Wednesday 2 March 2016

Ποιος χρειάζεται ποιον; - Battersea - Who Needs Who?

Ένα υπέροχο βίντεο για το πώς τα κατοικίδια σώζουν ζωές
Τελικά ποιος χρειάζεται ποιον; 
Τα κατοικίδια τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι τα κατοικίδια; 

Μέσα από το εξαιρετικό βίντεο του καταφυγίου ζώων Battersea παίρνουμε την απάντηση με το πιο εμφατικό τρόπο. 
Άνθρωποι που αντιμετώπιζαν μερικές πολύ δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, δηλώνουν πως το κατοικίδιό τους ήταν αυτό που τους έδωσε την απαραίτητη δύναμη, μέσω της συντροφιάς του, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δοκιμασίες. 
Η παρέα των κατοικιδίων, μπορεί τελικά να είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι…

Kiddle: Η παιδική μηχανή αναζήτησης! Visual search engine for kids

«Ντεμπούτο» στο διαδίκτυο έκανε η πρώτη μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για παιδιά, που μοιάζει ιδιαίτερα με το Google και ονομάζεται Kiddle –από την αγγλική λέξη kid, δηλαδή παιδί.

Το Kiddle έχει φίλτρα, που αφαιρούν αυτόματα όλο το περιεχόμενο που είναι… ακατάλληλο για παιδιά και «μπλοκάρει» αναζητήσεις που πιθανώς να οδηγήσουν σε ιστοσελίδες ενηλίκων.
Για παράδειγμα, οι λιλιπούτειοι δεν μπορούν να κάνουν αναζήτηση για την Πάμελα Άντερσον, καθώς ανάμεσα στα αποτελέσματα θα εμφανιστούν και link για την αισθησιακή της… ταινία. Το ίδιο ισχύει και για τις αδελφές Καρντάσιαν αλλά και ορισμένους άλλες γνωστές κυρίες της σόουμπιζ.
Η παιδική μηχανή αναζήτησης δεν έχει καμία επίσημη σχέση με την Google, αλλά το λογότυπό της θυμίζει έντονα τον κολοσσό αναζητήσεων. Χρησιμοποιεί, όμως, το Google Safe Search, μια υπηρεσία της μηχανής αναζήτησης για φιλτράρισμα περιεχόμένου.

«Οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται στο Kiddle είναι φιλικά προς όλη την οικογένεια, καθώς φιλτράρουμε όσες πιθανώς να περιέχουν ακατάλληλο ή παραπλανητικό περιεχόμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα μηχανή αναζήτησης, σε επίσημη ανακοίνωσή της.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki