Friday 17 February 2017

Ο Ashton Kutcher για την καταπολέμηση του trafficking

H συγκινητική και παθιασμένη ομιλία του Ashton Kutcher στο Κογκρέσο 
για την καταπολέμηση του trafficking. 
Ο 39χρονος ηθοποιός που είναι συνιδρυτής ενός ιδρύματος που ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικού κατά της σύγχρονης δουλείας, έδειξε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο

O Ashton Kutcher έδειξε μία πολύ διαφορετική πλευρά από αυτή που έχουμε συνηθίσει, δίνοντας μία συγκινητική και παθιασμένη ομιλία στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του Κογκρέσου για τη μάχη ενάντια στη σύγχρονη δουλεία. 
Ο 39χρονος ηθοποιός βρέθηκε εκεί εκ μέρους του «Thorn: Digital Defenders of Children», ενός οργανισμού που ίδρυσε μαζί με την πρώην σύζυγό του Demi Moore το 2009, και ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία λογισμικού για την καταπολέμηση του trafficking. 

Κατά τη διάρκεια της 15λεπτης κατάθεσής του, η φωνή του Kutcher «έσπασε» αρκετές φορές, ενώ χαρακτήρισε την ευκαιρία που του δόθηκε για να μιλήσει στην Επιτροπή «ως μία από τις μεγαλύτερες τιμές που του έχουν γίνει πότε». 
 «Ένα κομμάτι της δουλειάς μου που αφορά την καταπολέμηση του trafficking είναι πως έχω συναντηθεί με θύματα από τη Ρωσία, την Ινδία, θύματα που έχουν έρθει από το Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και ολόκληρη τη χώρα (σ.σ. εννοεί τις ΗΠΑ). Έχω βρεθεί σε εφόδους του FBI και έχω δει πράγματα που κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να βλέπει»,
ανέφερε αρχικά και εμφανώς συγκινημένος ο 39χρονος ηθοποιός. 
 «Έχω δει βίντεο με ένα παιδί στην ηλικία του δικού μου να βιάζεται από έναν Αμερικανό που ταξίδεψε για σεξουαλικό τουρισμό στην Kαμπότζη» 
ομολόγησε ο Kutscher, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας για την καταπολέμηση αυτής της μορφής του σύγχρονου δουλεμπορίου. 
«Έχω βρεθεί στην άλλη άκρη του ακουστικού με την ομάδα μου, να μού να ζητάει βοήθεια γιατί είχαμε λάβει τηλεφώνημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης που μας ενημέρωνε ότι ένα 7χρονο κορίτσι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και το οπτικό υλικό είχε διαρρεύσει στο βαθύ διαδίκτυο (dark web). Και το κορίτσι αυτό κακοποιούνταν για τρία χρόνια και δεν μπορούσαν να βρουν το δράστη. Ζητούσαν τη δική μας βοήθεια. Εμείς ήμασταν η τελευταία γραμμή άμυνας. Ένας ηθοποιός και το ίδρυμά του, η πιθανή τελευταία γραμμή άμυνας», 
δήλωσε με νόημα ο 39χρονος αστέρας του Χόλιγουντ, ο οποίος απήθυνε έκκληση για βοήθεια από τους δημόσιους φορείς αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, γερουσιαστής Bob Corker, εξήρε το έργο του Kutcher.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki