Monday 14 December 2009

Αγγελούδι χρειάζεται τη βοήθεια μας

Στο Νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται εδώ και καιρό μια μαθήτρια νηπιαγωγείου από τον Πύργο Ηλείας καθώς πάσχει από καρκίνο.
Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο σοβαρό πρόβλημα υγείας απ' το οποίο πάσχει το κοριτσάκι τους.
Η παραμονή των γονέων στην Αθήνα προκειμένου να βρίσκονται καθημερινά δίπλα στο παιδί τους, που υποβάλλεται σε θεραπεία μετά από μια σοβαρή εγχείρηση αφαίρεσης όγκου, δεν τους αφήνει περιθώρια εργασίας.
Γι' αυτό και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου μέσω του προέδρου του Δημήτρη Κωσταριά, κάνει έκκληση για βοήθεια.
 

Όσοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ας επικοινωνήσουν με τον κ. Θανάση Κατσιμπέλη στο 6936919913 
ή στο τηλέφωνο του συλλόγου 2621025332, 
ή στο email: syldnpyr@gmail.com

From: blog-sos@googlegroups.com [mailto:blog-sos@googlegroups.com]  
On Behalf Of Robert Kristian Alm



Αγγελούδι χρειάζεται τη βοήθεια μας
11.12.2009
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης ένα κοριτσάκι πέντε ετών από τον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μαθήτρια νηπιαγωγείου που πριν από περίπου ένα μήνα διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο. Στην περιοχή που μένει δεν υπάρχουν μονάδες εντατικής θεραπείας για καρκινοπαθείς και γι’ αυτό το μικρό κοριτσάκι μεταφέρθηκε αμέσως στην Αθήνα. 

Πρόκειται για μία αλβανικής καταγωγής οικογένεια που μένει χρόνια στην περιοχή του Πύργου. Ο πατέρας τον τελευταίο χρόνο δεν έχει κάποια σταθερή δουλειά, ενώ αυτό το διάστημα πηγαινοέρχεται για να μπορέσει να κάνει κάποια δουλειά του ποδαριού, ώστε να έχουν κάποιο έστω ελάχιστο εισόδημα. Η μητέρα από την άλλη δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της μικρής της κόρης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί ούτε αυτή. Πρόσφατα η μικρή υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου, ενώ μέχρι σήμερα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Οι γονείς της δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και γι’ αυτό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια να επικοινωνήσει με τον κ. Θανάση Κατσίμπελη στο 6936919913, στο τηλέφωνο του συλλόγου 2621025332 ή στο email syldnpyr@gmail.com. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κατσίμπελης, υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει δείξει ενδιαφέρον και έχει προσφερθεί να βοηθήσει τον μικρό άγγελο.

ΕΛΕΑΝΑ-ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ Espresso

Δίκη παιδεραστών στο Ίλιον: Συγκλονιστική κατάθεση από την παιδοψυχίατρο του «Αγλαϊα Κυριακού»

Έκανε λόγο για βαριά κακοποίηση των παιδιών 

Το συγκλονιστικό ψυχογράφημα τεσσάρων παιδιών ενός κατώτερου Θεού, που φέρονται ως θύματα μίας φρικώδους υπόθεσης παιδεραστίας αλλά και κακοποίησης, περιέγραψε καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η παιδοψυχίατρος στο «Αγλαϊα Κυριακού», κ. Παρθένια Παπανικολάου.


 Το σκίτσο της 11χρονης αποτυπώνει την επιθυμία της να φυλακιστούν η μητέρα και ο σύντροφός της, αλλά και την ανάγκη της για φροντίδα

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθεται η Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία κατηγορείται ότι εξέδιδε την 11χρονη κόρη της. 
Στο θλιβερό αυτό «κάδρο» βρίσκεται και ο μικρότερος αδελφός του κοριτσιού, αλλά και ακόμη δύο ανήλικα παιδιά μίας φιλικής οικογένειας (της κατηγορούμενης και του συντρόφου της), που επίσης ζούσαν στο σπίτι-κόλαση, στο Ιλιον.
Συγκατηγορούμενοι της Τσονοπούλου είναι ο σύντροφός της (που φέρεται ότι κακοποιούσε τον 9χρονο αδελφό της 11χρονης), ένας ηλικιωμένος ιερέας και ένας συνταξιούχος, που φέρονται ότι βίαζαν το κοριτσάκι.
Η παιδοψυχίατρος στην κατάθεσή της έκανε λόγο για βαριά ψυχική και σωματική κακοποίηση των παιδιών. Όπως τόνισε, τα παιδιά χρήζουν ενδιαφέροντος αλλά και παρακολούθησης από ειδικούς, ώστε να ξεπεράσουν τη μαρτυρική εμπειρίας τους.
Κυρίως όμως η μάρτυρας εστίασε την κατάθεσή της στη σοκαριστική εξιστόρηση που της έκανε η 11χρονη όταν την εξέτασε στο νοσοκομείο.
Το κοριτσάκι κλαίγοντας έλεγε στη γιατρό για τον μεγάλο ψυχικό και σωματικό πόνο που της προκαλούσε η μητέρα της, που της έβαζε -όπως έλεγε- τακούνια και την πήγαινε στην Ομόνοια να συναντηθεί με διάφορους άνδρες.
Επίσης, σύμφωνα με την αφήγηση που της έκανε το κορίτσι, «η μάνα της την πήγαινε κάθε εβδομάδα σε έναν συγκεκριμένο άνδρα και όταν ήταν μαζί με αυτόν, κάποιος άλλος τράβαγε φωτογραφίες».
Η 11χρονη είπε ακόμη στην παιδοψυχίατρο για τον παπά και τον συνταξιούχο (σ.σ. κατηγορούμενους), στους οποίους την πήγαινε η μητέρα της και έπαιρνε λεφτά.
Όπως είπε η κ. Παπανικολάου, το κοριτσάκι της επαναλάμβανε τη φράση: «Δεν θέλω να ξαναπονέσω ποτέ».
Η μικρή μίλησε στην παιδοψυχίατρο για τα βασανιστήρια, στα οποία όπως είπε υπέβαλε τον αδελφό της ο σύντροφος της μητέρας της.
Όπως της έλεγε, «αυτός ο κακός άνθρωπος» έδενε τον αδελφό της σχεδόν καθημερινά, τον κρέμαγε ανάποδα, τον έδενε από τον λαιμό σαν σκυλάκι και τον έβαζε να περπατάει στα τέσσερα.
Η γιατρός χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, την κατηγορούμενη άνθρωπο με βαριά παθολογία.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.
«E» 14/12

Κάτι που με απασχολεί...

Σήμερα ένοιωσα την ντροπή να με κυριεύει ξανά...
Ο Oliver Shanti, κατηγορήθηκε για βιασμό ανηλίκων σε 314 (!!!) υποθέσεις. 
Εχτές, το δικαστήριο του Μονάχου, τον έκρινε για ένοχο σε 76 υποθέσεις.
Τα παιδιά που βίασε ήταν μεταξύ 8 και 16 χρονών.
Οι δικαστές του δώσανε 6 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση.
σχεδόν 7 χρόνια ... 7 χρόνια γελοιότητας, 7 χρονάκια του ανέμου και της ανεμελιάς ...
Είναι γνωστή η Γερμανία για τα παραστρατήματά της σε υποθέσεις παιδικού βιασμού. Τα δικαστήρια, ανίκανα να χειριστούν ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, αφήνουν τους παιδεραστές μετά από ένα χρονικό διάστημα ελεύθερους. Σήμερα ντράπηκα για την χώρα στην οποία ζω.
Τα ίδια βέβαια συμβαίνουν παντού... και εμείς, απλοί πολίτες, κουνάμε απλώς τα κεφάλια μας και κλείνουμε τα μάτια...

Το κοριτσάκι που θα δείτε στο βίντεο, ξυλοκοπήθηκε τόσο άγρια από τον πατριό της και την μητέρα της, που πέθανε πριν κλείσει τα 3 της χρόνια ... οι δικαστές στις Η.Π.Α έδωσαν 30 χρόνια φυλάκιση στον έναν και 27 χρόνια στην μάνα-κτήνος.
3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, χρονών ψυχές τι να καταλάβουν το τι τους συνέβει; όλοι ξέρουμε ότι η ψυχή των παιδιών είναι αθώα... πείτε με σκληρή, αλλά για μένα οι βιαστές θα πρέπει να κρίνονται όπως οι δολοφόνοι ...  
ΝΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΟΜΕΡΟ ΚΕΛΙ.
Την καλημέρα μου.

Kelsey Briggs was a lively two year old toddler. While her daddy was serving in Iraq, Kelsey was fighting her own battle at home here in Oklahoma. Nine months of documented evidence of abuse was presented to the court. Despite all evidence presented, the court sent Kelsey to the home where she later died. Kelsey's stepfather accepted a plea bargain and has pleaded guilty to the charge of enabling child abuse. He is currently serving a 30-year sentence. Kelsey's mother was found guilty of enabling child abuse and is awaiting formal sentencing. The jury in her trial recommended 27.5 years. No one has admitted responsibility for Kelsey's death.
It isn't enough to say "it's so sad that happened." It continues to happen. No community is immune to child abuse. It is time to take a stand for the ones whose cries often go unheard. 
YOU can make a difference.
www.kelseyspurpose.org
www.brokenchild.org
****************************************
SONG INFORMATION: "Sometimes When it Rains" by Secret Garden, (c) UMG.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki