Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Πώς το ξύλο μπορεί να βλάψει
την σεξουαλική υγεία του παιδιού

Αμέτρητες φορές έχουμε ακούσει τους ειδικούς να κάνουν λόγο για το πόσο λάθος είναι να χτυπά κάνεις το παιδί του, ακόμα κι αν πρόκειται για μερικές σφαλιάρες στα οπίσθια. 
Υπάρχει, ωστόσο, ένας επιπρόσθετος σοβαρός λόγος για τον οποίον πρέπει να αποφεύγει κανείς τη συγκεκριμένη μορφή «ξυλιάς», τον οποίον λίγοι γονείς έχουν σκεφτεί: Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες (ψυχιάτρους και ανθρωπολόγους) «το χτύπημα στα οπίσθια καταπατά ένα από τα πιο ιδιωτικά και σεξουαλικά μέρη του ανθρώπινου σώματος». Με λίγα λόγια, το ξύλο δεν βλάπτει τα παιδιά μόνο σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την σεξουαλική τους υγεία.
Σε άρθρο του, με τίτλο «οι σεξουαλικοί κίνδυνοι του ξύλου» ο Tom Johnson, συγκεντρώνει όλους τους επιστημονικά τεκμηριωμένους λόγους για τους οποίους το να χτυπάτε το παιδί σας στα οπίσθια είναι μία όχι μόνο απρεπής, αλλά και επικίνδυνη μέθοδος πειθαρχίας. Βάσει των σχετικών μελετών ο ίδιος καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:
Τα οπίσθια αποτελούν ερωτογενή ζώνη
Όπως τα γυναικεία στήθη, έτσι και τα οπίσθια αποτελούν σεξουαλικό ή ερωτογενές μέρος της ανθρώπινης ανατομίας, ακόμα κι αν δεν είναι κατεξοχήν γενετήσια όργανα. Αυτός είναι και ο λόγος που το να ξεγυμνώνει κανείς τα οπίσθιά του σε δημόσιο χώρο θεωρείται προσβολή της δημόσιας αιδούς και διώκεται ποινικά –όπως, άλλωστε, και το να αγγίξει ένας ενήλικας τα οπίσθια κάποιου άλλου παρά τη θέληση του δεύτερου. Η σεξουαλική φύση των οπισθίων δεν εξηγείται μόνο από την κοντινή τους θέση στα γεννητικά όργανα, αλλά και από την υψηλή συγκέντρωσή τους σε νευρικές απολήξεις, οι οποίες οδηγούν άμεσα στα σεξουαλικά νευρικά κέντρα του εγκεφάλου. Έτσι, τα οπίσθια αποτελούν βασικό «αποστολέα» σεξουαλικών σημάτων.
Τα παιδιά είναι σεξουαλικά όντα
Η σεξουαλικότητα των οπισθίων είναι χαρακτηριστική όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά. Παρόλο που τα ίδια είναι σεξουαλικά ανώριμα και χωρίς ενεργές σεξουαλικές ορμές, τα παιδιά αποτελούν από τη γέννησή τους ολοκληρωμένα σεξουαλικά όντα που είναι ικανά να βιώσουν την ερωτική αίσθηση. Η ύπαρξη των παιδόφιλων αποδεικνύει ότι τα παιδιά γίνονται στόχοι των σεξουαλικών τους προθέσεων. Όσο κι αν θέλουμε να φανταζόμαστε την παιδικότητα ως αθώα, έναν κόσμο χωρίς καμία σεξουαλική επιρροή, είναι επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν έχουν ερωτογενείς ζώνες που αξίζουν την προσοχή και τον σεβασμό μας.
Το χτύπημα στα οπίσθια αποτελεί σεξουαλική κακοποίηση
Καθώς τα παιδιά είναι σεξουαλικά όντα και τα οπίσθια αποτελούν σεξουαλική περιοχή του σώματος, θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί πόσο σωστό είναι να χτυπά τα παιδιά εκεί. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το να χαϊδεύει κάποιος τα οπίσθια των παιδιών αποτελεί σεξουαλική παράβαση, ακόμα κι αν το παιδί δεν το εισπράττει ως τέτοια. Σεξουαλική παράβαση είναι, εξάλλου, και το να αγγίζει ή να χτυπά κανείς τα οπίσθια ενός ενήλικα. Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, να ισχύει το ίδιο και με το χτύπημα των παιδιών στο συγκεκριμένο μέρος; Γιατί, όμως, δεν ισχύει;
Ο λόγος είναι ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού αδυνατεί ή δεν είναι πρόθυμο να πιστέψει ότι μία τόσο παλιά και συνηθισμένη πρακτική μπορεί να είναι με οποιονδήποτε τρόπο άσεμνη. Εξάλλου, ποιος δεν έχει δεχτεί μερικές ξυλιές στον ποπό του ως παιδί; Και μάλιστα, από τα πιο αγαπημένα του οικογενειακά πρόσωπα, όπως οι γονείς ή οι παππούδες;
Κι όμως, η προστασία του παιδιού από οποιαδήποτε μορφή σεξουαλική βίας αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση των γονιών. Όπως η αρχή αυτή εφαρμόζεται στους ενήλικες, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εφαρμόζεται και στα παιδιά –αν όχι περισσότερο στα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να υπερασπιστούν μόνα τους τον εαυτό τους. Το να χτυπά κανείς τα παιδιά στα οπίσθια μπορεί να αποτελεί παράδοση στις οικογένειες, όμως οποιαδήποτε παράδοση που αδικαιολόγητα αγνοεί το άθικτο των παιδιών θα πρέπει να διακόπτεται.
Χτύπημα στα οπίσθια και ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη
Ακόμα κι αν το άτομο που χτυπά το παιδί στα οπίσθια δεν έχει κανένα σεξουαλικό κίνητρο, οι ξυλιές εκεί μπορεί να επηρεάσουν τη φυσιολογική σεξουαλική και ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Ακριβώς επειδή τα οπίσθια βρίσκονται τόσο κοντά στα γεννητικά όργανα και συνδέονται με τόσες σεξουαλικές νευρικές απολήξεις, το να τα χτυπά κανείς μπορεί να ενεργοποιήσει ισχυρές, αν και ακούσιες, αισθήσεις σεξουαλικής απόλαυσης. Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμα και για τα πολύ μικρά παιδιά, ανεξάρτητα από το αν το χτύπημα είναι έντονο και επίπονο ή όχι.
Αυτού του είδους η σεξουαλική διέγερση, η οποία υπονομεύει κάθε σκοπό πειθαρχίας και που οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν ότι είναι απρεπής για παιδιά, μπορεί να οδηγήσει το παιδί ασυνείδητα να συνδέσει την σεξουαλικότητά του με το ξύλο. Και αυτό μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα αργότερα στη ζωή του.
Αντίστροφα, το παιδί μπορεί μεγαλώνοντας να καταπιέσει τόσο πολύ τα αισθήματα απόλαυσης στη σεξουαλικότητά του που να δυσκολευτεί τρομερά να αναπτύξει υγιείς ερωτικές σχέσεις. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που πιστεύουν ότι η σύγχυση απόλαυσης και πόνου στο μυαλό του παιδιού, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μετέπειτα σαδομαζοχιστικές τάσεις. Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες λένε ότι παρόλο που το υπόβαθρο των σαδομαζοχιστών ανά τον κόσμο μπορεί να διαφέρει σημαντικά, όλοι έχουν ένα κοινό παιδικό βίωμα: Το ξύλο και δη στα οπίσθια.
Πράγματι, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στο παιδί σας επειδή του δώσατε μερικές ξυλιές στον ποπό μπορεί να είναι μικρές. Το γεγονός και μόνο ότι υπάρχουν, όμως, θα πρέπει να είναι αρκετό προκειμένου να σας πείσει να εγκαταλείψετε οριστικά τη συγκεκριμένη πρακτική πειθαρχίας.

Πηγή: nospank.net
Από: mama365.gr, από Έλενα Μπούλια 

Αντζελες Σίτι: Η πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού

Το γεγονός ότι είναι παράνομες οι αμβλώσεις, δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο τον σεξοτουρισμό στον οποίο επιδίδονται οι ανώμαλοι του «πολιτισμένου» κόσμου
 --------------------------
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ  
Παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού, όπου η άμβλωση είναι παράνομη, το Αντζελες Σίτι στις Φιλιππίνες έχει μετατραπεί στην πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού.
Πέρυσι η UNICEF και το περιοδικό GEO απένειμαν το βραβείο της φωτογραφίας της χρονιάς στους Iνσα Χάγκεμαν και Στέφαν Φίνγκερ για το έργο τους «Wanna have love?! - Επιπτώσεις του σεξοτουρισμού» που απε
Πέρυσι η UNICEF και το περιοδικό GEO απένειμαν το βραβείο της φωτογραφίας της χρονιάς στους Iνσα Χάγκεμαν και Στέφαν Φίνγκερ για το έργο τους «Wanna have love?! - Επιπτώσεις του σεξοτουρισμού» που απεικονίζει τη ζωή των παιδιών του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες
Περίπου 10.000 παιδιά, τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί από τον Αμερικανικό, Ευρωπαίο ή Αυστραλό πατέρα τους, ζουν στο Αντζελες Σίτι με το στίγμα των παιδιών ιεροδούλων.
Μάλιστα η διαφορετική εμφάνιση των παιδιών του σεξοτουρισμού, η πιο λευκή επιδερμίδα, τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή μάτια τους, τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα άλλα παιδιά που παίζουν στους δρόμους της πόλης των Φιλιππίνων, και ζουν αποκλεισμένα ακούγοντας μια σειρά από υποτιμητικά παρατσούκλια. Πολλές είναι οι μητέρες που επιχειρούν να εντοπίσουν τον πατέρα του παιδιού τους, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία.
Oρισμένες καταφεύγουν ακόμα και στο Facebook για να τον βρουν και να του ζητήσουν με γραπτό μήνυμα να αναγνωρίσει το παιδί. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη οικογένεια και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση μαζί του.
Γενετικές εξετάσεις
Επίσης, σε εργαστήριο γενετικών εξετάσεων στο Αντζελες Σίτι κατατίθενται περίπου 10 αιτήματα για τεστ πατρότητας την εβδομάδα από γυναίκες που φτάνουν με μία τρίχα από τα μαλλιά ή δείγμα σπέρματος του άντρα που υποψιάζονται ότι τις άφησε εγκύους.
Λίγα είναι τα παιδιά σεξοτουριστών που γνωρίζουν το όνομα του πατέρα τους και προσπαθούν επί χρόνια να τον αναζητήσουν μέσω Διαδικτύου. Τα περισσότερα δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν το ψάξιμο ή εγκαταλείπουν σύντομα την προσπάθεια αναζήτησης.
Και με την άμβλωση να είναι απαγορευμένη και μάλιστα να τιμωρείται με έως έξι χρόνια κάθειρξη, ανθεί στη χώρα η βιομηχανία των παράνομων αμβλώσεων.
Περισσότερες από μισό εκατομμύριο γυναίκες κάθε χρόνο στη χώρα αποφασίζουν να «ρίξουν» το έμβρυό τους με μεθόδους που είναι άκρως επικίνδυνες: είτε λαμβάνουν δυνατά φάρμακα, είτε καταφεύγουν σε μαία για να αφαιρέσει το έμβρυο, είτε ζητούν από τον φίλο τους να τις χτυπήσει στην κοιλιά μέχρι αυτό να πεθάνει.
Στη συνέχεια καταφεύγουν σε κάποιο νοσοκομείο και οι γιατροί ειδοποιούν την αστυνομία, η οποία κάνει την ανάκριση στο κρεβάτι της ασθενούς.
Ο σεξοτουρισμός είναι σημαντική βιομηχανία για τις Φιλιππίνες και ιδιαίτερα για το Αντζελες Σίτι, καθώς αποφέρει στη χώρα περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ο σεξοτουρισμός άνθησε στη χώρα από στρατιώτες στην αμερικανική βάση Clark Air Base έξω από το Αντζελες Σίτι, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά Αμερικανών να ζουν σήμερα στις Φιλιππίνες.
Υπηκοότητα
Μάλιστα το 1982 οι ΗΠΑ θέσπισαν νόμο για τη χορήγηση υπηκοότητας των ΗΠΑ σε παιδιά Αμερικανών που στη διάρκεια του πολέμου γεννήθηκαν στο Βιετνάμ, στην Ταϊλάνδη, στο Λάος, στην Καμπότζη ή τη Νότια Κορέα, όμως αποκλείστηκαν τα παιδιά στις Φιλιππίνες, με την αιτιολογία ότι ήταν καρποί πορνείας και ότι γεννήθηκαν σε καιρό ειρήνης.
Αργότερα τη δεκαετία του '90 τη βιομηχανία άρχισαν να τροφοδοτούν σεξοτουρίστες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
ethnos.gr

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μπάτμαν που επισκεπτόταν άρρωστα παιδιά

Άνδρας ο οποίος επισκεπτόταν συχνά στα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά φορώντας τη στολή του Μπάτμαν σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ όπου είχε σταματήσει, καθώς το «Μπατμομπίλ» του είχε πάθει βλάβη.

Batman' who visited children in hospitals killed in wreck
Την ώρα που εξέταζε την κατάσταση της μηχανής της Λαμποργκίνι του - ενός αντιγράφου του οχήματος του γνωστού ήρωα των κόμικ - προκειμένου να διαπιστώσει το είδος της βλάβης, ο Λένι Ρόμπινσον παρασύρθηκε από άλλο αυτοκίνητο. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή στην άκρη ενός δρόμου στην πολιτεία του Μέριλαντ, όπου και διέμενε.
Ο άνδρας ηλικίας 51 ετών σκοτώθηκε ακαριαία, σύμφωνα με τη Washington Post.
«Ήταν ο αδελφός μου, ο συνεργάτης μου, ο καλύτερός μου φίλος», δήλωσε ο αδελφός του στην αμερικανική εφημερίδα.
«Σημάδεψε τις ζωές πολλών ανθρώπων και έκανε πολλά παιδιά να χαμογελούν. Μόνο αυτό ήθελε να κάνει», προσέθεσε ο ίδιος.
Πατέρας τριών παιδιών, ο Ρόμπινσον έγινε ευρέως γνωστός χάρη σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε το 2012, το οποίο έκανε θραύση στο Διαδίκτυο και στο οποίο καταγραφόταν η σύλληψή του από την αστυνομία.
Η σύλληψη - εξαιτίας του γεγονότος ότι το «Μπατμομπίλ» του δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας - είχε αρχίσει για τους αστυνομικούς ως «η ιστορία ενός πλουσιόπαιδου που έκανε τον έξυπνο με τη Λαμποργκίνι του», περιέγραφε εκείνη την εποχή ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο, έως τη στιγμή που έμαθαν ότι οι πινακίδες βρίσκονταν εντός του οχήματος και ότι ο υπερήρωας επρόκειτο να επισκεφθεί νοσοκομείο.
Πρώην επιχειρηματίας, πούλησε την επιχείρησή παροχής υπηρεσιών καθαριότητας το 2007. Μεταμφιεσμένος σε Μπάτμαν επισκεπτόταν άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία της Βαλτιμόρης (Μέριλαντ) ή σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, για να τους μοιράσει δώρα και να τα παρηγορήσει.
Ο Μπάτμαν μπήκε στην ζωή του Ρόμπινσον χάρη στο γιο του, «που είχε μανία με τον Μπάτμαν. Η εμμονή του έγινε και δική μου», έλεγε ο ίδιος.
«Ο Μπάτμαν είναι ο μοναδικός υπερήρωας που δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις», εξηγούσε μάλιστα όταν τον ρωτούσαν γιατί τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ αυτόν τον χαρακτήρα.

naftemporiki

Τα Σημάδια μας...


Φύτεψες σήμερα ένα δέντρο.
Και σε 20 χρόνια ένας ταξιδιώτης θα βρει καταφύγιο κάτω από τα κλαδιά του, σε μια πολύ καυτή ημέρα. Εκατοντάδες πουλάκια θα φτιάξουν φωλιές σε αυτό στο πέρασμα των χρόνων. Και κάποτε κάποιος θα ζεσταθεί από τον κορμό του. Επειδή εσύ, σήμερα, το φύτεψες.

Βοήθησες κάποτε έναν πεσμένο να σηκωθεί.
Και αυτός με την σειρά του σήκωσε αργότερα κάποιον άλλο. Και εκείνος κάποιον άλλο και το ίδιο συνεχίζεται ακόμα αλυσιδωτά. Πολλοί πεσμένοι σηκώθηκαν, επειδή εσύ κάποτε σήκωσες κάποιον.

Έχτισες ένα μικρό εκκλησάκι κάπου.
Και στο πέρασμα των ετών χιλιάδες προσευχές έφτασαν στον ουρανό, επειδή εσύ κάποτε έχτισες εκείνο το εκκλησάκι.

Γέννησες κάποτε ένα παιδί,
το ανέθρεψες σωστά, έγινε χρήσιμος άνθρωπος στο έργο του Θεού, βοήθησε με την σειρά του άλλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Πολλοί άνθρωποι σώθηκαν επειδή εσύ κάποτε γέννησες αυτό το παιδί.

Η κάθε πράξη μας, αφήνει τα σημάδια της, στην πορεία της διαδρομής μας σε αυτήν την ζωή. Πολλοί άνθρωποι θα ωφεληθούν και θα σωθούν, επειδή εσύ υπήρξες εδώ σε αυτό το πέρασμα του χρόνου. Ή και το αντίθετο. Πολλοί που θα υποφέρουν για τον ίδιο λόγο.
Ευλογημένος ο άνθρωπος εκείνος, παιδιά μου, που στα σημάδια που άφησε πίσω του, φεύγοντας από την ζωή αυτή, κι άλλοι θα θέλουν να βαδίσουν.


Πατήρ Ιωάννης