Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Πώς θα μεγαλώσετε μια κόρη με αυτοσεβασμό

Μπορεί οι καιροί να έχουν αλλάξει και η κοινωνία να έχει προοδεύσει, όμως και πάλι χρειάζεται προσοχή στην ανατροφή του κοριτσιού ώστε να έχει αυτοσεβασμό και να διεκδικεί στη ζωή όσα της αναλογούν πραγματικά:
👧 Προσέξτε τι μηνύματα της περνάτε στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης. 
Θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι ένα προσόν, όμως δεν πρέπει να «πατάει» πάνω σε αυτό για να προχωρήσει στη ζωή της. Τα προσόντα και κάποια στοιχεία της προσωπικότητας είναι εξόχως πιο σημαντικά! 
👧 Εμφυσήστε της τη νοοτροπία ότι δεν πρέπει να αλλάξει για να γίνει αρεστή στον περίγυρό της, από τη στιγμή που η συμπεριφορά της είναι όπως πρέπει. 
Δεν είναι υγιής τρόπος σκέψης, συν ότι θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο να είναι ο εαυτός της, από το να συμβιβάζεται από την ανασφάλειά της. 
👧 Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να διεκδικεί τους στόχους και τα θέλω της με αποφασιστικότητα, όπως κάνουν και τα αγόρια. 
Δεν είναι λιγότερο ικανή, ούτε κατώτερη λόγω φύλου! 
👧 Μεγαλώστε την κόρη σας με τρόπο που να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της είναι πολυσύνθετος και σίγουρα όχι αυτός που πρέσβευαν ως σωστό προηγούμενες γενιές. 
👧 Επίσης, θα πρέπει να μάθει να βάζει όρια όταν κάποιος το παρακάνει με τη συμπεριφορά του και την κάνει να νιώθει άσχημα. Δεν είναι λογικό να σκύβει το κεφάλι και να υφίσταται τα πάντα! 
👧 Τέλος, προσπαθήστε να την αφήσετε κατά το δυνατόν ανεπηρέαστη από τα πρότυπα ομορφιάς και επιτυχίας που λανσάρουν τα Μέσα. 
Συνταγές επιτυχίας δεν υπάρχουν σε αυτά τα θέματα, άρα εκείνη θα κάνει τις επιλογές της. 
mother.gr