Saturday 21 September 2019

Το Παιδί πρέπει να κάνει Μόνο του τα Μαθήματά του

Πολλοί γονείς κάνουν χώρο μέσα στην ημέρα τους, ώστε να διαβάσουν τα παιδιά τους για το σχολείο.
Αυτό, όμως, αντιτίθεται στον ρόλο του σχολείου, δηλαδή τη μάθηση. Αν τα παιδιά επαναπαύονται πως θα τα μάθουν στο σπίτι, τότε βαριούνται στην τάξη, δεν προσέχουν και δεν κάνουν ερωτήσεις.
Επιπλέον, ο δάσκαλος μπορεί να ανεβάσει τον πήχη καθώς δεν έχει πραγματική εικόνα της τάξης, ακόμη και για τις αδυναμίες των μαθητών.
Όταν οι γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλέον μαθησιακά το παιδί, τότε έρχεται το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα, ακόμη και στις τάξεις του Δημοτικού.

Μπορείτε να λειτουργείτε βοηθητικά, δηλαδή να έρχεται το παιδί σε σας με απορίες που του δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, αλλά όχι να είστε μαζί του καθ' όλη τη διάρκειά του και να καταλήγετε να κάνετε εσείς τα μαθήματά του.

Αφήστε το να μάθει, να ρωτήσει, να παιδευτεί, προκειμένου να αποκτήσει μία καλή σχέση με το σχολείο αλλά και την εκπαίδευση.

4moms
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τα Παιδιά θα σώσουν τον κόσμο - Κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι μαθητές στην Παγκόσμια μέρα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών.
Η πορεία ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή.

Εκατοντάδες ήταν οι μαθητές που εν τέλει συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς, ώστε να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η σημερινή δράση των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος, Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Η σημερινή δράση των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος, Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Τα συνθήματα πολλά: «Όλοι μαζί, για το περιβάλλον», «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας κάνουμε τη Γη cool ξανά», «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας». Μερικά συνθήματα σε πανό, λίγο πιο... τολμηρά: «Ο πλανήτης γίνεται πιο hot και από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα νιάτα του». Κάποια πιο... μουσικά: «40 βαθμοί, λιώνει η Ανταρκτική/ η λύση είναι μία, πάμε στην πορεία».
«Είμαστε εδώ για έναν σκοπό: Για να κερδίσουμε το μέλλον μας», έδωσε το στίγμα μία κοπέλα εκ των πρωτεργατών του «Fridays For Future Greece», οδηγώντας την πορεία, που είχε παλμό και ενθουσιασμό.
«Αποφάσισα να έρθω εδώ, για να αναδείξουμε όλοι μαζί το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο χρειάζεται να αναδειχθεί από περισσότερους μαθητές στην Ελλάδα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πέτρος, μαθητής της Γ' λυκείου και μέλος του «Κινήματος Μαθητών», που συμμετείχε στη σημερινή πορεία. Όσο για τον λόγο που προτίμησε να απέχει από το μάθημα, παρά τη σημασία της τάξης που φοιτά, ο Πέτρος ήταν αφοπλιστικός: «Η σοβαρότητα του προβλήματος. Η κλιματική αλλαγή όχι μόνο μας αφορά όλους, αλλά μας απειλεί και όλους». «Είναι ανάγκη να υπάρξει περισσότερος χρόνος αφιερωμένος στα ζητήματα αυτά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και το σχολείο να προωθεί την οικολογική συνείδηση», πρόσθεσε. Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι οι δράσεις των μαθητών θα συνεχιστούν μέχρι τα κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή.
Οι μαθητές, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν για αρκετή ώρα μετά την πορεία στην Πλατεία Συντάγματος, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Παρασκευή, στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:00. Ένα ραντεβού που, όπως και τη σημερινό, δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά πολλές πόλεις του κόσμου και της Ελλάδας.
Στην Ελλάδα, οι δράσεις του Fridays for Future (FFF) ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2019. Τον περασμένο Αύγουστο, μέλη από το ελληνικό FFF συμμετείχαν στο «SMILE for Future», μία πενταήμερη συγκέντρωση 400 ακτιβιστών στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης. Εκεί, όλα τα μέλη της παγκόσμιας αυτής κοινότητας επεξεργάστηκαν μια διακήρυξη, στην οποία όρισαν τον χαρακτήρα του παγκόσμιου αυτού κινήματος και διατύπωσαν τις απαιτήσεις τους. «Έχουμε επιτρέψει στους εαυτούς μας και στο κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα ήδη να εξελιχθεί με τρόπο που έβλαψε σοβαρά τα οικοσυστήματά μας και μας οδήγησε στην κλιματική κρίση. Μας μένει λίγος χρόνος, γι’ αυτό θα χρειαστούμε όμως την υποστήριξη του καθενός», τονίζει το FFF Greece.
Το κίνημα, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 170 χώρες, ξεκίνησε πέρυσι από την πρωτοβουλία της δεκαεξάχρονης σήμερα Greta Thunberg, της Σουηδής, η οποία απέδειξε ότι κάθε φωνή μπορεί και πρέπει να ακουστεί.

Τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, εμβολίασαν παιδιά χωρίς ΑΜΚΑ

Πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό 117 προσφυγόπουλων του Camp Ασημακοπούλου στην Καβάλα πήραν οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας. Πολλά από τα παιδιά δεν είχαν ΑΜΚΑ αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στους γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου μάλιστα ξεκαθαρίζει πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών που ζουν στη δομή.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Καβάλας
«Στις 26.8.2019 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας της Διοίκησης του ΓΝΚ με εκπροσώπους και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν και αυτό της ανάγκης εμβολιασμού των ανήλικων παιδιών των οικογενειών των προσφύγων του Camp.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανταποκρίθηκε άμεσα και επισκέφθηκε με 3 γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής του το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Camp Ασημακοπούλου στην πόλη της Καβάλας προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο εμβολιασμό των παιδιών του Camp με το τριπλό MMR. Η επίσκεψη έλαβε χώρα κατά τις ημέρες της Τρίτης 17.9 και της Πέμπτης 19.9.2019 και εξετάσθηκαν από τους γιατρούς και εμβολιάσθηκαν 117 παιδιά-προσφυγόπουλα ηλικίας 12 μηνών έως 15 χρόνων.

Από τα παιδιά αυτά, 44 διαθέτουν σχετικό ΑΜΚΑ, ενώ τα υπόλοιπα 73 δεν είναι κάτοχοι κάποιου ΑΜΚΑ. Μετά από σχετική συνεννόηση με τους αρμόδιους Συντονιστές Υγειονομικών Υπηρεσιών της 4ης ΥΠΕ του Προγράμματος PHILOS και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Γενικό Νοσοκομείο ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων. Στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάγκη να εμβολιασθούν, επιπρόσθετα, 10 ακόμη ασυνόδευτα παιδιά του ίδιου Camp (και αυτά χωρίς ΑΜΚΑ) και το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε και σε αυτό πραγματοποιώντας τις σχετικές εξετάσεις και τον εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός των παιδιών κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να μπορούν αυτά, απρόσκοπτα, να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στο Camp για τη συμμετοχή και υποστήριξη που παρείχαν στην ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής.
Στα νέα παιδιά του Camp ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή τους και εμείς όταν και όπου χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους.».

netakias.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki