Wednesday 15 August 2007

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: 344 καταγγελίες κακοποίησης σε 6 μήνες

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ κακοποιούνται από τους γονείς τους στην Ελλάδα.
Ωστόσο σε ελάχιστα από αυτά προσφέρεται στήριξη από την πολιτεία, όπως αποδεικνύεται.
Τα στοιχεία από τις καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στο Χαμόγελο του Παιδιού δείχνουν ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2007, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, καταγράφηκαν 344 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών.
Από αυτές, οι 318 (92%) ήταν ανώνυμες και οι 26 (8%) επώνυμες. Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που έχει κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού για παλαιότερες περιπτώσεις κακοποίησης, η πλειονότητα των κακοποιήσεων είναι σωματικές (32%).
Οι μισές περιπτώσεις αφορούν παραμέληση και εγκατάλειψη παιδιών (52%).
Περίπου 3% είναι σεξουαλικές κακοποιήσεις, ενώ το 6% των καταγγελιών αφορά ψυχολογική ή συναισθηματική κακοποίηση των παιδιών.
Ενδεικτικά της έκτασης που έχει πάρει το πρόβλημα της κακοποίησης παιδιών στην Ελλάδα είναι και τα στοιχεία από το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων (ΚΕΠΠΑ) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείχνουν ότι περισσότερα από 470 ελληνόπουλα ηλικίας έως 14 ετών μεταφέρονται κάθε χρόνο τραυματισμένα στα νοσοκομεία έχοντας κακοποιηθεί από τους γονείς τους ή συγγενικά τους πρόσωπα. Και άλλα 250 φτάνουν κακοποιημένα από γείτονες, δασκάλους ή αγνώστους.
Ένα στα δύο παιδιά, όπως προκύπτει από τη μελέτη του ΚΕΠΠΑ, φτάνουν στα νοσοκομεία με χτυπήματα στο κεφάλι ή στο πρόσωπο. Και επτά στα 100 φέρουν τραύματα στα γεννητικά όργανα. Χαρακτηριστικές είναι μερικές από τις πρόσφατες καταγγελίες κακοποίησης που έχουν φτάσει στο Χαμόγελο του Παιδιού: αγόρι τεσσάρων ετών κακοποιείται σωματικά από τους γονείς του και ζει σε άθλιες συνθήκες με αποτέλεσμα να έχει κολλήσει μύκητες από τις αδέσποτες γάτες και τα σκυλιά που υπάρχουν στο σπίτι της οικογένειας. Σε άλλη περίπτωση αδέλφια τριών και πέντε ετών κακοποιούνται σωματικά από τους γονείς τους. Το τρίχρονο παιδί μάλιστα είχε σοβαρό έγκαυμα στο κεφάλι του που προκλήθηκε από την ελλιπή επίβλεψη των γονέων του.


πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 14-08-2007


ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

Η Παναγία να μας προστατεύει...

«Προστασίαν και σκέπην ζωής εμής τίθημι Σέ...»


Χρόνια Πολλά σε όλα τα χαμομηλάκια και σε όλους,
όσοι τα αγαπούν και τα προστατεύουν.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki