Thursday 6 August 2015

Μάθε ν’ ακούς ...


Μάθε ν’ ακούς μη φεύγεις, 
μην αποχωρείς,  
Κι ας παγώνουν τα μέλη σου  
Μην πεις ποτέ «δεν υπάρχει, δεν γίνεται να υπάρχει»  
Άκου καθαρά τα ουρλιαχτά της απόγνωσης  
Κάνε δική σου τη φωνή του
-----------------------
Να ‘μαι τώρα εδώ, πάντα εδώ,
με στοίβες ζωντανά χαρτιά άγραφα γύρω μου,
με μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη,
με μια ψυχή δραπέτη, όχι φυγά,
ν’ αποτινάζει ανοίκεια βάρη·
ξέρω πως ναι, υπάρχουν,
μα στο δικό μου άβατο
«Απαγορεύεται η Είσοδος»
Βασιλική Π. Δεδούση

Πάτμος: Συναγερμός για 4χρονο κοριτσάκι από την Ολλανδία -The Greek police rescued a four year old Dutch girl from a religious sect on the Greek island of Patmos last week Saturday.

Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό μιας Ολλανδής που παραβίασε δικαστική εντολή κι έφερε την ανήλικη κόρη της, για διακοπές στην Ελλάδα. 


The Greek police rescued a four year old Dutch girl from a religious sect on the Greek island of Patmos last week Saturday. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι δικαστικές αρχές της Ολλανδίας είχαν αφαιρέσει την επιμέλεια από την γυναίκα, η όποια άρπαξε το παιδί και ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτμο.

Ανήκει σε παραθρησκευτική οργάνωση η μητέρα;

Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα nos.nl τόσο η βιολογική μητέρα και πατέρας της 4χρονης είναι μέλη παραθρησκευτικής αίρεσης και είχαν εγκατασταθεί τους τελευταιους μήνες στο νησί της Πάτμου, γεγονός που σήμανε "καμπανάκι" στις αρχές, ότι το 4χρονο κοριτσάκι βρισκόταν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι ελληνικές αρχές.

Το σήμα από την Ιντερπόλ της Ολλανδίας
Στις 30 Ιουλίου από την Ιντερπόλ της Ολλανδίας έφτασε σήμα στις ελληνικές αρχές ότι μια μητέρα που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια της κόρης της, την άρπαξε από το ίδρυμα όπου βρισκόταν με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν  αναζητήσεις για τον εντοπισμό της μητέρας καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η 4χρονη βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Αγκάθι στις έρευνες των διωκτικών αρχών ήταν το γεγονός ότι η μητέρα μπορούσε να ταξιδέψει στη χώρα μας χωρίς να περάσει διαβατηριακό έλεγχο λόγω της συνθήκης Σεγκεν ενώ χρόνος για να δοθούν λίστες από τις αεροπορικές εταιρείες δεν υπήρχε.
Το πρώτο βήμα που έκαναν ήταν να αναζητήσουν τα στοιχεία της Ολλανδέζας στα ξενοδοχεία όλων των νησιών του Αιγαίου.  

Η παρατηρητικότητα δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτμο ήταν σημαντική στην εξέλιξη των ερευνών καθώς εντόπισαν την μητέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.
Οι αστυνομικοί όταν ταυτοποιήσαν τα στοιχεία της μητέρας την προσήγαγαν και συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου ενώ το  κοριτσάκι οδηγήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Η μητέρα καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση ενώ στις 3 Αύγουστου η 4χρονη επεστρεψε στο ίδρυμα όπου μεγάλωνε στην Ολλανδία.
madata

Facebook: Μια ναρκισσιστική παιδική χαρά...
Shaun Higton - What's on your mind?

Μήπως το Facebook, είναι ένας κόσμος ναρκισσισμού; Πόση σχέση έχουν αυτά που γράφουμε με αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας;  
 Ένα εκπληκτικό βίντεο σκηνοθετημένο από τον Shaun Higton έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η ζωή μας δεν είναι μόνο οι χαρούμενες εικόνες και λόγια που ανεβάζουμε στο Facebook. Ο κόσμος, όπως και ο πρωταγωνιστής του κλιπ, συνηθίζει να ανεβάζει στο Facebook γεγονότα που εκ πρώτης όψεως  θέλουμε να δείχνουμε ότι είναι χαρούμενα. 

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;
Ο σκηνοθέτης θέλει να μας περάσει το μήνυμα ότι το Facebook είναι μια ναρκισσιστική παιδική χαρά, όπου ανεβάζουμε τις πιο όμορφες ζωής μας κρύβοντας όμως την καθημερινότητα που πολλές φορές είναι πιο σκληρή.
Η λύση; Απλά ζήστε τη ζωή σας, επικεντρωθείτε  στην πραγματικότητα και  αγνοήστε  το τσίρκο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο 31χρονος Νορβηγοαμερικανός που κατοικεί στο Όσλο χρειάστηκε μόλις 3 μέρες για τα γυρίσματα του βίντεο και άλλες τόσες για να το μοντάρει.
 "Διάβαζα καθημερινά τα status των φίλων μου και έβλεπα ότι ανέβαζαν χαρούμενα πράγματα ενώ στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς ήταν καταθλιπτικοί.  Έλεγαν ψέμματα και εγώ έπρεπε κάτι να κάνω. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο.",είπε ο  S. Higton για να εξηγήσει τους λόγους, που τον οδήγησαν στο να φτιάξει αυτό το βίντεο.
Για την παραγωγή του βίντεο είχε τη βοήθεια των αδερφών του Andrew που είναι παραγωγός και του  Steven που ειδικεύεται στο οπτικά εφέ.
"Το μπάτζετ ήταν μικρό αλλά χάριν της βοήθειας των αδερφών μου και φίλων καταφέραμε με λίγα χρήματα να κάνουμε την παραγωγή", κατέληξε. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό πάντως, γιατί είναι αληθινό στην ουσία του.

ΕΣΠΑ 2015 - 2016: 5/8 και έως την Τρίτη 18/8, οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κατεβάσουν από το efsyn.gr και να εκτυπώσουν την αίτηση, η οποία θα πρέπει να αποσταλεί  έως την Τρίτη 18 Αυγούστου στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Εκτυπώστε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΣΠΑ.doc

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά ή με courier, σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη: «Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ, αντίστοιχα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτούντων μητέρων.

♦ Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη για τις αιτήσεις, τα δικαιολογητικά και τις προθεσμίες υποβολής:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΕΤΑΑ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki