Monday 9 November 2015

Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας
Oι καμήλες και οι καμπούρες

Μια μέρα μια καμήλα με μια καμπούρα συνάντησε μια άλλη καμήλα με δυο καμπούρες, και της είπε: 
“Πόσο σε λυπάμαι, αγαπητέ αδελφέ, θα ήσουν μια υπέροχη καμήλα και εσύ, εάν δεν είχες εκείνη την κακάσχημη δεύτερη καμπούρα.”

Η καμήλα με τις δύο καμπούρες τότε απάντησε: 
“Μου έκλεψες την λέξη μέσα από το στόμα, είναι δυστυχία να έχεις μονάχα μια καμπούρα. Σου λείπει λίγο για να είσαι μια πανέμορφη καμήλα με δύο καμπούρες. Η φύση έκανε λάθος και σε έκανε ελαττωματική!”


Ο Βεδουίνος που άκουσε την συζήτηση είπε:
“Οι καημένες και οι δύο. Η κάθε μία βρίσκει όμορφη μονάχα την δική της καμπούρα. Έτσι, συχνά σκέφτεται και ο κόσμος που βρίσκει λάθος ό,τι είναι διαφορετικό!”

Gianni Rodari

"Celebrities" προσλαμβάνουν παρένθετες μητέρες
για να μη «χαλάσει» το σώμα τους

Γυναικολόγος στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ότι όλο και περισσότερες διάσημες γυναίκες προσποιούνται ότι είναι έγκυες, ενώ στην πραγματικότητα φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους παρένθετες μητέρες.
Αυτή εδώ δε σκέφτηκε ότι η εγκυμοσύνη 
μπορεί και να την ομόρφαινε;
Είναι υγιέστατες, πλούσιες και πολλές απ΄αυτές διάσημες, όμως θέλουν να αποκτήσουν απογόνους αλλά να μην χαλάσουν το σώμα τους. Για το λόγο αυτό, καταφεύγουν κρυφά στη λύση της παρένθετης μητρότητας και προσποιούνται ότι είναι έγκυες. 
Αυτή είναι η νέα τάση στις ΗΠΑ, καθώς πολλές πλούσιες και επώνυμες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν παιδιά χωρίς να πάρουν παραπανίσια κιλά. Διάσημος Αμερικανός γιατρός που ειδικεύεται σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης με έδρα το Λος Άντζελες υποστηρίζει ότι, όλο και περισσότερες γυναίκες που είναι διάσημες ή απλά έχουν παχυλό πορτοφόλι καταφεύγουν στη λύση της παρένθετης μητρότητας, δίχως να το γνωστοποιούν και, μάλιστα, προσποιούνται ότι είναι έγκυες.
Ο γιατρός Βίκεν Σαχάκιαν επισημαίνει ότι, οι γυναίκες αυτές είναι γόνιμες και υγιέστατες, απλά βάζουν πάνω απ΄όλα, είτε την εξωτερική τους εικόνα, είτε το εργασιακό τους μέλλον. 
Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις διάσημων γυναικών που δεν διστάζουν να ανακοινώσουν την απόφασή τους να καταφύγουν στη λύση της παρένθετης μητρότητας.
Ανάμεσα στις διάσημες σταρ του Χόλιγουντ είναι η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς "Sex and the City" , Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η γοητευτική ηθοποιός, Νικόλ Κίντμαν. Και οι δύο διάσημες ηθοποιοί είχαν αποκτήσει με φυσιολογικό τρόπο παιδί, όμως, η πρώτη κατέφυγε στη λύση της παρένθετης μητέρας γιατί ήθελε να αποκτήσει έναν δεύτερο απόγονο, δεν ήθελε όμως να μείνει εκτός εργασίας για κάποιους μήνες ενώ, η δεύτερη αντιμετώπιζε πρόβλημα γονιμότητας.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", πολλές επώνυμες γυναίκες, κυρίως ηθοποιοί και μοντέλα, δεν θέλουν να μείνουν εκτός δουλειάς για μήνες καθώς με την εγκυμοσύνη δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για ένα χρονικό διάστημα. Στο ιατρείο του καθηγητή Σαχάκιαν, στην "καρδιά" του Λος Άντζελες, όλο και περισσότερες γυναίκες του ζητούν να τις βοηθήσει να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας και να υπάρξει εχεμύθεια για το θέμα.

"Πρόκειται για γυναίκες που θέλουν να παρακάμψουν την διαδικασία της εγκυμοσύνης", επισημαίνει ο Αμερικανός γιατρός ο οποίος, όπως υποστηρίζει, έχει πραγματοποιήσει συνολικά έξι χιλιάδες εξωσωματικές από τις οποίες έχουν γεννηθεί πάνω από τρεις χιλιάδες μωρά.

Απόπειρα αρπαγής παιδιού στη Βάρη Αττικής

Τα παιδιά μας και τα μάτια μας

Μια 53χρονη Ρομά η οποία φέρεται πως επιχείρησε να αρπάξει τρίχρονο παιδί από σούπερ μάρκετ συνελήφθη από την αστυνομία. Η γυναίκα σε συνεργασία με δεύτερη γυναίκα Ρομά έστησε σχέδιο για να κλέψει το παιδί, όταν αυτό ξέφυγε από την επίβλεψη της μητέρας του στο κατάστημα.

Μετά από έρευνες που έγιναν την Κυριακή εντοπίστηκε η 53χρονη η οποία αναγνωρίστηκε από την μητέρα του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρομά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι μπέρδεψε το τρίχρονο με το δικό της παιδί. 
Αυτό που αναζητούν τώρα οι αστυνομικοί, είναι η συνεργός της, η οποία θα φυγάδευε το παιδί μετά την αρπαγή του. 
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε καταυλισμούς Ρομα για τον εντοπισμό ενώ η 53χρονη συλληφθείσα που επιχείρησε να το αρπάξει οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα για απόπειρα αρπαγής απαγωγής ανηλίκου.
.................
Χωρίς να αναφέρουν, αν οι δράστες ήταν ένας ή περισσότερα άτομα και αν η αστυνομία τους εντόπισε, είπαν ότι το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς αντέδρασε και το γεγονός έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους και πελάτες που βρισκόταν μέσα στο σούπερ - μάρκετ.

"Ευτυχώς το παιδί έκανε έντονη φασαρία, οπότε ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και τελικά κατάφεραν να μην προχωρήσουν" είπε η κ. Κονταξή.
...........
«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Από το οπτικό υλικό μέσα από το κατάστημα φαίνεται ότι όλα έγιναν μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Αν το αγοράκι μου δεν φώναζε " Μαμά, μαμά", θα τον έχανα».
Μετά το περιστατικό, όπως ανέφερε η μητέρα, μία άλλη Ρομά, υπερασπίστηκε την γυναίκα που επιχείρησε να της πάρει το παιδί, λέγοντας πως δεν ήθελε να το απαγάγει, απλά το μπέρδεψε με το δικό της.(!!!)
Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από το "Χαμόγελο του Παιδιού" και από τις αστυνομικές αρχές.

περισσότερα εδώ: huffingtonpost

Να αγαπάς τους ανθρώπους

Πηγές:
«Ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν»
«... ἀγαπᾶτε ἀλλήλους»



---------------------
Να αγαπάς τους ανθρώπους
Της Στεύης Τσούτση

Να τους αγαπάς τους ανθρώπους.

Ακόμη κι αν δεν είναι όπως τους θέλησες. Ακόμη κι αν σε πληγώνουν, σε θυμώνουν, σε απογοητεύουν.

Να τους αγαπάς και να τους δέχεσαι.

Γιατί κανείς δε γεννήθηκε ίδιος με τον άλλο. 
Και γιατί οι συνθήκες, οι περιστάσεις, οι γραφές και τα βιώματα, τους αλλάζουν.

Να τους αγαπάς τους ανθρώπους.

Και μην προσπαθείς να τους καταλάβεις. Γιατί θα μπλέξεις σε φαύλους κύκλους ερμηνειών και παρερμηνειών. Θα μπλέξεις στα γρανάζια ενός μυαλού που ψάχνει αιτίες και δεν αναγνωρίζει προθέσεις κι αποτελέσματα. 
Μονάχα να τους δέχεσαι.
Άλλοτε θα είναι δύσκολο. Άλλοτε πάλι απλό.
Για την ακρίβεια όλα είναι απλά. 
Δύσκολα τα κάνει μόνο ο τρόπος που τα σκέφτεσαι.

Να τους αγαπάς τους ανθρώπους.

Κι ας μην είναι σαν εσένα. Κι ας κάνουν πράγματα που δε σου αρέσουν. Κι ας μη συμφωνείς με τις επιλογές και με τους τρόπους τους.
Μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και σε εκείνους για σένα.
Απλά δέξου το.
Είστε αλλιώτικοι.

Να τους αγαπάς τους ανθρώπους.

Ακόμη κι όταν σε κάνουν να κλαις. Ακόμη κι όταν σε έχουν ρίξει χάμω και σε πατάνε. Όταν σε πληγώνουν, σε προδίδουν, σε κοροϊδεύουν. 
Αγάπα τους και κάνε τους πέρα.
Γιατί δε σου κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.
Να είστε καλά μα μακριά μου, να λες.
Είναι αυτοπροστασία.

Αλλά να τους αγαπάς. 

Να μη θέλεις το κακό τους. 
Μόνο το καλό να ζητάς. Πρώτα από όλους για σένα.
Γιατί ζητώντας το κακό, τη φθορά, τον πόνο, πρώτος από όλους φθείρεσαι, πονάς, πληγώνεσαι εσύ. 
Και δεν αξίζει. Για κανέναν…

Να τους αγαπάς τους ανθρώπους.

Μα πάνω από όλους να αγαπάς εσένα.
Δεν είναι εγωιστικό, μην το βλέπεις έτσι.
Είναι αυτοπροστασία. Είναι άμυνα.
Γιατί μάζεψες ένα σωρό πληγές καημένε. Σημάδια στην ψυχή από ανθρωπους που στάθηκαν λίγοι.
Που ήρθαν, στάθηκαν για λίγο, έκαναν τη ζημιά τους και συνέχισαν το δρόμο τους.
Κι εσύ απόμεινες με πίκρα.
Μην έχεις. Φτύσε την, μην την κρατάς ανάμεσα στα δόντια, σε χαλάει.

Αγάπα τους.

Τιμώρησε τους με αγάπη. Με συγχώρεση. Με μεγαλοψυχία.
Και προχώρα παρακάτω. 
Ζήσε. Όπως σου πρέπει. Όπως ξέρεις. Όπως μπορείς. Και πάλεψε για όσα θέλεις. Για όσα ονειρεύτηκες. Για όσα μπορεί κάποτε να σου στέρησαν. 
Ζήσε. Και να θυμάσαι. Κανένα κακό στη ζωή δεν περνά με το κακό. Το αναπαράγει. Το πολλαπλασιάζει.
Εσύ να χαμογελάς. 
Και να αγαπάς τους ανθρώπους. Κι ας μην το αξίζουν.
Τους χαστουκίζει η ανυπόκριτη αγάπη σου. 
Και που ξέρεις.
Παραστρατημένα πλάσματα είναι. Που πίστεψαν πως βρήκαν το δρόμο τους μέσα από το κακό, την απάτη, το ψέμα, το μαχαίρι.
Ίσως το χαστούκι της αγάπης σου να είναι αυτό που χρειάζεται για να τους συνεφέρει. Να καταλάβουν τι κάνουν κι έστω κι αργά να το διορθώσουν.

Να αγαπάς, λοιπόν, τους ανθρώπους.

Μήπως και υπάρξει ένα αύριο με ελπίδα…

Πηγή


Σκάνδαλο sexting* σε γυμνάσιο με 12χρονα και 13χρονα!
Hundreds of Nude Photos Jolt Colorado School

Σχεδόν εκατό μαθητές γυμνασίου σε μια μικρή πόλη του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ, φωτογραφήθηκαν γυμνοί και οι 300 έως 400 επίμαχες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ευρέως μέσω sexting. Η υπόθεση αποτελεί ήδη αντικείμενο ποινικής έρευνας, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μερικοί έφηβοι στις φωτογραφίες αυτές δεν ήταν πάνω από 12 ή 13 ετών, γράφει η εφημερίδα «The New York Times».

Οι παραβατικοί μαθητές, ανάμεσά τους πολλά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του γυμνασίου του Κάνον Σίτι αντιμετωπίζουν τώρα ποινικές διώξεις, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία.
Την Τετάρτη, η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από το σχολείο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι μαθητές «είχαν φωτογραφηθεί γυμνοί, εκθέτοντας απόκρυφα σημεία του σώματός τους ή τα εσώρουχά τους και οι φωτογραφίες αυτές είχαν κυκλοφορήσει ευρέως».
Με τέτοιου είδους φωτογραφίες οι μαθητές κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται ότι στόχος της έρευνας είναι να καθορίσει αν ενήλικες είχαν συμμετάσχει στη διακίνηση των φωτογραφιών και ενδεχομένως αν πρόκειται για ένα πρόβλημα οργανωμένης παιδικής πορνογραφίας.
Οι αρχές στο Κάνον Σίτι, περίπου 145 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντένβερ, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι έπειτα από πληροφορίες, αποκαλύφθηκαν γυμνές, ημίγυμνες και με σεξουαλικά υπονοούμενα φωτογραφίες στο σχολείο του Κάνον Σίτι, όπου φοιτούν 1.100 μαθητές.
Ο σερίφης Πολ Σουλτς δήλωσε ότι ερευνητές κατάσχεσαν ένα κινητό που περιείχε «αρκετές εκατοντάδες» ακατάλληλες φωτογραφίες από έναν μαθητή του σχολείου. «Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε αυτό και θα ερευνήσουμε εάν υπήρξαν παραβιάσεις του νόμου», υπογράμμισε και επισήμανε ότι το πρόβλημα ξεπερνά κατά πολύ τη μικρή πόλη του Κάνον Σίτι. «Με τις νέες τεχνολογίες, αυτό συμβαίνει παντού. Μήπως οι γονείς θα πρέπει να ανησυχήσουν; Ασφαλώς ναι».
Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εφαρμογές όπως το Phone Vault για να κρύψουν τις φωτογραφίες αυτές από τους γονείς τους ή από τη διοίκηση του σχολείου.
Σε ένα τηλέφωνο, το εικονίδιο της εφαρμογής μοιάζει με ψηφιακό υπολογιστή, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν χρηματοκιβώτιο όταν ο χρήστης εισάγει κωδικό εισόδου, αποκτά πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο.
«Αυτό διαρκεί χρόνια», είπε μια έφηβη του γυμνασίου του Κάνον Σίτι όταν ρωτήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRDO13 του δικτύου ABC, τονίζοντας ότι μερικοί μαθητές, κυρίως κορίτσια, είχαν δεχθεί πιέσεις για τις γυμνές φωτογραφήσεις.
Η διοίκηση του σχολείου του Κάνον Σίτι πραγματοποίησε γενική συνέλευση την Πέμπτη για να προειδοποιήσει και να θορυβήσει τους γονείς για τις τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να κρύψουν γυμνές φωτογραφίες.

* sexting: Το φαινόμενο της ανταλλαγής σεξουαλικών μηνυμάτων
madata
----------------
σχετικό

Η πορνοποίηση μιας γενιάς

«... η πορνο-κουλτούρα και εγώ βρισκόμαστε σε αγώνα μέχρι θανάτου για την ψυχή της κόρης μου».

Σε μία αγορά που πουλάει ψηλοτάκουνες γόβες για μωρά και τάνγκα για προέφηβες, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυΐα για να δει πως το σεξ -για να μην πούμε το πορνό- εισβάλει στις ζωές μας.

Jessica Bennett © Newsweek

Η ιδέα για ένα βιβλίο που να αφορά την κουλτούρα του πορνό ήρθε στον Κέβιν Σκοτ (Kevin Scott) τη μέρα που η κόρη του αποφάσισε πως έπρεπε οπωσδήποτε να αποκτήσει ένα πόνι «Μπρατζ».

The super-sexy doll - Αυτή η κούκλα 
είναι για πεντάχρονα κοριτσάκια!!!
περισσότερα εδώ

Το δημοφιλέστερο όνομα για κοριτσάκια στον κόσμο είναι ελληνικό! Baby name 'Sophia' is rated the most popular

Σύμφωνα με τον Independent, ειδικοί κατέληξαν ότι έχει γίνει το αγαπημένο κοριτσίστικο όνομα σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, την Ιταλία και τη Ρωσία (София) και δεν είναι άλλο από το Sofia.
Meaning of Sofia: "wisdom"
--------------------------- 
Sophia the Martyr
Sophia's name means "wisdom" in Greek. Her daughter's names are rendered in Greek as Pistis, Elpis, and Agape
Baby name 'Sophia' is rated the most popular across world, says US expert
--------------------------- 
Το Sophia από την άλλη (που είναι ακριβώς το ίδιο αλλά με άλλη ορθογραφία) έρχεται τρίτο στις επιλογές των γονιών στις ΗΠΑ, και δεύτερο ή τρίτο σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες.

Η Laura Wattenberg, η ειδικός που έκανε την ανάλυση των στοιχείων, δήλωσε στο Live Science ότι το Σοφία φαίνεται να έχει εισχωρήσει σε διάφορες κουλτούρες και σύνορα, αν και μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν ήταν καθόλου δημοφιλές εν αντιθέσει με τα Mary και John.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki