Sunday 18 January 2015

Κοιτάξτε που και πώς ζουν μια μητέρα
με το 11χρονο παιδί της - Μπορείτε να βοηθήσετε;

Οι εικόνες μιλούν μόνες τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένη να ζει μια μητέρα στην Πάτρα με το 11 ετών παιδί της.
 
Δίχως κρεβάτι κοιμούνται και οι δυο σε έναν καναπέ και οι δυο με ένα μπάνιο που μπάζει κρύο και νερό αφού για στέγη χρησιμοποιείται μια... λαμαρίνα.
Η γυναίκα μη μπορώντας πλέον να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες κάλεσε για βοήθεια την μη κερδοσκοπική οργάνωση Φωτεινό Αστέρι στην Πάτρα μέλη της οποίας την επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν από κοντά τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης.
Η γυναίκα και το παιδί έχουν ανάγκη για παπούτσια και κουβέρτες αλλά και ένα θερμαντικό σώμα μιας και αυτό που είχαν χάλασε. Το παιδί χρειάζεται επίσης γυαλιά λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει με την όρασή του. Παράλληλα η οργάνωση απευθύνει έκκληση στους οικοδόμους της πόλης να βοηθήσουν εθελοντικά για να επισκευαστεί μερικώς το σπίτι και να γίνουν λίγο πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης.
Στην ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαινεται ότι όποιος μπορεί να συνδράμει οικονομικά στην επισκευή του σπιτιού ας απευθυνθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
στον λογαριασμό του Φωτεινού Αστεριού 0026,0672.94.0200139326.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
2611122497
6981044800
 
περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Είχε σκοπό να θάψει ζωντανό το παιδί του στην αυλή, επειδή είναι κορίτσι

Ο Αμπούλ Χουσεϊν, έσκαψε λάκκο στην αυλή του σπιτιού, ενώ η σύζυγός του έλειπε.
Indian Man Attempts to Bury Daughter Alive Because He Disliked Having a Female Child
 
Στη συνέχεια, έβαλε το 10χρονο κορίτσι στο λάκκο, αφού του είχε δέσει τα χέρια και το στόμα με ταινία. Γέμισε την τρύπα με χώμα, το ύψος του οποίου έφτανε μέχρι το στήθος του παιδιού.
Μόλις συνειδητοποίησε ότι επέστρεψε η γυναίκα του, έβαλε πάνω στο κεφάλι της κόρης του ένα τύμπανο από μαμπού προκειμένου να την κρύψει, σκοπεύοντας να την θάψει αργότερα...
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο λόγος ήταν η αντιπάθειά του προς το παιδί, επειδή ήταν κορίτσι. 

Η μητέρα της 10χρονης άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Τελικά το παιδί στάθηκε τυχερό, καθώς το βρήκαν οι γείτονες, οι οποίοι πριν καλέσουν την αστυνομία, έδειραν τον άντρα.
Το περιστατικό συνέβη στο σύνορα Ινδίας-Μπαγκλαντές. Ο Αμπούλ Χουσεϊν συνελήφθη με την κατηγορία απόπειρας δολοφονίας.

thetoc

Μένεις στον Άγιο Νικόλαο και αρρώστησε το παιδί σου
το Σαββατόκυριακο; Ας πρόσεχε...

Παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αγ. Νικολάου, παρά τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις των γονέων του Δήμου, η κυβερνητική αδιαφορία έκανε ξανά το θαύμα της και η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι κλειστή αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18/1/2015 λόγω έλλειψης εφημερευόντων ιατρών.

Η κλινική θα είναι κλειστή και τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα 23-24-25/1/2015 και 30-31/1/2015.
Όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς θα πρέπει να πηγαίνουν τα ασθενή παιδιά τους στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας που εφημερεύει τις συγκεκριμένες ημέρες.
Αυτό που συμβαίνει είναι εξοργιστικό, αφού οφείλεται πλέον καθαρά σε ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και σε κανέναν άλλο λόγο, αφού υπήρχε παιδίατρος που έχει ζητήσει να έρθει στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου από το Νοσοκομείο Ικαρίας και έπρεπε μόνο να μπουν οι υπογραφές των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για να γίνει η μετάταξη - μετακίνηση.
Ενώ από τις 20 Νοεμβρίου 2014 γνώριζαν ότι υπάρχει αυτή η λύση, και ενώ  υπήρξαν σχετικές παραινέσεις από την πλευρά των εργαζομένων του ΓΝΑΝ και των γονέων του Δήμου Αγ. Νικολάου, οι αρμόδιοι στο υπουργείο υγείας δεν φρόντισαν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακίνησης του ιατρού μέχρι την προκήρυξη των εκλογών στις 30/12, με αποτέλεσμα η μετακίνηση να παγώσει λόγω της σχετικής απαγόρευσης.
Έτσι η μετάταξη - μετακίνηση του ιατρού δεν έγινε εγκαίρως με αποτέλεσμα να κλείνει ξανά η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.
Το μόνο που μπορούμε πλέον να πούμε είναι ότι ελπίζουμε η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και για τα παιδιά μας.
Ανακοίνωση προσωρινής επιτροπής γονέων Αγίου Νικολάου
"Εμείς οι γονείς , του ευρύτερου Δήμου Αγίου Νικολάου, που κινητοποιηθήκαμε πριν λίγες εβδομάδες σχετικά με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εκφράζουμε την βαθύτατη απογοήτευση μας για τις εξελίξεις, που δεν υπήρχαν.
...............
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki