Sunday 17 August 2014

Don Ritchie: Ο Άγγελος των Βράχων...

Για σχεδόν 50 χρόνια, ο Don Ritchie έσωζε τις ζωές ανθρώπων
που ήταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να σταματήσει 160 άτομα που ήθελαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους πέφτοντας από το πιο διάσημο σημείο αυτοκτονίας της Αυστραλίας -έναν βράχο που ονομάζεται «Gap»- με μόνο λίγη κουβέντα και ένα χαμόγελο.
Αν και πέθανε μερικά χρόνια πριν στην ηλικία των 85, οι ντόποιοι εξακολουθούν να τον θυμούνται στοργικά ως τον «Άγγελο των βράχων».
Ο Ritchie σκόπιμα επέλεξε να ζήσει ακριβώς απέναντι από το δρόμο του Gap, γιατί όπρως έλεγε μόνο έτσι θα μπορούσε να συνεχίσει να σώζει ζωές.
«Θα ξυπνάω κάθε πρωί και θα κοιτάζω έξω από το παράθυρο και αν κάποιος στέκεται πολύ κοντά στον γκρεμό θα τρέξω…», έλεγε.

Συνήθως μερικές μόνο λέξεις του τύπου «μπορώ μήπως να κάνω κάτι για να σας βοηθήσω» και ένα χαμόγελο ήταν αρκετά… Επίσης καλούσε πολλούς στο σπίτι του για καφέ και κουβεντούλα και κάπως έτσι έσωσε πολύ κόσμο από το θάνατο.
Κανάλια τηλεοπτικά και έντυπα έχουν κάνει πολλές αναφορές στο πρόσωπό του ενώ και ο ίδιος συχνά-πυκνά εμφανιζόταν σε συνεντεύξεις και σταθμούς. Το 2006 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας για την προσφορά του αυτή. Πέθανε το 2012.

Πηγή: perierga.gr

Ένας ανδρας δίνει σε ένα παιδί και τη μαμά του
το «μάθημά» που τους αξίζει!

Ένας Καναδός άνδρας, μη αντέχοντας το μικρό 5χρονο αγόρι που βρισκόταν από πίσω του στην ουρά, να απαιτεί από την μητέρα του με άσχημο τρόπο,να του αγοράσει μια πίτα, θέλησε να του δώσει ένα μάθημα.
 
 

Man Buys 23 Burger King Apple Pies to Spite a Small Child

Ο παντρεμένος άντρας και πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν σε ουρά σε ένα κατάστημα «Burger King» στο Μόντρεαλ του Καναδά, όταν διαπίστωσε πως είχε να κάνει με ένα πραγματικά αγενές και κακομαθημένο παιδί πίσω του.
Το παιδί απαιτούσε από την μητέρα του να του αγοράσει μια «Γ@...νη πίτα». 
Έτσι, αποφάσισε να διδάξει στο παιδί ένα μάθημα. Ένα μάθημα που σίγουρα ο πιτσιρικάς θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. 
Την ιστορία την έκανε γνωστή ο ίδιος σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε αμέσως «ένας θρύλος» μέσα στο διαδίκτυο!
«Ήμουν ο τελευταίος σε μια πολύ μεγάλη «ουρά» που είχα πάει για να αγοράσω μερικά μπέργκερ, αλλά περίμενα με υπομονή για να εξυπηρετηθώ. Πίσω μου κάποια στιγμή ήρθε αυτή η γυναίκα με το παιδί της που μιλούσε φλύαρα στο κινητό της τηλέφωνο. Το αγόρι ήταν εκτός ελέγχου, ούρλιαζε, χτύπαγε την μητέρα του, και έριχνε κάτω το game boy του όταν δεν κέρδιζε το παιχνίδι που έπαιζε.
Η μητέρα του φαινόταν πως ήταν απορροφημένη και δεν έδινε καμία σημασία στο παιδί που της φώναζε  επίμονα «Θέλω μια γ@...νη πίτα».
Γύρισα το κεφάλι μου και είδα μια μητέρα απαθέστατη που συνέχιζε να μιλά στο κινητό της τηλέφωνο. Αρχικά εξεπλάγην που δεν έδωσε σημασία σε μια τέτοια ανάρμοστη συμπεριφορα. Με αυτούς τους ανθρώπους πίσω μου, είχα περάσει από μια ημικρανία σε έναν πλήρες πονοκέφαλο έτσι ζήτησα από την μητέρα να ηρεμήσει με κάποιον τρόπο το παιδί της που μου είχε πάρει το κεφάλι».
Και συνέχισε, «Αμέσως έκλεισε το τηλέφωνο, μου έριξε ένα αυστηρό βλέμμα και μου είπε να κοιτάζω τη δουλειά μου. Μέχρι να αγοράσω αυτό που ήθελα άκουσα τα εξ αμάξης πίσω από την πλάτη μου, μέχρι που ησύχασε το παιδί της αποκαλώντας το «γλυκέ μου» και λέγοντας του πως θα του πάρει όσες πίτες θέλει επειδή τον αγαπάει τόσο πολύ .
Στη συνέχεια αποφάσισα να καταστρέψω την μέρα τους, όπως κατέστρεψαν τη δική μου να δώσω ένα μάθημα σε αυτό το κακομαθημένο αγόρι. Εκτός από τα μπέργκερ μου λοιπόν, αγόρασα και όλες τις πίτες που είχαν απομείνει, στο σύνολο 23.

Πήρα την παραγγελία μου και όδευα προς την έξοδο. Τη στιγμή που πήγα να ανοίξω την εξώπορτα άκουσα την μητέρα του αγοριού να φωνάζει προς την υπάλληλο «Τι εννοείτε πως δεν έχετε άλλες πίτες, ποιος τις αγόρασε»; Μόλις η ταμίας της είπε πως εγώ αγόρασα όλες τις πίτες μου έριξε τη «φονικότερη» ματιά που είχε. Στάθηκα, έβγαλα αργά αργά μια πίτα από την τσάντα και της έδειξα πως την απολάμβανα. Εκεί ήταν που άρχισε να τρέχει προς το μέρος μου, αλλά δεν με πρόλαβε καθώς άνοιξα την πόρτα και έφυγα»!
Στο τέλος της ιστορίας του αυτός ο άνδρας έθετε το ερώτημα στους διαδικτυακούς του φίλους αν ήταν «κακός» ως προς την αντίδρασή και την συμπεριφορά του.  Τα μόνα σχόλια που έλαβε σαν απαντήσεις, ήταν πολλά μπράβο και εικόνες απο παλαμάκια! 

Πηγή: mothersblog

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki