πάει στο σχολείο της κάθε πρωί, η μικρή Lili από το Λονδίνο έχει να βοηθήσει δύο ακόμα παιδιά να ντυθούν, να πλυθούν, κι έπειτα να ετοιμάσει το πρωινό γεύμα τους.
Το κοριτσάκι πρέπει να έχει υπό την φροντίδα της τα δύο μικρότερα αδέλφια της, την 2χρονη Kaya και τον 3χρονο Tyler που πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, καθώς και τη μητέρα της που υποφέρει από μια εκφυλιστική πάθηση της σπονδυλικής στήλης που την έχει καθηλώσει, προκαλώντας της φρικτούς πόνους. Επιπλέον, η 37χρονη μητέρα και πρώην χορεύτρια έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή, κατά την οποία η διάθεση του ατόμου παρουσιάζει ακραίες διακυμάνσεις ανάμεσα σε δύο συναισθηματικούς πόλους, τη μανία και την κατάθλιψη.
«Προσπαθώ να βοηθάω τη μητέρα μου όσο μπορώ. Κάθε πρωί ξυπνάω στις 7, ντύνομαι και πηγαίνω στην κούνια της μικρής μου αδερφής για να την ξυπνήσω. Στη συνέχεια, ετοιμάζω γάλα για τα μικρά και τσάι για τη μητέρα μου. Μερικές φορές ίσως χρειαστεί να βοηθήσω τη μαμά να κάνει μπάνιο. Ανάλογα με το πόσο καλά είναι, ίσως καταφέρει να ντυθεί μόνη της, αλλά θα την βοηθήσω σε ό,τι δυσκολεύεται, όπως να της φορέσω τις κάλτσες και τα παπούτσια της. Έπειτα, παίρνω την τσάντα μου και ξεκινάω για το σχολείο», αναφέρει η μικρή Lili.
Για το μικρό κοριτσάκι το σχολείο προσφέρει μια δόση ανακούφισης από την ρουτίνα στο σπίτι. Όταν χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου το απόγευμα, αμέσως τρέχει στο σπίτι για να ετοιμάσει το βραδινό γεύμα και να συνεχίσει με άλλες δουλειές του σπιτιού, όπως να βάλει πλυντήριο ρούχων, να σκουπίσει, να πλύνει τα πιάτα και άλλα καθήκοντα που γεμίζουν αισθήματα ενοχής τη μητέρα της. «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές επειδή η Lili κάνει τόσα πολλά για μένα και τα άλλα παιδιά, ενώ θα έπρεπε να είμαι εγώ εκείνη που την φροντίζω», αναφέρει η 37χρονη μητέρα που η κατάσταση της υγείας της χειροτέρεψε όταν χώρισε από το σύζυγό της πριν από ένα χρόνο.
«Πάντα ήταν τόσο ώριμη και ικανή, όμως ανησυχώ ότι κάποια μέρα δεν θα αντέξει άλλο. Συχνά τη ρωτάω αν θέλει να ήταν σαν τους φίλους της, αλλά λέει απλώς: «Αυτό είναι το σπίτι μου, είσαι η μαμά μου, γιατί να θέλω κάτι άλλο;» Είμαι πολύ τυχερή που την έχω». Από την πλευρά της, η μικρούλα αναφέρει: «Η μόνη φορά που ζηλεύω λιγάκι είναι όταν πηγαίνω στα σπίτια των άλλων παιδιών για να παίξουμε και οι μαμάδες τους μας φέρνουν πατατάκια και μπισκότα. Μακάρι να μπορούσε και η δική μου να κάνει το ίδιο, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα με περισσότερα παιδιά στο σπίτι. Δεν θα ήθελα να ήμουν κάποια άλλη, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα στον κόσμο που θα επιθυμούσα, θα ήταν να γίνει η μαμά μου καλά!».

infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki