Friday 7 August 2015

Πνίγηκαν δύο κοριτσάκια μέσα σε λίγες ώρες
και ένα αγοράκι κινδύνευσε

Ας φοράνε και κουλούρα και μπραστάκια και ό,τι άλλο. 
Δεν αράζουμε, δεν ξενοιάζουμε. 
Είμαστε δίπλα τους, συνέχεια.
Τα παιδάκια μπορεί να πνιγούν και σε δέκα πόντους νερού. 
Τι δεν καταλαβαίνουμε;;;;


Δύο μικρά κοριτσάκια ηλικίας 8 και 10 ετών πνίγηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στα Χανιά και την Αρτέμιδα Αττικής.

Ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 7 ετών, που βρισκόταν στη θάλασσα έχασε τις αισθήσεις τους καθώς είχε πιει ποσότητα νερού.

Για φαγητό με τα παιδιά...

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι οικογένειες συνηθίζουν να τρώνε σε ταβέρνες και εστιατόρια. Επειδή όμως, όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ακόμα και το φαγητό μπορεί να μετατραπεί σε δυσάρεστη εμπειρία, ας δούμε τι πρέπει να κάνετε:
  • Επιλέξτε μαγαζιά φιλικά προς τα παιδιά: Οικογενειακές ταβέρνες ή εστιατόρια που πολλές φορές έχουν και μια μικρή παιδική χαρά ή ένα χώρο για να παίζουν τα παιδιά είναι σίγουρα ιδανικά.
  • Έχετε μαζί σας κάτι για να τα απασχολήσετε: Για ένα μικρό παιδί, είναι πραγματικά δύσκολο να καθίσει σε μια καρέκλα χωρίς να κάνει τίποτα, είτε όση ώρα περιμένει να έρθει το φαγητό του, είτε αφού τελειώσει να τρώει. Έχετε μαζί σας ένα παιχνίδι, ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο θα το κρατήσει απασχολημένο.
  • Συζητήστε: Εκμεταλλευτείτε τη στιγμή και μιλήστε με το παιδί για το πώς περνάτε στις διακοπές σας, τι του αρέσει και τι όχι. Ζητήστε του να σας περιγράψει ό,τι βλέπει, περιεργαστείτε τον κατάλογο κλπ.

  • Διαλέξτε αγαπημένα φαγητά: Αποφύγετε περίεργες γεύσεις και πιάτα που ξέρετε ότι το παιδί σας δεν προτιμά και διαλέξτε ένα αγαπημένο φαγητό που θα του αρέσει, θα το φάει με όρεξη και θα το ευχαριστηθεί.
  • Θέστε όρια: Εξηγήστε στο παιδί ότι δεν επιτρέπεται να τρέχουμε μέσα στα πόδια των σερβιτόρων, να φωνάζουμε και να ενοχλούμε τις άλλες παρέες που βρίσκονται στα γύρω τραπέζια. Αντίθετα μπορούμε να περάσουμε όλοι καλά, αρκεί να τηρήσουμε όλοι κάποιους στοιχειώδεις κανόνες.
  • Οργανωθείτε: Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα φορητό καρεκλάκι φαγητού για τα μικρότερα παιδιά ή το καρότσι του παιδιού, αν ξέρετε ότι θα κοιμηθεί αμέσως μετά το φαγητό. Γενικά, πρέπει να είστε προνοητικοί για να απολαύσετε το γεύμα σας.
 mother

«Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια»
Ένα αντίο στον Κώστα Βίρβο

που «έφυγε» χτες... 



Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια
τον ήλιο π’ ανατέλλει να χαρώ
κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια
εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ.


Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια
δεν σκιάζομαι τα βόλια τα σκληρά,
πηγαίνω στα ουράνια παλάτια
να στείλω στους ανθρώπους τη χαρά.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki