Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Οικογενειακές διακοπές: Τα οφέλη για τα παιδιά

Ωραία ήταν παλιά που ήσασταν μόνοι οι δύο σας, με τον άνδρα σας, και απολαμβάνατε διακοπές πλήρους χαλάρωσης και ξεκούρασης, όμως, αν το σκεφτείτε καλύτερα, οι διακοπές με τα παιδιά μπορεί να είναι ακόμα πιο διασκεδαστικές!
Μάλιστα, ο χρόνος αυτός που περνάτε όλοι μαζί, μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας, αποτελεί μία εξαιρετική επένδυση για τους μελλοντικούς δεσμούς της οικογένειας.

Τι κερδίζετε από τις οικογενειακές διακοπές;

Ο ποιοτικός χρόνος
Οι γονείς και τα παιδιά είναι συνέχεια στο τρέξιμο. Το πρωί δουλειά, τα παιδιά στο σχολείο, μετά οι εξωσχολικές δραστηριότητες, μετά οι κοινωνικές υποχρεώσεις... η μέρα δεν έχει τελειωμό! Υπάρχει πάντα πολύ λίγος χρόνος για να καθίσετε όλοι μαζί και να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις ή να περάσετε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί. Οι διακοπές είναι λοιπόν η κατάλληλη ευκαιρία για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε ουσιαστικά με το παιδί, για να καταλάβετε καλύτερα τις ανάγκες του, για να του μεταδώσετε αξίες, και για να γνωριστείτε καλύτερα χωρίς το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. 

Η απόλυτη χαλάρωση
Οι γονείς και τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολλά κάθε μέρα. Τα παιδιά έχουν να κάνουν τα διαβάσματά τους και οι γονείς να δουλέψουν πολλές ώρες για να παρέχουν αυτά που πρέπει στην οικογένεια. Και υπάρχει βέβαια και το σπίτι, οι δουλειές, οι υποχρεώσεις κλπ κλπ. Οι διακοπές είναι η κατάλληλη περίοδος για να ηρεμήσει το μυαλό σας. Το καλύτερο σενάριο είναι βέβαια να φύγετε όλοι μαζί κάπου εκτός πόλης και σε ένα ένα άλλο περιβάλλον για να αποβάλετε το άγχος και τις ανησυχίες σας. Αλλά ακόμα κι αν μείνετε στο σπίτι, η περίοδος ξεκούρασης θα γεμίσει ξανά τις μπαταρίες σας με τον καλύτερο τρόπο. 

Οι κοινές αναμνήσεις
Το να μεγαλώνουμε μαζί με κάποιον άλλον έχει το προτέρημα ότι έχουμε τις ίδιες αναμνήσεις από αυτά που ζούμε. Πολλές φορές μέσα σε μια οικογένεια αυτό αρκεί για να φύγει το άγχος και να δυναμώσει το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης. Οι κοινές  αναμνήσεις, λοιπόν, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και πολύ καλός λόγος για να περάσει μια οικογένεια μαζί τις διακοπές της. Δημιουργεί αίσθημα σύμπνοιας και ενότητας και κάνει τους δεσμούς πολύ πιο ουσιαστικούς. 

Οι νέες εμπειρίες και οι καινούργιοι δεσμοί
Ανεξάρτητα με το πού θα επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσετε νέες εμπειρίες και θα μάθετε, και εσείς και το παιδί, νέα πράγματα. Αρπάξτε την ευκαιρία για να επισκεφθείτε ένα μουσείο, να κάνετε μια βόλτα σε αρχαιολογικούς χώρους, να δείτε μια θεατρική παράσταση, να διαβάσετε ένα βιβλίο. Όταν μαθαίνετε κάτι, και μάλιστα μαζί με το παιδί, τότε οι δεσμοί ενισχύονται ακόμα περισσότερο. Ωραία η παραλία και η "ξάπλα", αλλά βάλτε στο πρόγραμμα και λίγο περισσότερο εποικοδομητικό χρόνο. Θα αποβεί πολύτιμος για όλους! 

Πηγή: familyshare.com
mama365

Προστατέψτε τα παιδιά σας

Έτσι που καταντήσαμε,
 
 
 

«Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά»
I killed 13 Palestinian kids today: Israeli sniper

«Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι
γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες».
 
I killed 13 Palestinian kids today: Israeli sniper

Το μίσος δεν κρύβεται τελικά… Ένας από τους Ισραηλινούς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν Παλαιστινίους και δη παιδιά στη Γάζα, αποφάσισε να δείξει πόσο έχει ξετρελαθεί με το «κατόρθωμα» του.
Ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του Ισραηλινού Στρατού και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία είναι ξαπλωμένος μπροστά από το όπλο του και το σχόλιο του αναφέρει: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες». 
Αμέσως προκλήθηκε σάλος με τη φωτογραφία, στην οποία ο στρατιώτης ομολογεί πόσο απολαμβάνει τα εγκλήματα του, να ανεβαίνει και στο tweeter.
Πιθανολογείται ότι αυτές τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Πάντως, ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι μετά από αυτό οι «Ανώνυμοι» χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram και τον έσβησαν, ενώ μπήκαν και στα… άδυτα της Μοσάντ.
arouraios

Είναι δύσκολα τα δίχρονα; Που να δείτε τα τρίχρονα!!

Πιστεύετε πως όσο μεγαλώνει είναι καλύτερα, ε;
Μία μαμά έχει πολλούς καλούς λόγους για να σας πείσει ότι τα 3χρονα είναι χειρότερα από τα 2χρονα –ή τουλάχιστον σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε η ίδια, έχοντας μεγαλώσει τρία παιδιά, το μικρότερο των οποίων είναι τώρα 6 χρονών.

Γιατί;
1. Στα δύο δεν μιλούν ακόμα πολύ καλά.
Στα τρία απλά δεν σταματούν ποτέ να μιλούν.
2. Στα δύο κλαίνε.
Στα τρία τα πιάνουν τέτοιες κρίσεις που μερικές φορές νομίζετε ότι δεν είναι το δικό σας παιδί!
3. Στα δύο είναι πρόθυμα να φάνε ό,τι τους προσφέρετε.
Στα τρία, τρώνε μόνο τρία φαγητά (συνήθως κάτι αμυλούχο –π.χ. μακαρόνια με τυρί).
4. Στα δύο το μπάνιο διαρκεί περίπου 10 λεπτά και το αποτέλεσμά του είναι ένα καθαρό παιδί.
Στα τρία το μπάνιο διαρκεί πάνω από μία ώρα και το αποτέλεσμά του είναι ένα WC πλημμυρισμένο, μια μαμά που στάζει και 16 χρησιμοποιημένες πετσέτες.
5. Στα δύο φορούν πάνες, τις οποίες φροντίζετε να αλλάζετε όποτε το κρίνετε απαραίτητο.
Στα τρία μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το γιο-γιό και ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από τα τσίσα και τα κακά τους.
6. Στα δύο τα παίρνετε μαζί στο σούπερ μάρκετ και περνούν την ώρα τους απασχολούμενα με ένα κουτί δημητριακών.
Στα τρία έχουν άποψη για κάθε τι που θα (ή δεν θα) αγοράσετε!
7. Στα δύο σας αφήνουν να τα ντύσετε και να τους φορέσετε όμορφα ρουχαλάκια που έχετε διαλέξει και που τα κάνουν να δείχνουν τόσο χαριτωμένα και αθώα!
Στα τρία, επιμένουν να διαλέξουν μόνα τους τι θα φορέσουν: Ρούχα που κατά κανόνα είναι εντελώς ακατάλληλα για την περίσταση και εντελώς αταίριαστα μεταξύ τους!
8. Στα δύο δεν τους αρέσει να λερώνονται.
Στα τρία πασχίζουν με κάθε τρόπο να λερωθούν!
9. Στα δύο κάνετε εσείς πράγματα για εκείνα, γλυτώνοντας έτσι άπειρο χρόνο.
Στα τρία πρέπει να κάνουν τα πάντα μόνα τους και κάθε τους προσπάθεια διαρκεί... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
10. Στα δύο το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι το πώς θα σας χειραγωγήσουν.
Στα τρία, τους ανήκετε. Και το ξέρουν!!

Πηγή: ScaryMommy
mama365