Friday 10 August 2007

Στη φυλακή ο δάσκαλος-παιδεραστής

ΠΟΙΝΗ 13 ΜΗΝΩΝ (!!!)

EΓKΛEIΣTOΣ στις Κεντρικές Φυλακές θα παραμείνει ο 35χρονος δάσκαλος, ο οποίος, κατά τη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου 2006, δίδασκε σε δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας και βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Χθες, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών. Ο καταδικασθείς αντιμετώπιζε συνολικά 13 κατηγορίες.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μαθητές 11 και 12 χρονών ανέφεραν στους γονείς τους ότι, καθ' όλην τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο ύποπτος τούς παρενοχλούσε σεξουαλικά και προέβαινε σε άσεμνες πράξεις σε βάρος τους. Χαρακτηριστικά, οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι ο δάσκαλος τούς καλούσε στο γραφείο του και χάιδευε τα γεννητικά τους όργανα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι δύο ανήλικοι, σε μια περίπτωση ο ύποπτος ζήτησε από τους παραπονουμένους να καθίσουν στα γόνατά του και ο ίδιος τοποθέτησε το χέρι του μέσα στο παντελόνι τους.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην Αστυνομία, τον Ιούλιο του 2006, μετά την καταγγελία που έγινε από τους γονείς των δύο ανήλικων.
Επιβάλλοντας την ποινή, το δικαστήριο εξέφρασε την αποδοκιμασία και την αποστροφή του για τη διάπραξη των αδικημάτων. Ο δικαστής έλαβε υπόψη του τη φύση των αδικημάτων, αλλά και την αναγκαιότητα αυστηρής αντιμετώπισής τους.
 

Επίσης, σε χθεσινό ανακοινωθέν του δικαστηρίου, τονίστηκε ότι στην απόφαση «μέτρησε η φύση των αδικημάτων και το γεγονός ότι αυτά διαπράχθηκαν κατ' επανάληψη σε βάρος ανήλικων μαθητών του καταδικασθέντα, κατά τρόπον που καθιστούσαν την ηθική και κοινωνική απαξία των ενεργειών του, ακόμα πιο έντονη και κραυγαλέα». Επίσης, κατά την επιμέτρηση της ποινής, λήφθηκαν υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, η ηλικία του, οι προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
 

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν συγγενείς και συνάδελφοι του καταδικασθέντα, ενώ ο πατέρας του ξέσπασε σε λυγμούς. Ο δικηγόρος του, Γιώργος Γεωργίου, προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Υπομονή να έχουμε και σε 13 μήνες βγαίνει στην κοινωνία, να συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο του...
Να τον έχουν "δάσκαλο" τα παιδιά μας,
να τρέχουμε και να μην προφταίνουμε


ΖΗΤΑΜΕ - AΠAITOYME, ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι αγωνίες μιας μητέρας

Αγαπητό μου χαμομηλάκι, 
Καλησπέρα σε όλους,

χαίρομαι πολύ που σε βρήκα και θα 'χω κι εγώ κάποιους να μοιράζομαι τις ανησυχίες μου, τους φόβους μου, τους προβληματισμούς μου και πάνω απ' όλα την αγάπη μου για τα παιδιά. Έχω μια κορούλα 18 μηνών και ζω πλέον μόνο γι αυτή. Η μητρότητα μου άλλαξε κυριολεκτικά την ζωή. Πως ζούσα τόσα χρόνια χωρίς την κόρη μου; Το φοβερό είναι ότι μετά από αυτό, αγάπησα ακόμα περισσότερο και τα άλλα παιδάκια. Πριν το μόνο που μ ενδιέφερε ήταν η δουλειά μου και να περνάω καλά. Τώρα σκέφτομαι πως θα περνάει καλά το παιδί μου αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, κυρίως αυτά που υποφέρουν, που δεν έχουν τα προνόμια που χει το δικό μου παιδί. Και κάνω ότι μπορώ.

Μετά τις 3 Μαΐου όμως, ημέρα εξαφάνισης της Madeleine, έχω χάσει τον ύπνο μου. Ζω σε τουριστική περιοχή και φοβάμαι πολύ. Δεν ξέρω αν κι εσείς οι υπόλοιποι γονείς νιώθετε το ίδιο. Όταν άρχισα να κοιτάω στο διαδίκτυο για τα εξαφανισμένα παιδιά, βρέθηκα μπροστά σ ένα πρόβλημα παγκόσμιο, που ούτε το χα φανταστεί ποτέ. Σκέφτομαι λοιπόν ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό. Να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που βιάζουν τις ψυχές των παιδιών μας (και τα σωματάκια τους). Γι αυτό χάρηκα πολύ που βρήκα το χαμομηλάκι. Σκέφτηκα αμέσως ότι βρήκα τους ανθρώπους που έψαχνα εδώ στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό βλέπετε, οι γονείς συσπειρώνονται ήδη εδώ και χρόνια.

Να παλέψουμε παιδιά. Όπως μπορούμε. Με νύχια και με δόντια. Να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Τα παιδιά πρέπει να είναι ευτυχισμένα. Εγώ είχα μια όμορφη παιδική ηλικία. Όμως άλλα χρόνια τότε. Τότε κοιμόμασταν στο μπαλκόνι με τις πόρτες ανοιχτές για δροσιά. Τώρα βάζουμε συναγερμό και πάλι τρέμει το φυλλοκάρδι μας.

Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε στην παρέα σας. Ελπίζω να μη σας μαύρισα τη ψυχή με όλα αυτά.
Να 'στε όλοι καλά
Alfie

Τα τρίχρονα χαμομηλάκια: Συνοπτικός πίνακας εξέλιξης τρίτου χρόνου

Τα 19 σημάδια σωστής εξέλιξης

Δείτε τα πιο σημαντικά σημεία που υποδηλώνουν τη σωστή 
ψυχοσωματική εξέλιξη του παιδιού
  1. ·Μιλάει με προτάσεις τεσσάρων λέξεων
  2. ·Λέει λέξεις στον πληθυντικό αριθμό
  3. ·Χρησιμοποιεί προθέσεις
  4. ·Ξέρει το όνομά του, το φύλο και την ηλικία του
  5. ·Χοροπηδάει
  6. ·Ανεβαίνει και κατεβαίνει σκαλιά κρατώντας κάγκελα
  7. ·Ανεβαίνει σκαλιά με ένα πόδι σε κάθε σκαλί
  8. ·Τρέχει γρήγορα
  9. ·Κλωτσάει την μπάλα
  10. ·Κάνει ποδήλατο με τρεις ρόδες χρησιμοποιώντας τα πετάλια
  11. ·Ντύνεται και γδύνεται με μικρή βοήθεια
  12. ·Μένει στεγνό την ημέρα και μαθαίνει ναχρησιμοποιεί το γιογιό
  13. ·Πλένει και σκουπίζει τα χέρια του
  14. ·Ταιριάζει δύο όμοια χρώματα
  15. ·Αντιγράφει απλά σχήματα, π.χ. κύκλους
  16. ·Μιμείται κάθετη και οριζόντια γραμμή
  17. ·Χτίζει μεγαλύτερους πύργους
  18. ·Ξέρει τη θέση των πραγμάτων μέσα στο σπίτι
  19. ·Ταξινομεί όμοια πράγματα σε ομάδα
Οι καλύτερες επιλογές για παιχνίδια
  1. ·Κούκλες και λούτρινα ζωάκια*
  2. ·Μικρά πλαστικά ζωάκια (και τα αντίστοιχα μικρά τους)
  3. ·Παιχνίδια συσκευές: τηλέφωνο, κουζίνα, σιδερώστρα
  4. ·Κουνιστά αλογάκια
  5. ·Μουσικά όργανα, όπως μικρά πιάνα με φωτάκια και κουμπιά, που πατάει το παιδί κι ακούγονται τραγούδια
  6. ·Τρίκυκλα ή αυτοκινητάκια με κόρνα
  7. ·Απλά παζλ με λίγα κομμάτια
  8. ·Κηρομπογιές, δαχτυλομπογιές, νερομπογιές
  9. ·Είδη μεταμφίεσης, π.χ. καπέλα
 *   μετά τη γρίπη!!    

Τα Νέα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki