Wednesday 9 September 2009

Σεμινάριο για γονείς

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 11.00 με 13.00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο, της σειράς με τίτλο «Ενημερωμένοι Γονείς – Ευτυχισμένα Παιδιά»
που διοργανώνει το Family club, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα), στην αίθουσα «Ολυμπία» με θέμα:
«Ο πρώτος μεγάλος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια – Σχολικό ξεκίνημα» 
και εισηγήτρια την κυρία Μίνου Ντόρα, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακός σύμβουλος, 
Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας.
«Ο πρώτος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια είναι η είσοδός του στον παιδικό σταθμό και αργότερα στο σχολείο. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει τόσο το παιδί όσο και οι γονείς σ' αυτό το στάδιο είναι αναπόφευκτες, ωστόσο η σωστή πληροφόρηση αλλά και ο τρόπος διαχείρισης όλων αυτών των δυσκολιών μπορούν να διευκολύνουν την προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό πλαίσιο και να σηματοδοτήσουν την αρχή της αυτονομίας του, την κοινωνικοποίησή του και την πορεία του στη γνώση. 
Η προετοιμασία του παιδιού, η προετοιμασία της οικογένειας ,καθώς και η συνεργασία των γονέων με τους παιδαγωγούς είναι βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή ένταξη και εξέλιξη του παιδιού στο σχολείο. Ωστόσο σημαντικό είναι να διευκρινιστεί πότε η δυσκολία γίνεται πρόβλημα και πότε ο φόβος γίνεται φοβία. Κατά πόσο η δυσπροσαρμοστικότητα ενός παιδιού είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας ή προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος.»

Στόχος μας είναι να συζητηθούν όλα αυτά με απλό και κατανοητό τρόπο και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και τις απορίες των γονέων.
Μέσα από το portal και το forum του Family club (www.familyclub.gr) είμαστε ήδη 7 μήνες κοντά στην Ελληνική οικογένεια και ξεκινάμε αυτά τα σεμινάρια προσκαλώντας όλους τους γονείς να συμμετέχουν, να ενημερωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι γονείς με … ακόμα πιο ευτυχισμένα παιδιά !!!
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με email στο seminar@familyclub.gr κι ακόμα να στείλετε τις απορίες και τις ερωτήσεις σας.
Να διευκρινίσουμε ότι ειδικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι τύπου είναι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι το ξενοδοχείο συνεργάζεται με parking που υπάρχει ακριβώς δίπλα και όσοι παρευρίσκονται στο σεμινάριο θα έχουν την ειδική τιμή των 7 ευρώ για όσες ώρες σταθμεύσουν (από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι περίπου). Εάν είστε σίγουροι ότι θα έρθετε με το αυτοκίνητό σας, ενημερώστε μας μαζί με την συμμετοχή σας (δεν είναι απαραίτητο).
Τέλος να σας κάνουμε γνωστό ότι με την ευγενική συνεργασία του ξενοδοχείου, όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν ειδική έκπτωση στα προϊόντα του καφέ – μπαρ του ξενοδοχείου (-10%) ενώ θα διατεθούν στους συμμετέχοντες εντελώς δωρεάν νερό, μπλοκ και στυλό.

Παρακαλώ προωθήστε – δημοσιεύστε το κείμενο αυτό ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και ενδιαφερόμενοι.
www.familyclub.gr
Η οικογένεια στο διαδίκτυο!!!

Ευχαριστούμε πολύ
Η ομάδα του Family club !

Ψυχική ορφάνια...
«Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν»

Την Παρασκευή 4/9/2009 επισκέφθηκε την περιοχή του Βόλου ο ψυχίατρος , ψυχαναλυτής, διδάσκων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συγγραφέας κος Νίκος Σιδέρης για να μιλήσει στους δασκάλους σχετικά με το νέο του βιβλίο: «Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν». Ομολογώ ότι ο τίτλος του συγκεκριμένου βιβλίου με προκάλεσε κι ενώ ήμουν έτοιμος να το αγοράσω, κάποιοι φίλοι πρόλαβαν εντελώς συμπτωματικά και μου το δώρισαν . Επιπροσθέτως είχα και την ευκαιρία να ακούσω από κοντά και το συγγραφέα του βιβλίου και να εμπεδώσω τις απόψεις του.

Διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι πραγματικά τόσο οι γονείς όσο και παιδιά είναι κυριολεκτικά σαν χαμένοι. Όπως μας είπε και ο εν λόγω συγγραφέας, τα παιδιά δεν έχουν τους γονείς, που θα ’πρεπε να τα κυβερνούν και να τα υποστηρίζουν στη μαθητεία της ζωής.
Αν εξαιρεθεί η περίπτωση των γονιών, που πραγματικά έχουν την ανάγκη να δουλεύουν αρκετές ώρες καθημερινά, πολλοί άλλοι το κάνουν αυτό για κούφιες προσδοκίες , όπως να αγοράσουν περισσότερα ρούχα, αυτοκίνητα, σπίτια. Με αυτόν τον τρόπο όμως θυσιάζουν άλλα πράγματα , που έχουν μεγαλύτερη αξία, όπως τη ψυχική τους υγεία μα και την ψυχική ζωή και τις ανάγκες των παιδιών τους.
Στην εισήγησή του ο κος Σιδέρης εστίασε την προσοχή του κυρίως στο ότι απ’ την πλευρά των γονιών χρειάζονται δυο απλά πράγματα:  
‘Αγάπη και Κανόνες’
Είναι γεγονός
ότι οι γονείς δυσκολεύονται, στο σημερινό δυτικό τρόπο ζωής, να παρέχουν στα παιδιά τους αγάπη και κανόνες . Στην αγάπη δυσκολεύονται διότι οι σημερινοί γονείς μεγάλωσαν οι ίδιοι μέσα σε μια ατμόσφαιρα καταναλωτισμού, ικανοποίησης ψεύτικων αναγκών και ναρκισσισμού.
Όσον αφορά τους κανόνες, την τελευταία 40ετία τα σπίτια έχουν καταντήσει να είναι κυριολεκτικά ακυβέρνητα. Θεωρείται πια παρωχημένη η τέχνη του να είσαι γονιός, δηλαδή η τεχνογνωσία και οι διανοητικοί –συναισθηματικοί όροι για να μπορεί ένας γονιός να βρίσκεται στη θέση του γονιού.
Έτσι παρατηρείται, όπως εύστοχα επικαλείται τον όρο κι ο συγγραφέας, το φαινόμενο της ψυχικής ορφάνιας. Δηλαδή τα παιδιά έχουν φυσικούς και υλικούς γονείς, που τους δίνουν χαρτζιλίκι και παιχνίδια , αλλά δεν μπορούν να τους παράσχουν την ψυχική, συναισθηματική και πνευματική τροφή, ώστε να μπορεί ένα παιδί να μεγαλώσει ισόρροπα.
Αποτέλεσμα αυτής της τραγικής θα έλεγα κατάστασης, όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος, είναι να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα παιδιά και να εμφανίζουν ελλείμματα γλώσσας, γνώσης και κουλτούρας. Μια ατεχνία ως προς την τέχνη ‘του ζην’. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις πραγματικών γονιών , που δίνουν την ελπίδα ότι κάτι θετικό μπορεί να υπάρξει στο μέλλον.
Χρειάζεται επομένως η αναστήλωση της γονεϊκής λειτουργίας. Ο γονιός να οδηγεί το παιδί με σταθερό χέρι στο δρόμο της ζωής και να μην το αφήνει ακυβέρνητο. Τα στατιστικά που δείχνουν την μεγάλη εμπλοκή των παιδιών με τα ναρκωτικά και το κάπνισμα είναι αποτελέσματα της ψυχικής ορφάνιας των παιδιών.
Παράλληλα η υγιής αυτή σχέση θα έχει αντανάκλαση στη σωστή λειτουργία και του σχολείου. 
από: matziriskostas

Με όλη μας την καρδιά σου ευχόμαστε περαστικά Χρηστάκη!! Help 5 year old Christis ...


ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΣΤΑΚΗ 
ΑΠΟ ΤΑ Ν. ΣΙΛΑΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
 

ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ.
ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ....

ΤΗΛ. ΠΛΗΡ.6959788088 Κ. ΒΑΣΩ ΜΠΡΑΤΖΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ...



Help 5 year old Christis from N. Sylata Chalkidiki in Greece. He is suffering from a brain tumor and should be hospitalized right away in a clinique in Germany. We ask for annyone who can help for the sake of the child's health. Maybe with your help we can shave his life.
Information telephone 6959788088 Mrs Vaso Bratsou.
Thank you.

στο face book συμπαρίστανται συγκινητικά 64.238 μέλη
 
το πήραμε από magnitis 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki