Thursday 20 January 2022

Μαθήματα ανθρωπιάς από πωλήτρια στη λαϊκή Παπάγου - Βρήκε 5.000 ευρώ και τα παρέδωσε

Συγκινεί η κίνηση πωλήτριας της λαϊκής αγοράς στου Παπάγου, που βρήκε 5.000 ευρώ στον δρόμο. Κάλεσε άμεσα τις Αρχές για να βρεθεί ο κάτοχός τους.
Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε πωλήτρια στη λαϊκή αγορά του Παπάγου, όταν βρήκε 5.000 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία.
Και αν δεν βρεθεί αυτός που τα έχασε, η κυρία που τα βρήκε,
τα χαρίζει στο Χαμόγελο και τον πατέρα Αντώνιο

Το παραπάνω συνέβη σήμερα, Πέμπτη, στην περιοχή του Παπάγου, όπου κάθε βδομάδα πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά. Η γυναίκα είχε ξεκινήσει να στήνει τον πάγκο της και είδε στον δρόμο κάτι που έμοιαζε σαν μικρή ατζέντα-σημειωματάριο.
Έτσι, πλησίασε, έσκυψε να δει τι ήταν και διαπίστωσε πως ήταν χρήματα πιασμένα με χαρτί τραπεζικής δεσμίδας, χωρίς να έχουν πάνω κάποιο στοιχείο για τον νόμιμο κάτοχό τους, όπως γνωστοποιεί η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).
 
Τότε, η πωλήτρια ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κώστα Σφύρλα, που έφτασε στο σημείο, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία ώστε να παραδοθούν τα 5.000 ευρώ και να βρεθεί ο κάτοχός τους.
 
Η ίδια, σχολιάζοντας το συμβάν, είπε ότι όση ανάγκη κι αν είχε τα χρήματα ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να πράξει κάτι διαφορετικό.
 
«Η Α.Π. εργάζεται επί σειρά ετών στον πάγκο που διατηρεί στο εμπορικό τμήμα των λαϊκών αγορών μας. Βρήκε μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ και την παρέδωσε στην αστυνομία. Στην Α.Π. λέω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ότι η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός, είναι οι πράξεις εκείνες που αν μη τι άλλο μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ακόμα υπάρχει ηθική και ανθρωπιά στον κόσμο μας κι αυτό είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο» δήλωσε ο Κώστας Σφύρλας, γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ.
 
sputniknews.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Covid-19: Τι να τρώτε, αν νοσήσετε εσείς ή το παιδί / What Should You Eat If You Come Down with Coronavirus?

Η επαρκής πρόσληψη τροφής είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον οργανισμό, αν έχετε διαγνωστεί με COVID-19.

Παρότι τα συμπτώματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα από ποια μετάλλαξη έχει προσβληθεί (Δέλτα, Όμικρον), αν είναι πλήρως εμβολιασμένο, αν έχει υποκείμενα νοσήματα, υπάρχουν ορισμένα κοινά, όπως ο πυρετός, ο ξηρός βήχας, η δύσπνοια.
What Should You Eat If You Come Down with Coronavirus?

Ωστόσο, αρκετοί μπορεί να εμφανίσουν μυϊκό πόνο, κόπωση, πονοκεφάλους, πονόλαιμο και συμπτώματα γαστρεντερικού συστήματος, όπως διάρροια. Επίσης, μπορεί να χαθεί η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης επηρεάζοντας την όρεξη για φαγητό.

Ανάλογα με τα συμπτώματα και τη βαρύτητά τους, η διατροφή σας θα διαφέρει από τη διατροφή κάποιου άλλου, που έχει επίσης COVID-19 ενώ σημαντικό ρόλο παίζει αν (θα) έχετε κάποιον που μπορεί να μαγειρέψει για σας αν νοσήσετε.

Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική
Το να πίνετε νερό είναι σημαντικό, εάν αρρωστήσετε εσείς ή τα παιδιά, ειδικά εάν έχετε πυρετό. 
Προσπαθήστε να πίνετε πολλά υγρά όπως:
νερό
τσάι με μέλι
ζωμό
χυμό
ηλεκτρολυτικά ποτά 
Το νερό καρύδας, όπως και το νερό σφενδάμου, είναι επίσης ιδιαίτερα ενυδατικό. Το σημαντικό είναι να ξεκουράζεστε, όσο περισσότερο μπορείτε, και να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Σημασία έχει η διατροφή αλλά και οι θερμίδες
Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα τρόφιμο που να βοηθά στην πρόληψη ή την καταπολέμηση της COVID -19. Yπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά - συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των βιταμινών A, C, D και E και του ψευδάργυρου - που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ένα smoothie φρούτων με γιαούρτι είναι θρεπτικό, ενώ για χούφτα ξηροί καρποί προσδίδουν ενέργεια στον οργανισμό. 
Η κοτόσουπα είναι ιδιαίτερα ευεργετική όταν έχετε λοίμωξη του αναπνευστικού όπως και κάθε άλλη σούπα χωρίς καρυκεύματα.
Καταναλώστε καθημερινά αμυλούχους υδατάνθρακες καθώς αποτελούν καλή πηγή ενέργειας. Η βρόμη, τα μακαρόνια, το ψωμί, το ρύζι, το καλαμπόκι οι πατάτες είναι τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε ή να δώσετε στο παιδί σας (προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης).
Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε εκ των προτέρων;
Με δεδομένο την ευρεία μεταδοτικότητα της Όμικρον, τηρείτε πιστά τις οδηγίες που ισχύουν από την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας που σημαίνει, φοράτε σωστά τη μάσκα, αποφεύγετε το συνωστισμό, πλένετε συχνά τα χέρια σας και απολυμαίνετε σχολαστικά τις επιφάνειες που χρησιμοποιείτε καθημερινά στο σπίτι.

πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki