Saturday 25 April 2020

Καλλιτέχνης δίνει ζωή σε άδειους τοίχους με πρωταγωνιστές τα παιδιά

Έργα τέχνης με παιδιά στους τοίχους κοσμούν μέρη του πλανήτη, που ήταν πιο μουντά πριν από την παρέμβαση ενός καλλιτέχνη που έδωσε άλλη διάσταση σε κενούς τοίχους. 
Ο Seth είναι ένας Γάλλος καλλιτέχνης από το Παρίσι που άρχισε να εκφράζεται μέσα από την τέχνη του στη δεκαετία του ’90. Αργότερα, το 2003, ξεκίνησε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να μάθει για νέους πολιτισμούς και τη ζωγραφική στις αστικές περιοχές. Έχει ταξιδέψει σε 15 χώρες, όπου έχει αναπτύξει το δικό του στυλ. Η βάση όλων αυτών των αριστουργημάτων του είναι ένα αθώο παιδί, μέσω του οποίου ο καλλιτέχνης επιδιώκει να προκαλέσει ευαίσθητα θέματα σ’ ένα άπειρο κοινωνικό πλαίσιο.
Κι όμως αυτός ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει παιδιά στους τοίχους που μέχρι πρότινος ήταν κενοί σε κεντρικές πόλεις του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο κι εντυπωσιακό, ενώ περνάει και ένα υπέροχο μήνυμα σε πολλές περιπτώσεις. Τι μήνυμα; Τα παιδιά είναι αθώα και ψάχνουν σε πολλές περιπτώσεις έναν διαφορετικό κόσμο, πιο όμορφο από αυτόν που ζουν. Έτσι λοιπόν στα έργα που δημιουργεί αυτός ο Γάλλος καλλιτέχνης ομορφαίνουν τους τοίχους με την παρουσία τους.
Σε πολλές περιπτώσεις είναι σκεπτικά, μελαγχολικά, ψάχνουν κάτι όμορφο να δουν, διαβάζουν βιβλία που θα τα κάνουν καλύτερους ανθρώπους, ονειρεύονται κι επικοινωνούν μεταξύ τους.
Αυτές τις όμορφες τοιχογραφίες με παιδιά ως πρωταγωνιστές υπάρχουν και κεντρικά σημεία γνωστών πόλεων.

















ipop.gr
https://www.instagram.com/seth_globepainter/
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ηράκλειτος “Animated Φιλόσοφοι”

Δείτε το video μαζί με τα παιδιά σας, σχολιάστε, συζητήστε μαζί τους. Πολύ θα ωφεληθούν, αν έρθουν σε επαφή με την σοφία των φιλοσόφων μας.
Ο Ηράκλειτος έζησε 60 χρόνια, όλα στην πατρίδα του την Έφεσο, πόλη στα παράλια της Μ. Ασίας, στην οποία τότε κατοικούσαν Έλληνες. Στα τέλη του 6ου αιώνα, η πόλη ήταν υπό περσική κατοχή, αλλά, διατηρούσε μία σχετική αυτονομία.
Αν και αριστοκρατικής καταγωγής (ήταν απόγονος του ιδρυτή της Εφέσου) δεν επεδίωξε την πλούσια και ένδοξη ζωή που του εξασφάλιζε η καταγωγή του, αλλά προτίμησε την απομόνωση και τον στοχασμό.
Έμεινε στην ιστορία ως ο σκοτεινός φιλόσοφος, που εσκεμμένα διατύπωνε τη σκέψη του με ασάφεια, ώστε να μπορούν να τον κατανοήσουν μόνο οι λίγοι, οι εκλεκτοί. 
Ίσως όμως το έκανε γιατί γνώριζε πως μαθαίνει μόνο όποιος θέλει να μάθει, και πως μαθαίνει κάποιος καλύτερα εκείνα που ανακαλύπτει μόνος του.
Ως σοφός δάσκαλος, εκείνος μας έδειξε πού πρέπει να σκάψουμε για να βρούμε τον θησαυρό που πρώτος εκείνος ανακάλυψε.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

ALEXANDROV ENSEBLE: Η Διάσημη Χορωδία του Κόκκινου Στρατού στέλνει Μήνυμα Συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό για την Πανδημία

Η πιο... «ειρηνική» στρατιωτική μπάντα του πλανήτη, σε μια χειρονομία συμπαράστασης και αδελφοσύνης των λαών αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης δηλώνει με αυτήν την κίνησή της ότι πάντα θα υπηρετεί και θα υπερασπίζεται τη διεθνική φιλία, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης ιστορίας της.
Το παγκοσμίου φήμης Alexandrov Ensemble, γνωστό και ως Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, στέλνει εν μέσω καραντίνας, ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ερμηνεύοντας το «Όταν Σφίγγουν το Χέρι» του Μίκη Θεδωράκη, σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.
youtube

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki