Tuesday 13 August 2019

Firefighters: The Heroes of Greece

The firefighters have been working tirelessly in Greece, and are truly the nation’s heroes during this time of crisis. Thank you for ALL that you do.
 
 
 

 
 
 

 

 

 
 

 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
Excuse Me, Are You Greek?
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Σχολείο που να δίνει σημασία στο κάθε παιδί

Σε τρία βασικά σημεία εστιάζει στον φετινό χαιρετισμό του στην εγκύκλιο για τη νέα σχολική χρονιά, ο διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Χρίστος Χατζηαθανασίου (Κύπρος).
Πρόκειται για σημεία, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν παραγοντικά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα και δεν είναι άλλα από: α) η εξωστρέφεια και η ανάδειξη της θετικής ταυτότητας των πραγμάτων, β) η δημιουργικότητα και γ) η πλήρης συνειδητοποίηση της βασικής αποστολής που δεν είναι άλλη από τη μάθηση σε όλες της τις μορφές και παραμέτρους. Η εγκύκλιος του κ. Χατζηαθανασίου απευθύνεται στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς και μέσα από αυτήν καταθέτει ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Εκπαίδευσης για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.
«Σας χαιρετίζω όλες και όλους θερμά, δηλώνοντας την περηφάνια μου για το αξιόλογο έργο που, με ελεύθερο φρόνημα, επιτελείτε και το περίσσευμα ψυχής που καθημερινά καταθέτετε, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τα σχολεία μας. Ναι, αναγνωρίζουμε τις ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες και τις συνεχείς, περίπλοκες και σε κάποιες περιπτώσεις, δισεπίλυτες προκλήσεις στην καθημερινότητα των σχολείων μας. Και είναι και για τον λόγο αυτό που θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ποικιλότροπης στήριξης του έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηαθανασίου αναφέρει πως θα πρέπει «να δώσουμε προσωπική σημασία στο κάθε παιδί ξεχωριστά, ας γνοιαστούμε για την καλλιέργεια του μυαλού και της ψυχής τους, ας τους δώσουμε ευκαιρίες να βιώσουν στο έπακρον την παιδικότητά τους. Ας αφιερώνουμε χρόνο να αφουγκραζόμαστε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους, να μοιραζόμαστε τις χαρές, τα όνειρα και τις ανησυχίες τους, να είμαστε συνεχώς μαζί τους σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας, αισιοδοξίας και θετικότητας που, από κοινού, θα δημιουργούμε».
Όσον αφορά στο όραμα του υπουργείου, σημειώνεται πως εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ενός σχολείου δημοκρατικού στις διαδικασίες και στην ουσία του, χαρούμενου στην καθημερινότητά του, ανοικτού στην κοινωνία, αυτόνομου στις επιμέρους στοχεύσεις του, αξιακού στον προσανατολισμό και αποτελεσματικού στις δράσεις του. Ενός σχολείου, που καλλιεργεί την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την ευγένεια, την κουλτούρα του κόπου και της αδιάλειπτης προσπάθειας και την αγάπη για την ομορφιά και την αίσθηση του ωραίου. Ενός σχολείου, στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν, χαίρονται, παίζουν, ωριμάζουν, αναπτύσσονται και πορεύονται στην κοινωνία. 
Ευαγγελία Σιζοπούλου    
Κύπρος: philenews.com Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki