Saturday 28 November 2009

Σύλληψη διευθυντή σχολείου για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Λύσσαξαν ...

Σοκ στην Καβάλα από τη σύλληψη  διευθυντή δημοτικού σχολείου για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. 
Ο 44χρονος παιδόφιλος  συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής μετά από έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στη Χρυσούπολη,  την κατάσχεση του απαγορευμένου υλικού και μικροποσότητα κάνναβης.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη βρώμικη δράση του εκπαιδευτικού ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες όταν στα γραφεία των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφθασε κατεπείγον σήμα από την Interpol που έκανε λόγο για «περίεργα» ψηφιακά ίχνη στην περιοχή της Καβάλας. 
Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνα σε συγκεκριμένες - για αρρωστημένα μυαλά - ιστοσελίδες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι οι άνθρωπος που σερφάριζε, κατέβαζε και διακινούσε το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας ήταν διευθυντής σε δημοτικό σχολείο και ερχόταν καθημερινά επαφή με παιδάκια.
Σε βάρος του 44χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ το ανατριχιαστικό υλικό που βρέθηκε μετά από έφοδο στην οικία (τρεις (3) σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας (1) οπτικός δίσκος που περιείχε αποθηκευμένους υπερσυνδέσμους (URLs) προς ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων ) έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών.

Δάσκαλος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

 Υπάρχουν δάσκαλοι και Δάσκαλοι

28 Νοεμβρίου 2009, 09:07

Δάσκαλος «κατηγορείται» για αποπλάνηση ανηλίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη ερευνούν υπόθεση που αφορά τις εκπαιδευτικές... πρακτικές που φέρεται ότι ακολουθούσε εκπαιδευτικός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες ανήλικης μαθήτριας που περιέγραψε στους γονείς της όλα όσα έγιναν μέσα στην τάξη στη διάρκεια ενός παιχνιδιού την ώρα του μαθήματος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά ήταν μια παραλλαγή που θυμίζει κρυφτό. Οι μαθητές στέκονταν όρθιοι κοιτώντας τον τοίχο και ο δάσκαλος φώναζε ένα παιδί δήθεν για να κρυφτεί από τα υπόλοιπα και το οδηγούσε κάτω από το γραφείο του. Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσε η μαθήτρια, προφανώς κατόπιν οδηγίας του δασκάλου, κρύφτηκε κάτω από την έδρα βάζοντας το κεφάλι της ανάμεσα στα πόδια του, ενώ εκείνος ήταν καθισμένος. 

Η περιγραφή αυτή του παιχνιδιού θορύβησε τους γονείς, οι οποίοι απευθύνθηκαν στις αρχές ζητώντας διερεύνηση. Με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου το παιδί περιέγραψε για μία ακόμη φορά το παιχνίδι στο σχολείο και πώς κατέληξε ανάμεσα στα πόδια του εκπαιδευτικού. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθούν καταθέσεις κι από άλλα παιδιά για να διαπιστωθεί αν κι άλλοι μαθητές είχαν την ίδια… εμπειρία.

Τρεις νέες συλλήψεις για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Οι παιδόφιλοι:
* Στρατιωτικός 
* Ανώτερος υπάλληλος Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας
* Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου

Σε άλλες τρεις συλλήψεις εμπλεκόμενων στην διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας προχώρησε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβε έναν στρατιωτικό που υπηρετεί σε γειτονικό Νομό και έναν ανώτερο υπάλληλο Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας. Ο τρίτος εμπλεκόμενος συνελήφθη στη Ρόδο και πρόκειται για ιδιοκτήτη ξενοδοχείου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν χιλιάδες βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, που είχε διακινηθεί μέσω internet.
27.11.2009
Πηγή: ALPHA

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki