Tuesday 21 March 2017

Προειδοποίηση: Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας - Sexual predator warns about ‘kik’ app

Παιδόφιλος προειδοποιεί γονείς: 
Βγάλτε την εφαρμογή Kik από το κινητό του παιδιού σας . Η Machica Smith επικοινώνησε με την εκπομπή Target 8 του WoodTV στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όταν ανακάλυψε φωτογραφίες ανδρικών γεννητικών οργάνων στην εφαρμογή Kik στο κινητό της 11χρονης κόρης της.

Η Machica Smith επικοινώνησε με την εκπομπή Target 8 του WoodTV στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όταν ανακάλυψε φωτογραφίες ανδρικών γεννητικών οργάνων στην εφαρμογή Kik στο κινητό της 11χρονης κόρης της.

Σα να μην έφτανε αυτό, η μικρή είχε λάβει και μηνύματα που της ζητούσαν να στείλει και δικές της φωτογραφίες. 
«Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι το παιδί μου θα έβλεπε τέτοια πράγματα,» λέει η Smith, «καταστρέφουν τις ζωές αυτών των παιδιών».
Η περίπτωση της 11χρονης δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Η 14χρονη Alice, γνώρισε μέσω της εφαρμογής τον Nick. Νομίζοντας ότι μιλά με έναν 16χρονο, η Alice έγινε το κορίτσι του αν και δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. «Μιλούσε σαν 16χρονος και έστελνε φωτογραφίες ενός νορμάλ 16χρονου» θυμάται η μητέρα της η οποία όταν ανακάλυψε ακατάλληλες συνομιλίες μεταξύ τους, δεν δίστασε να πάει στις αρχές με τα στοιχεία.
Η αστυνομία πιστεύει ότι ο «Νick» είναι ένας 52χρονος από την Ουάσινγκτον ο οποίος είχε καταδικαστεί για ληστεία τραπέζης και στην κατοχή του είχαν βρεθεί πάνω από 7.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
«Έστειλα και δικές μου φωτογραφίες», ομολογεί η Alice, «γιατί τον εμπιστευόμουν. Τώρα ψάχνω καθημερινά στο Google τρέμοντας μήπως εμφανιστούν στο διαδίκτυο.» 
Στις αρχές της χρονιάς, οι Ομοσπονδιακές Αρχές στις ΗΠΑ παρατήρησαν έξαρση των καταγγελιών για απόπειρες αποπλάνησης παιδιών και ανταλλαγή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσα από την εφαρμογή Kik. « Από τις περιπτώσεις που έρχονται σε μας με προβλήματα, είναι το πιο συνηθισμένο», δήλωσε ο Πράκτορας Blair Babcock της Homeland Security, «γενικά, είναι προσανατολισμένο σε νεότερες ηλικίες.»
Ο Πράκτορας Babcock αποδίδει την δημοφιλία του Kik ανάμεσα στα παιδιά αλλά και τους απανταχού παιδόφιλους στον σχεδιασμό της εφαρμογής η οποία κατ’αρχάς χρησιμοποιείται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου, έτσι τα παιδιά μπορούν να την χρησιμοποιούν στα κρυφά.
Παράλληλα, διαθέτει «εφαρμογές-μέσα-στην-εφαρμογή» κάνοντας το έτσι πολύ εύκολο να κρύψουν ακατάλληλο υλικό ή συνομιλίες από τους γονείς τους. 
«Αν δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί, δεν θα πρέπει να αφήνεις το παιδί σου να το χρησιμοποιεί», συμβουλεύει ο Πράκτορας Babcock.

Kαταδικασμένος παιδόφιλος προειδοποιεί
Ο Χ επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. 
Παραδέχεται ότι καταδικάστηκε τη δεκαετία του 90 για παιδεραστία, αλλά ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να μην υποτροπιάσει. Έρχεται, λοιπόν, να προειδοποιήσει κι εκείνος τους γονείς για τους κινδύνους που ελοχεύουν για τα παιδιά που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Kik.

«Δεν είναι παιχνίδι, είναι κάτι πάρα, πάρα πολύ σοβαρό. Αυτή η εφαρμογή είναι πολύ επικίνδυνη» λέει ο Χ. Την κατέβασε μετά από σύσταση φίλου του και η πρώτη του σκέψη ήταν: 
«Wow! Μπορώ να είμαι όποιος θέλω. Μπορώ να πλησιάσω όποιον θέλω!». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι αυτό έπρεπε να σταματήσει και διέγραψε την εφαρμογή.

Το Role Play (Παιχνίδι ρόλων) είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η εφαρμογή στους χρήστες της. 
«Μπορείς να αλλάξεις τα προσωπικά σου στοιχεία και να επιλέξεις την ηλικιακή ομάδα που σε ενδιαφέρει», εξηγεί ο παιδόφιλος. 
«Μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς να κάνω τίποτα, δυο προφίλ που υποθετικά ανήκαν σε έφηβες, με πλησίασαν. Το ένα, δε, από τα δύο είχε ψευδώνυμο που παρέπεμπε σε προσωπικά προβλήματα (σημ. Suicide=Αυτοκτονία)».
«Αυτό είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι παιδόφιλοι», εξηγεί ο Χ, ένα παιδί που δείχνε ότι έχει ανάγκη για επικοινωνία.
Όλα αρχίζουν από εκεί και πέρα με ένα «Τι συμβαίνει, έλα να μιλήσουμε». 
Έτσι ο παιδόφιλος μπορεί να γίνει η παρηγοριά του παιδιού, ο άνθρωπος τους μέχρι να τα οδηγήσει σιγά σιγά στο στόχο του που σίγουρα δεν είναι η ανακούφισή τους.

Τι να κάνω η μάνα;
Να κατεβάσεις την εφαρμογή και να την ψάξεις εξονυχιστικά 
(Προειδοποίηση: Θέλει πολύ γερό στομάχι).
Να συζητήσεις με το παιδί για τους κινδύνους με ψυχραιμία και παραδείγματα .
Στην ανάγκη να απαγορέψεις τελείως τη χρήση του.
Μπήκαμε σαν σελίδα και είδαμε και ψάξαμε την εφαρμογή Kik. 
Πάθαμε σοκ.

Που βρίσκουν οι παιδόφιλοι υλικό; Μα στο προφίλ σου στο Facebook, φυσικά!


Το μισό από το υλικό που εντοπίζεται σε ιστοσελίδες με παιδοφιλικό περιεχόμενο είναι απλώς αθώες φωτογραφίες παιδιών σε καθημερινές δραστηριότητες τις οποίες ανέβασαν στα social media οι γονείς τους!
Ο Alastair MacGibbon είναι ο νέος Επίτροπος Διαδικτυακής Ασφάλειας των Παιδιών της Αυστραλίας και αυτά που έχει να μας πει μπορούν να παγώσουν το αίμα κάθε γονέα.
Όταν η ειδική ομάδα ερευνητών της υπηρεσίας κλήθηκε να εξετάσει καταγγελίες για υλικό παιδικής κακοποίησης (επίσης γνωστή και ως παιδική πορνογραφία), διαπίστωσε ότι οι μισές φωτογραφίες που συνάντησαν σε ιστοσελίδες παιδόφιλων – μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια – ήταν απο την καθημερινής ζωή παιδιών από όλο τον κόσμο.
Το υλικό αυτό κάθε αυτό δεν ήταν σεξουαλικής φύσεως. Πρόκειται για απλές, καθημερινές φωτογραφίες παιδιών στο σχολείο, στο πάρκο ή το γυμναστήριο, αλλά τα χυδαία και ανατριχιαστικά σχόλια που τις συνόδευαν ήταν αυτά που κάνουν το σκηνικό εφιαλτικό.
Πολλοί χρήστες μάλιστα δηλώνουν πως απέκτησαν το υλικό μέσω ψεύτικων λογαριασμών στα social media, εξηγεί ο MacGibbon.
Οι φωτογραφίες ήταν χωρισμένες σε κατηγορίες όπως «παιδιά στην παραλία», «αθλητές» «Φωτό από Kik*» ή «Οι φίλες της κόρης μου στο Instagram» (σοκ!!!). 
Μέσα σε 10 ημέρες από την ημέρα που ανέβηκαν στις εν λόγω ιστοσελίδες, φωτογραφίες κλεμμένες από το Facebook, το Instagram και το Κik είχαν πάνω από 1,7 εκατομμύρια εμφανισεις.
Ανάλογες ιστοσελίδες αλλά και προφίλ στο Facebook/Ιnstagram/Twitter/Google+ και αλλού λειτουργούν ως τόποι δικτύωσης των απανταχού παιδόφιλων, οι οποίοι αφού έρθουν σε επαφή δημόσια ανταλλάσουν email, skype , whatsapp κλπ και προχωρούν σε prive, διαδικτυακές συναντήσεις για την ανταλλαγή πιο hard core υλικού.
Οι ίδιοι οι παιδόφιλοι παραδέχονται ότι βρίσκουν τις φωτογραφίες χτενίζοντας το διαδίκτυο. 
Εκεί δηλαδή που αφελείς γονείς, παιδιά και έφηβοι ή τρίτοι ανεβάζουν χωρίς καμιά ρύθμιση ασφαλείας οικογενειακές φωτογραφίες για να τις μοιραστούν με τους «φίλους» τους. 
«Δεν έχει σημασία πόσο αθώα είναι η φωτογραφία που ανεβάζεις», εξηγεί η Susan McLean, ειδική διαδικτυακής ασφάλειας, «αν το παιδί σου έχει αυτό που θέλει ο παιδόφιλος, θα την κλέψει»
Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ

Σύμφωνα με στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυστραλίας, πέρσι εξετάστηκαν περισσότερα από 5000 σελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ενώ διαγράφηκαν 25.000 φωτογραφίες με παιδιά.
«Κάθε φωτογραφία που κατεβαίνει σημαίνει πως ένα παιδί λιγότερο θα επαναθυματοποιηθεί με την κυκλοφορία της φωτογραφίας του», τονίζει ο MacGibbon.

Τι να κάνω η μάνα;
Αν θέλεις να προστατέψεις την ταυτότητα αλλά και την αξιοπρέπεια του παιδιού σου, η λύση είναι μια και μόνη: 
Μην ανεβάζεις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο. 

Αν επιλέξεις να το κάνεις- διότι δημοκρατία έχουμε, τουλάχιστον κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφαλείας στο αγαπημένο σου μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook). 
Φρόντισε έτσι ώστε το προφίλ σου να είναι κλειδωμένο και να μην μπορεί να τις δει – εύκολα- ο κάθε άγνωστος παρά μόνο οι «φίλοι» σου. 
Και, παράλληλα, φρόντισε να μην κάνεις «φίλους» άγνωστους.
Ως άγνωστοι ορίζονται (και) οι εξής:
Ο συμπαθής κύριος που γνώρισες στο σούπερ μάρκετ
Το ζευγάρι που έπαιζαν τα παιδιά σας μαζί στην πισίνα του ξενοδοχείου τον Αύγουστο
Η κυρία που έχετε κοινή φίλη τη Λένα Μαντά
Tο προφίλ που σου στέλνει δώρα στο Dragon City, ζωές στο Candy Crush Saga ή κολοκυθάκια στο Farmville η οποία είναι γνωστή πρακτική των παιδόφιλων να πλησιάζουν τις μητέρες μέσω των παιχνιδιών με το δέλεαρ της ανταλλαγής δώρων, ζωών κλπ.

Πριν το παιδί σου αποκτήσει δική του διαδικτυακή οντότητα, εκπαίδευσέ το από τα πρώτα κιόλας βήματα στο πως να προστατεύει την ταυτότητα και την ιδιωτικότητά του. 
Δίδαξέ το τι είναι ΟΚ να ανεβάζει και τι όχι. Φρόντισε να υποστηρίζεις τα λόγια με τις πράξεις σου, γιατί αν άλλα λες και άλλα κάνεις στο δικό σου προφίλ , το παιδί θα ακολουθήσει στα χνάρια σου.
Ακόμα και αν το παιδί σε ξεπερνά σε γνώσεις, μη τρελλαίνεσαι. Τα παιδιά μας δεν είναι αυτοκτονικά! Δεν θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ντε και καλά. Δείξε τους πραγματικά παραδείγματα και εξήγησέ τους πως ενεργούν οι κακόβουλοι. 
Ένα ενημερωμένο παιδί είναι ένα ασφαλές παιδί.
Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε για το Kik App. Το Kik είναι μια εφαρμογή για δωρεάν messaging που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά διότι επιτρέπει την ανωνυμία των χρηστών. Χαρακτηρίζεται, δε, από τους ειδικούς παγκοσμίως ως «η παιδική χαρά των παιδόφιλων».

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την σελίδα μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ ή στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

περισσότερα εδώ

Παιδική Βιβλιοθήκη για την Ποίηση - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


Cube Art Editions [Κύβος Εκδόσεις Τέχνης]
Delco
Ergo
Modern Times
University Studio Press
Άγκυρα
Άγρα
Αίολος
Ακρίτας
Αλέξανδρος
Άλφα Πι
Άμμος
Άνεμος Εκδοτική
Ατλαντίς
ΑΩ Εκδόσεις
Βεργίνα
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Γερμανός
Δια Βίου
Διάπλαση
Δίπτυχο
Δρόμων
Δωδώνη
Εκδόσεις Επιφανίου
Εκδόσεις Καστανιώτη
Εκδόσεις Κένταυρος
Εκδόσεις Λωτός
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Εκδόσεις Πατάκη
Εκδόσεις Σταύρος Σαρτίνας
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Ελληνικά Γράμματα
Επιφανίου Ηλίας
Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ερμής
Ερωδιός
Ιδιωτική Έκδοση
Ινφογνώμων Εκδόσεις
Ιωλκός
Καλαπανίδας, Κώστας
Καστούμης
Κέδρος
Κίρκη
Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
Λειμών
Λεξίτυπον
Μαυρίδης
Μελάνι
Μελωδία - Καψάσκη
Μελωδικό Καράβι
Μεταίχμιο
Μικρός Πρίγκηπας
Μίλητος
Μπίμπης Στερέωμα
Νεφέλη
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων
Νοών
Ξυράφι
Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Παρρησία
Πάσσαρη
Περίπλους
Προμηθεύς
Πύλη
Σαρρή, Μαρία Ι.
Σμυρνιωτάκη
Στρατίκης
Σύγχρονη Εποχή
Σύγχρονοι Ορίζοντες
Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου
Υδρόγειος
Ύψιλον
Χατζηλάκος Π.
Ωρίωνας

Γιάννης Ρίτσος: «Ήρθα μόνο να σας πω ότι δεν θα υπογράψω»

..............
– ... Ήρθα μόνο να σας πω ότι δεν θα υπογράψω.
– Πως; Μα το πρωί… 
– Έχετε δίκιο. Όμως, πριν μπω εδώ, σταμάτησα και κουβέντιασα με τη συνείδησή μου.
– Έκανες σε κανένα κακό; Τη ρώτησα. Μου είπε: Όχι
Αγαπάς όλο τον κόσμο; Μου απάντησε, ναι
Αγαπάς πολύ την Ελλάδα; Μου είπε: Απέραντα
Βλέπετε κύριοι αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι τα ζουν, δεν τα υπογράφουν. Και έφυγα.
..............
ολόκληρο το κείμενο στα Τετράδια της Αμπάς

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki