Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Πνίγηκαν δύο κοριτσάκια μέσα σε λίγες ώρες
και ένα αγοράκι κινδύνευσε

Ας φοράνε και κουλούρα και μπραστάκια και ό,τι άλλο. 
Δεν αράζουμε, δεν ξενοιάζουμε. 
Είμαστε δίπλα τους, συνέχεια.
Τα παιδάκια μπορεί να πνιγούν και σε δέκα πόντους νερού. 
Τι δεν καταλαβαίνουμε;;;;


Δύο μικρά κοριτσάκια ηλικίας 8 και 10 ετών πνίγηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στα Χανιά και την Αρτέμιδα Αττικής.

Ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 7 ετών, που βρισκόταν στη θάλασσα έχασε τις αισθήσεις τους καθώς είχε πιει ποσότητα νερού.

Όσα κι αν έχετε απ'αυτά, ποτέ δεν είναι αρκετά!

Όταν είσαι γονιός, αγοράζεις ένα σωρό πράγματα για να καλύψεις τις ανάγκες των παιδιών σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια αντικείμενα που, όσα κι αν έχεις, δεν είναι ποτέ αρκετά. 
Ας δούμε μερικά από αυτά:
 • Μωρομάντηλα: Είτε έχετε βρέφος, είτε μεγαλύτερο παιδί, τα μωρομάντηλα είναι απαραίτητα, αφού με αυτά καθαρίζετε κυριολεκτικά τα πάντα.
Φτιάχνουμε μωρομάντηλα πανεύκολα και οικονομικά! - How to Make Homemade Baby Wipes

 • Αυτοκόλλητα επιθέματα: Γιατί όλα τα πιτσιρίκια πέφτουν, χτυπούν, γδέρνουν τα γόνατά τους, κόβονται κλπ. Αν μάλιστα το επίθεμα έχει πάνω του και κάποιον αγαπημένο ήρωα του παιδιού, τότε σίγουρα δε θα το προλαβαίνετε.

 • Μπαταρίες: Όλα τα παιχνίδια, κυρίως της βρεφικής ηλικίας, χρειάζονται μπαταρίες. Και μπορεί συχνά να μπαίνετε στον πειρασμό να εξαφανίσετε όλες τις μπαταρίες από το σπίτι για να γλιτώσετε από τα εκνευριστικά τραγουδάκια, όμως η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά τα λατρεύουν. Γι'αυτό φροντίστε να μην ξεμείνετε από μπαταρίες.

 • Αντηλιακό: Ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και των μπάνιων στη θάλασσα, δεν θα πρέπει να τσιγκουνεύεστε το αντηλιακό. Συνεπώς, προμηθευτείτε αρκετές συσκευασίες.

 • Snacks: Μπισκοτάκια, γιαουρτάκια, μπάρες δημητριακών και κάθε είδους snack γεμίζουν τα ντουλάπια σας και πάλι δε φτάνουν. Φροντίστε τουλάχιστον να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινά και αποφύγετε τα σοκολατοειδή και τα πατατάκια.

 • Μικρά πραγματάκια που χάνονται εύκολα: Λαστιχάκια για τα μαλλιά, τσιμπιδάκια, πιπίλες, γόμες και γενικά μικροαντικείμενα που έχουν την τάση να εξαφανίζονται μαγικά, ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάζεστε περισσότερο, είναι καλό να υπάρχουν σε αφθονία.
mother

Για φαγητό με τα παιδιά...

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι οικογένειες συνηθίζουν να τρώνε σε ταβέρνες και εστιατόρια. Επειδή όμως, όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ακόμα και το φαγητό μπορεί να μετατραπεί σε δυσάρεστη εμπειρία, ας δούμε τι πρέπει να κάνετε:
 • Επιλέξτε μαγαζιά φιλικά προς τα παιδιά: Οικογενειακές ταβέρνες ή εστιατόρια που πολλές φορές έχουν και μια μικρή παιδική χαρά ή ένα χώρο για να παίζουν τα παιδιά είναι σίγουρα ιδανικά.
 • Έχετε μαζί σας κάτι για να τα απασχολήσετε: Για ένα μικρό παιδί, είναι πραγματικά δύσκολο να καθίσει σε μια καρέκλα χωρίς να κάνει τίποτα, είτε όση ώρα περιμένει να έρθει το φαγητό του, είτε αφού τελειώσει να τρώει. Έχετε μαζί σας ένα παιχνίδι, ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο θα το κρατήσει απασχολημένο.
 • Συζητήστε: Εκμεταλλευτείτε τη στιγμή και μιλήστε με το παιδί για το πώς περνάτε στις διακοπές σας, τι του αρέσει και τι όχι. Ζητήστε του να σας περιγράψει ό,τι βλέπει, περιεργαστείτε τον κατάλογο κλπ.

 • Διαλέξτε αγαπημένα φαγητά: Αποφύγετε περίεργες γεύσεις και πιάτα που ξέρετε ότι το παιδί σας δεν προτιμά και διαλέξτε ένα αγαπημένο φαγητό που θα του αρέσει, θα το φάει με όρεξη και θα το ευχαριστηθεί.
 • Θέστε όρια: Εξηγήστε στο παιδί ότι δεν επιτρέπεται να τρέχουμε μέσα στα πόδια των σερβιτόρων, να φωνάζουμε και να ενοχλούμε τις άλλες παρέες που βρίσκονται στα γύρω τραπέζια. Αντίθετα μπορούμε να περάσουμε όλοι καλά, αρκεί να τηρήσουμε όλοι κάποιους στοιχειώδεις κανόνες.
 • Οργανωθείτε: Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα φορητό καρεκλάκι φαγητού για τα μικρότερα παιδιά ή το καρότσι του παιδιού, αν ξέρετε ότι θα κοιμηθεί αμέσως μετά το φαγητό. Γενικά, πρέπει να είστε προνοητικοί για να απολαύσετε το γεύμα σας.
 mother

«Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια»
Ένα αντίο στον Κώστα Βίρβο

που «έφυγε» χτες... Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια
τον ήλιο π’ ανατέλλει να χαρώ
κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια
εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ.


Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια
δεν σκιάζομαι τα βόλια τα σκληρά,
πηγαίνω στα ουράνια παλάτια
να στείλω στους ανθρώπους τη χαρά.