Thursday 14 July 2016

Έτσι εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδοβιαστών στον κόσμο

Σε μια μυστική αστυνομική επιχείρηση οι αρχές κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός forum κακοποίησης παιδιών
Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδοβιαστών στον κόσμο που δρούσε μέσω Διαδικτύου κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι αυστραλιανές αρχές και οι λεπτομέρειες αναφορικά με την εξάρθρωση της οργάνωσης που αποκαλύπτει μέσω της ιστοσελίδας της η βρετανική εφημερίδα «Guardian» προκαλούν σοκ.
Σε μια μυστική αστυνομική επιχείρηση οι αρχές κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός forum κακοποίησης παιδιών.
Βίντεο κακοποίησης και σκληρές φωτογραφίες με παιδιά κυκλοφορούσαν στον «σκοτεινό» ιστότοπο στον οποίο μπορούσε να έχει κανείς πρόσβαση μόνο μέσα από ένα κρυπτογραφημένο πρόγραμμα περιήγησης.
Όσοι κατάφερναν να παραμείνουν στο forum έπρεπε να είναι ενεργοί, ανεβάζοντας συνεχώς νέο υλικό και συνολικά 45.000 συμμετείχαν. Ωστόσο, κανείς τους δεν γνώριζε ότι τους τελευταίους μήνες, τον έλεγχο είχε η αστυνομία!
Για έξι μήνες το 2014, μέσα σε ένα μικρό γραφείο στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας μια ομάδα ντετέκτιβ διαχειρίζονταν την ιστοσελίδα, αναλύοντας εικόνας, ελέγχοντας τις συζητήσεις και εντοπίζοντας τους δράστες.
Μέχρι τη στιγμή που «έριξαν» το σάιτ είχαν καταφέρει να σώσουν συνολικά 85 παιδιά από τα χέρια παιδοβιαστών, ενώ εκατοντάδες κακοποιοί σε ολόκληρο τον κόσμο είχαν συλληφθεί. Ανάμεσα στους δράστες αυτούς ήταν και ο Ρίτσαρντ Χακλ, ένας 30χρονος Βρετανός ο οποίος ζούσε στη Μαλαισία και ήταν ένα από τα πιο ενεργά μέλη στον ιστότοπο.
Ο κτηνάνθρωπος Χακλ
Τον περασμένο Ιούνιο, λοιπόν, ο Χακλ καταδικάστηκε σε 22 φορές ισόβια για όλα τα παιδάκια που είχε κακοποιήσει με τις αρχές να πιστεύουν ότι τα ανήλικα θύματά του ξεπερνούν τα 169!
Ο επιθεωρητής Τζον Ράουζ
Η ιστορία που οδήγησε τελικά στην εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στον Καναδά, με «πρωταγωνιστή» τον Μπράιν Γουέι, έναν παιδοβιαστή.

Ο 42χρονος είχε φτιάξει ένα δίκτυο διανομής υλικού παιδικής κακοποίησης, αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αργότερα κρίθηκε ένοχος για 15 κατηγορίες που σχετίζονταν με κακοποίηση παιδιών, κρατούσε λεπτομερέστατο ημερολόγιο και περίπου το 1/10 των πελατών του, προερχόταν από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.
Οι λεπτομέρειες έφτασαν στον στον επιθεωρητή Τζον Ράουζ και ο οποίος απευθύνθηκε στην Τμήμα Ασφαλείας παιδιών της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.
«Την πρώτη φορά που είδα βίντεο με ένα παιδί να βιάζεται, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν σοκαρισμένος», είπε στον «Guardian» ο Ράουζ.
Έπειτα από την σύλληψη του Γουέι, δεκάδες ακόμη άτομα συνελήφθησαν στο Κουίνσλαντ, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας, ο οποίος δήλωσε πως ήταν συνδρομητής στην ιστοσελίδα και της οποίας το όνομα δεν μπορεί να αναφερθεί λόγω αυστηρής δικαστικής εντολής.

Pokemon Go: Επικίνδυνη φρενίτιδα για το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας

Pokemon Go: Βγαίνεις στο κυνήγι, 
σε ληστεύουν και δεν παίρνεις χαμπάρι!

Εθιστικό ... μέχρι θανάτου: Άνθρωποι πηδούν από λεωφορεία για να πιάσουν Pokemon ενώ άλλοι τα κυνηγούν μέσα σε δρόμους με αυξημένη κίνηση.

Η Shayla Wiggings από τις ΗΠΑ, 19 ετών, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει εικονικά Pokémon, βρήκε το σώμα ενός άτυχου άνδρα να επιπλέει στον ποταμό Big Wind. Η κοπέλα ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν στην τοποθεσία. «Ήταν σοκαριστικό», δήλωσε η Wiggings. «Είχα τρομάξει πάρα πολύ και έκλαιγα για αρκετή ώρα».
Είναι θέμα χρόνου στην Αμερική να έχουμε φόνο επειδή κάποιος μπήκε σπίτι κάποιου για να πιάσει ένα... Pokémon! Εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ξεχυθεί στους δρόμους σε όλο τον κόσμο για να βρουν Pokémon σε όλα τα πιθανά και απίθανα μέρη! Και έχουν σημειωθεί ακραία περιστατικά τρέλας!
Το παιχνίδι έχει στοιχεία από το Pokemon σύμπαν με τη συλλογή και την εκπαίδευση, αλλά επίσης συνδυάζει στοιχεία Augmented Reality περιβάλλοντος. Αν θέλετε να δείτε την έκταση του τίτλου πραγματικά, θα πρέπει να βγείτε από το σπίτι σας και να ψάξετε να βρείτε όλα τα Pokemon. Άλλα θα τα βρείτε σε δάση, αλλά κοντά στη θάλασσα, άλλα κοντά στο σπίτι σας και άλλα κοντά σε αξιοθέατα της πόλης σας.

Περιστατικά ακραίας τρέλας με το νέο παιχνίδι που σαρώνει σε όλο τον πλανήτη
..............
Επίσης, έχουν αναφερθεί περιστατικά οδηγών που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, προκαλώντας κινδύνους, για να κυνηγήσουν Pokemon, ενώ τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Niantic βρέθηκε να έχει στην κατοχή της έναν τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με χρήστες (τη θέση, την κίνησή τους κλπ), και δεν είναι λίγοι αυτοί που της ασκούν πιέσεις για να δώσει απάντηση όσον αφορά στο τι θα τα κάνει.

Έχουν σημειωθεί ληστείες σε νεαρούς οι οποίοι ήταν τόσο απορροφημένοι με το παιχνίδι που δεν κατάλαβαν ότι τους έκλεψαν. Άλλοι πάλι περπατούσαν αποχαυνωμένοι στη μέση κεντρικών δρόμων χωρίς καν να κοιτούν πέρα από την οθόνη του κινητού τους.
..........
περισσότερα εδώ

Ποια χρώματα βοηθούν στη συγκέντρωση των μαθητών;

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Curtin της Αυστραλίας, κατέληξε στο συμπέρασμα όχι μόνο πως ορισμένα χρώματα βοηθούν και ενισχύουν τα επίπεδα συγκέντρωσης των μαθητών, αλλά και ποια είναι αυτά τα χρώματα.
Έπειτα από την σχετική μελέτη, οι επιστήμονες, βρήκαν πως τα παιδιά εμφάνιζαν μεγαλύτερη συγκέντρωση σε χώρους όπου τα χρώματα ήταν ανοιχτές και φωτεινές αποχρώσεις του κίτρινου και κόκκινου, ασχέτως αν τα ίδια υποστήριζαν πως ένιωθαν πιο συγκεντρωμένα και ήρεμα σε χώρους με πιο απαλά χρώματα.
Τελικά τα έντονα χρώματα, τονίζουν οι ειδικοί, έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα στην ικανότητα συγκέντρωσης και κατανόησης από αυτά που νόμιζε η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Οι αποχρώσεις αυτές βοηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη της ψυχικής και συναιθηματικής τους κατάστασης.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki