Friday 31 December 2010

Γράμματα παιδιών στον Αϊ Βασίλη...


Γράμμα στον Αη Βασίλη: Ανήλικη του ζητά να σταματήσει να κακοποιείται!

Το γράμμα ενός μικρού παιδιού προς τον Άγιο Βασίλη, έφερε στο φως ένα έγκλημα.
Ένα 9χρονο κορίτσι, από την περιοχή Φαρ στο Τέξας, ζήτησε να σταματήσει ένας 55χρονος συγγενής της να ακουμπά εκείνη και την αδερφή της.
Το μικρό παιδί έδωσε το γράμμα στο σχολείο του, στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας, όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Monitor». Οι δάσκαλοι που το διάβασαν, έμειναν έκπληκτοι από τις αποκαλύψεις της μικρής και αμέσως συγκάλεσαν συμβούλιο, όπου κάλεσαν και την 9χρονη.
Η Αστυνομία συνέλαβε τον 55χρονο, που υπέδειξε το παιδί και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 25 έως 99 χρόνια.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο βαθμός συγγένειας που είχε ο δράστης με τα δύο κορίτσια.
πηγή

Περάστε υπέροχη παραμονή πρωτοχρονιάς
με τα παιδιά σας!!

Αν έχετε αποφασίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να μείνετε σπίτι, είτε λόγω των παιδιών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν χρειάζεται αυτή η ιδιαίτερη βραδιά να είναι βαρετή, ούτε να πλήξετε με κάποιο "εορταστικό" τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Μπορεί το να μείνετε ξύπνιοι μέχρι τα μεσάνυχτα μαζί με τα παιδιά σας να κρύβει παγίδες, αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι να μετατρέψετε μια βραδιά, που περιμένετε να είναι καταστροφική, σε πάρτυ!
Ντυθείτε
Κάντε τον κόπο να ντυθείτε καλά εσείς αλλά και τα παιδιά σας, ακόμα και αν είναι να μείνετε τελικά στο σπίτι. Αυτόματα δημιουργείτε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και τα παιδιά χαίρονται πολύ.
Στολίστε

Στρώστε το καλό σας τραπεζομάντιλο πάνω στην τραπεζαρία σας και ανάψτε κεριά (αρκεί να μη τα φτάνουν τα μικρά σας). Απλώστε πιατέλες με γλυκά και φαγητά και καθίστε να απολαύσετε το τελευταίο δείπνο της χρονιάς υπό τους ήχους χαρούμενων γιορτινών τραγουδιών.
Δώστε μια υπόσχεση

Δίνοντας το παράδειγμα στα παιδιά, υποσχεθείτε ότι θα προσπαθήσετε να αλλάξετε κάτι που ενοχλεί τους άλλους τη νέα χρονιά και παροτρύνετε τα αγγελούδια σας να σας μιμηθούν (μπορεί και να πετύχετε αλλαγές που δεν το είχατε φανταστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή!).
Γεμίστε το σπίτι μπαλόνια

Κάντε το σπίτι ένα ευχάριστο αλλά και φιλικό χώρο παιχνιδιού, που όμως δεν θα οδηγήσει στο χάος. Φουσκώστε πολύχρωμα μπαλόνια και μέσα τους βάλτε χαρτάκια με διάφορες εντολές, π.χ. «πήγαινε να κάνεις μια αγκαλίτσα τον μπαμπάκα». Ακόμα και αν δεν αναφερθείτε σε αυτά, τα παιδιά θα τα δουν και θα ενδιαφερθούν από μόνα τους να μάθουν γιατί ξαφνικά το σπίτι γέμισε από μπαλόνια. Σπάστε τα ένα ένα (σε απόσταση από παιδιά) και διαβάστε την εντολή που πρέπει να εκτελέσει το παιδί που διάλεξε το μπαλόνι. Είναι ένα παιχνίδι που αγαπάνε όλα τα μικρά παιδάκια.
Βίντεο

Μην ξεχάσετε το βίντεο και τις φωτογραφίες. Απαθανατίστε όλες τις ευχάριστες στιγμές της οικογένειάς σας και δείτε τις ξανά και ξανά τις επόμενες ημέρες.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki