Saturday 10 January 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η PRAKSIS και η Σύνθεση φέρνουν τους πολιτισμούς του κόσμου πιο κοντά
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009
Πολυχώρος Αθηναϊδα
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με την εταιρεία πολιτισμού «Σύνθεση», αφιερώνουν την πρώτη εκδήλωση του νέου χρόνου στους διαφορετικούς πολιτισμούς και στην ανάγκη να γνωρίσουμε τη διαφορετικότητά τους. Το ξεκίνημα του νέου έτους γίνεται η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά άνθρωποι διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν στη σύγχρονη Αθήνα. Την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009, στον πολυχώρο Αθηναϊδα (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός - Έξοδος Κων/πόλεως), θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ., παιδική γιορτή και θεατρική παράσταση για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων και στη συνέχεια, μετά τις 8 μ.μ., θα ακολουθήσει πολυπολιτισμική γιορτή με μουσικές του κόσμου.
Παιδική Γιορτή, 5 μ.μ.
Τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, μεγαλώνουν ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο γλώσσες και δύο πατρίδες. Λόγω του διαφορετικού χρώματος και των χαρακτηριστικών, της διαφορετικής γλώσσας και καταγωγής, έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την καχυποψία, την άδικη και μεροληπτική μεταχείριση από το επίσημο ελληνικό κράτος, που επιμένει να αγνοεί ακόμη και την ύπαρξή τους. Σε αυτά τα παιδιά, τις αγωνίες και την ανάγκη τους να αναγνωριστούν ως ισότιμοι πολίτες, είναι αφιερωμένη η παιδική γιορτή.
Στο πλαίσιο της γιορτής θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Μονάρχης του Μο» σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Χατζάκη και μουσική του Χρίστου Θεοδώρου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Γιορτή των πολιτισμών, 8 μ.μ.
Μετά την παιδική γιορτή θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο της Αθηναϊδας, η Γιορτή των Πολιτισμών. Μουσική από ραδιοφωνικούς παραγωγούς του KOSMOS 93.6, live κρουστά και ενημερωτικές παρεμβάσεις. Η ελάχιστη χρέωση για την είσοδο θα είναι 10 ευρώ με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Πολυιατρείων της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης που θα φωτογραφίζονται με τον κόσμο και τα παιδιά και θα ενημερώνουν για τις δράσεις της PRAKSIS και της Σύνθεσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 210 520 5200 με το Δημήτρη Ρουμπή, Υπεύθυνο Τύπου της PRAKSIS και στο 210 33 90 447, με τη Γεωργία Λυγερού από τη Σύνθεση.

Γιορτή του Κόσμου
Πολυχώρος Αθηναϊδα
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός - Έξοδος Κων/πόλεως

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009
17.00 Παιδική Γιορτή
Θεατρική Παράσταση «Ο Μαγικός Μονάρχης του Μο», Είσοδος Ελεύθερη
20.00 Γιορτή των πολιτισμών
Μουσική από KOSMOS 93.6 , Live κρουστά, Ελάχιστη χρέωση 10 ευρώ με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού.

Παρέμβαση - Καταγγελία Πατέρα σε συνέδριο

Αγαπημένο μου χαμομηλάκι,

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΓΓΝΓ - ΥΠΕΠΘ

σε συνεργασία με ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ διοργάνωσε το συνέδριο
« Τα δικαιώματα του παιδιού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα »
Σάββατο 22, Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 Χορηγός Επικοινωνίας : Ελληνική Τηλεόραση

Ο Διαζευγμένος Πατέρας Ν.Γ στο τέλος του συνεδρίου , παρενέβει καταγγέλλοντας.

Από της 15 Δεκεμβρίου του 2005, και με την υπ'αρ. 2783/2005 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας καθορίστηκε η Επιμέλεια και η Επικοινωνία .
Ουσιαστικά καθορίστηκε η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού μου, και έκτοτε το μόνο που εξετάζεται άμεσα, είναι η καταβολή διατροφής.

Πέραν τον 3 ετών -ποτέ δηλαδή- δεν έχει εκτελεστή η απόφαση επικοινωνίας με τον γιό μου.
Κάθε προσπάθεια τήρησης της υποχρέωσης μου, και δικαιώματος του παιδιού μου, για επικοινωνία προσκρούει στην άρνηση της μητέρας, και την αδιαφορία του κράτους.

Πέραν των όσων λέγονται και γράφονται, το Ελληνικά Κράτος με την πρακτική του μας διδάσκει ότι :

1) Το 99% των Γονέων, ικανών να αναθρέψουν το παιδί τους, είναι Μητέρες.
2) Τα παιδιά μεγαλώνουν σε γλάστρες.
3) Ο Πατέρας είναι καλός , αρκεί να χορηγεί το νερό.
4) Το πότισμα (Φροντίδα) αποτιμάτε σε χρήμα, και συνυπολογίζεται στην χορηγία (Διατροφή).

Βλέπε : Αρχείο: Συν.Πολ. Αριθμ.Πρωτ.: 11253/2006/1

Eπικοινωνία : niglig@mail.gr

Η επικοινωνία με τον γονέα είναι πιο σημαντική από τη μόρφωση του παιδιού. Γι' αυτό και οι δικαστικές αρχές πρέπει να έχουν έναν απλό κανόνα. Ο γονέας που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο γονέα δεν είναι κατάλληλος για να έχει την επιμέλεια. Το θεμελιώδες συμφέρον του παιδιού επιβάλλει να έχει σχέσεις και με τους δύο γονείς, επομένως το παιδί πρέπει να συμβιώνει με τον γονέα που μπορεί να εξασφαλίσει την επικοινωνία.

Σ. ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ
Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Εκεί κάτω δολοφονούν παιδιάαααα


ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!
 .
Νεοναζί-ρατσιστής ο «πρίγκηπας» Χάρι... (Αγγλία)
Σπάιντερμαν ο νέος πλανητάρχης...! (ΗΠΑ)
Τίνος είναι το παιδί της υπουργού...; (Γαλλία)
.
Φτάνει πια… σώνει… έλεοοος
Εκεί κάτω δολοφονούν παιδιάαααα

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki