Wednesday 12 November 2008

ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ!

Όταν η γνώμη γίνεται προπηλακισμός. 
Όταν οι ιδέες λοιδορούνται. 
Όταν το καινούργιο φοβίζει. 
Όταν το παλιό αλλάζει μόνο επιδερμίδα. 
Όταν τα σκουπίδια γίνονται ελπίδα κι εμείς το αποδεχόμαστε 
Όταν είμαστε θεατές στο πινγκ πονγκ μεταξύ δυο τελειωμένων κομμάτων που δε λένε να αλλάξουν 
Όταν είμαστε καρφωμένοι στις ψευδαισθήσεις που μας σερβίρουν κάθε μέρα οι ειδήσεις και τις λέμε πραγματικότητα 
Όταν δε κοιτάμε τη πρόοδο της Ελλάδας, αλλά μόνο τη ρεβάνς του ενός και του άλλου. 
Τότε ναι προτιμώ και είναι τιμή μου κάποιοι να με κοιτάνε σαν αλλιεν που ήρθε από άλλο κόσμο. 
Κάτι σαν αλλιεν ήταν και ο Γκεβάρα, ο Μάο, ο Σωκράτης, ακόμα κι ο Αντρέας στην εποχή τους! 
Άρα με τιμάει να τους μοιάσω έστω και στο δαχτυλάκι τους και να διαφοροποιηθώ. 
Ναι. 
Επαγγελομαι το απόλυτα καινούργιο. 
Κάτι που φυσικά κι έρχεται, όσο και να το φοβάστε, όσο και να τρελαίνεστε και να επιτίθεστε ω καρεκλοκένταυροι των μεν η των δε. 
Πάνω από το δικό σας βούρκο, υπάρχει η πλειοψηφία των πολιτών που επαγγέλλεται το καινούργιο.
Πάνω από τον όχλο των χειροκροτητών, υπάρχει ο κάθε πολίτης με προσωπικότητα που δε μασάει και αγωνίζεται γι' αυτό το νέο! 
Καλόν ύπνο κυρίες και κύριοι της νέας τάξης πραγμάτων! 
Το καινούργιο θα σας ξυπνήσει απότομα!!!!!

Άρνηση εγγραφών παιδιών με διαβήτη !!!

Σύμφωνα με καταγγελία 
της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη, 
τρία ιδιωτικά σχολεία στην Αττική και κάποια δημόσια 
δε δέχονται να εγγράψουν παιδιά με νεανικό διαβήτη
Εντολή για άμεση διερεύνηση του ζητήματος που προέκυψε σχετικά με την άρνηση κάποιων ιδιωτικών σχολείων να εγγράψουν παιδιά που πάσχουν από νεανικό διαβήτη, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη,  τρία ιδιωτικά σχολεία στην Αττική και κάποια δημόσια δε δέχονται να εγγράψουν παιδιά με νεανικό διαβήτη, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Δ. Πλατή, να διερευνήσει το θέμα και να κινήσει όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες εκ μέρους του υπουργείου, «ώστε να ζητηθούν ευθύνες και να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες και ρατσιστικές αυτές συμπεριφορές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ να διερευνήσει την καταγγελία.

Ρατσιστική συμπεριφορά σε παιδιά με διαβήτη 

Σε έναν πρωτοφανή ρατσισμό κατά διαβητικών παιδιών οδηγεί η άγνοια ιδιοκτητών σχολείων και καθηγητών.
Μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής δεν κάνουν εγγραφές παιδιών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και με ορισμένα δημόσια σχολεία, ενώ δάσκαλοι τιμωρούν διαβητικά παιδιά που τρώνε καραμέλες κατά τη διάρκεια του μαθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υπογλυκαιμία.(!!!)
.
περισσότερα εδώ στο Έθνος

Ρε σεις... πάτε καλά;;;; 
Αλλά τι ρωτάω;;
το πρόβλημά σας εντοπίζεται 
από το λαιμό και πάνω!!

Οι χλιδάτοι "φιλάνθρωποι" και ο Ελεήμων Πατριάρχης

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ
Είναι τόσο διδακτική η ζωή του, μα και τόσο ενδιαφέρουσα ειδικά για την εποχή μας, που είναι μια εποχή άκρατου ατομισμού και επίδειξης.
.
Έλεγε:
--Εκείνους που σεις έχετε τη συνήθεια να τους ονομάζετε φτωχούς και ζητιάνους, αυτοί για μένα είναι «οι κύριοι και δεσπόται» μου.
Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:
Κάποτε ένας πλούσιος που τον είχε επισκεφθεί κι είδε τη φτώχεια που επικρατούσε στο κελί του φιλάνθρωπου Επισκόπου, έσπευσε να αγοράσει πολύτιμο πάπλωμα και του το πήγε με την παράκληση να το κρατήσει και να προσεύχεται γι' αυτόν κάθε φορά, που θα το χρησιμοποιούσε. Η λεπτή ψυχή του Πατριάρχου συγκινήθηκε από την ευγενικιά και πλούσια προσφορά. Να το στείλει πίσω, δεν το θέλει. Η καλοκάγαθη ψυχή του δεν δέχεται να λυπήσει τον πονετικό εκείνο άνθρωπο. Το κρατά. Το βράδυ δοκιμάζει να το χρησιμοποιήσει. Ξάπλωσε και το 'ριξε επάνω του. Η ζεστασιά που του προσφέρει δεν τον αφήνει να κλείσει μάτι. Η σκέψη του στρέφεται συνέχεια στους φτωχούς του. Μπροστά του παρελαύνουν όλες οι πονεμένες μορφές. Άγρυπνος σχεδόν όλη τη νύχτα στριφογυρίζει στο κρεβάτι του. Το πρωί χωρίς να χάσει καιρό, παίρνει το πάπλωμα και το στέλλει στην αγορά για να πουληθεί. Κατά μια αγαθή σύμπτωση, από το κατάστημα που ήταν εκτεθειμένο το πάπλωμα για πώληση, πέρασε ο καλός δωρητής. Το είδε και το αναγνώρισε. Αντελήφθηκε τον σκοπό του πονόψυχου πνευματικού πατέρα. Αγοράζει και πάλι το σκέπασμα και το ξαναστέλνει στον άγιο. Κι αυτός πρόθυμα το δέχεται τούτη τη φορά. Όχι για να το κρατήσει και το χρησιμοποιήσει. Αλλά για να τα πουλήσει και τα χρήματα να τα διαθέσει για τους φτωχούς του.

Την άλλη μέρα το πολύτιμο πάπλωμα στάλθηκε και πάλι στην αγορά. Ό πλούσιος δωρητής το βλέπει, το αγοράζει και το ξαναστέλνει για τρίτη φορά στον Πατριάρχη με την βαθιά παράκληση να το κρατήσει για να μην κρυώνει τη νύχτα. Κι ο καλοκάγαθος ιεράρχης τότε του απαντά με τη γνωστή χαριτωμένη διάθεση του:
— «Για να δούμε, αδελφέ μου, ποιος απ' τους δύο μας θα κουρασθεί και θα παραιτηθεί πρώτος. Συ να τ' αγοράζεις και να μου το στέλνεις η εγώ να το παίρνω και να το πουλώ».

για περισσότερα εδώ:
http://www.pigizois.net/kiprioi_agioi/ioannis_o_eleimon.htm

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki