Friday 9 May 2014

Στις παιδικές τις θάλασσες...

Στις παιδικές τις θάλασσες με τα χρωματιστά
όνειρα που όσο μεγαλώνεις γίνονται ασπρόμαυρα.

Απόψε θέλω να σας διηγηθώ μια ιστορία από την παιδική μου ηλικία. Από πολύ μικρούλα μου άρεσαν πάντα τα ταξίδια, τα όνειρα, άλλοι κόσμοι, άνθρωποι, εικόνες.

Ονειρευόμουν χώρες μακρινές, ανθρώπους με διαφορετικά ρούχα, χρώματα, σκιές πολύχρωμες, θάλασσες ρηχές μα και βαθιές και άγριες, κύματα πανύψηλα, απάνεμες ακρογιαλιές, δέντρα που σε αγκαλιάζουν με τον ίσκιο τους και όσα πολλά μπορεί να βάλει το μυαλουδάκι ενός μικρού παιδιού.

Είχε πέσει λοιπόν εκείνο τον καιρό στ' ακούσματά μου ένα τραγούδι που μου άρεσε πολύ και το άκουγα συνέχεια. Μετά από δυό τρεις φορές το έμαθα κι απέξω και το τραγουδούσα συχνά-πυκνά στο σπίτι.

Ειδικά λοιπόν στην τελευταία στροφή, δυνάμωνα και την φωνούλα μου και το τραγουδούσα με στόμφο!

Αλλά δεν καταλάβαινα όμως, γιατί η μαμά μου με μάλωνε. Μα σας λέω με μάλωνε πολύ... μέχρι που έφαγα και ολίγον μπερντάκι για να σταματήσω να το λέω.

Και ξέρετε τί νόμιζα σαν παιδάκι; Έλεγα δεν θέλει η μαμά να ταξιδέψω να δω θάλασσες και άλλους κόσμους για να μην φύγω από κοντά της.

Μέχρι που όταν μεγάλωσα πια και ξανάκουσα το ίδιο τραγούδι, τότε κατάλαβα γιατί με μάλωνε η μαμά μου.

Μα και σαν μεγάλωσα δεν έπαψα να ονειρεύομαι και να ταξιδεύω. Ταξίδια είναι και τα όνειρα, για έναν καλύτερο κόσμο με αγάπη για τον συνάνθρωπο και ένας ταξιδευτής που στην καρδιά του θα είναι όλου του κόσμου οι θάλασσες!


Σοφία Ντρέκου (Sophia Siglitiki Drekou)

Ακούστε το τραγούδι κι εσείς...

 

 

Άγνωστη γυναίκα δέχθηκε να δώσει το νεφρό της
σε 2χρονο κοριτσάκι!!

έδωσε το νεφρό της
Η 2χρονη Arianna γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά της, με τους γιατρούς να ανακοινώνουν στους γονείς της ότι πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Η ομάδα αίματός της όμως ήταν πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται ο πολυπόθητος δότης και η μητέρα της να απευθυνθεί στο… Facebook.

Florida woman set to transform 2-year-old's life from 1,500 miles away


σ' αυτό το κοριτσάκι
Η 27χρονη Ashley Booth δημιούργησε τη σελίδα «ALL4MOORE», δεν είχε όμως πολλές ελπίδες, πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται να βρεθεί κάποιος ξένος να ανταποκριθεί στην έκκλησή της.

 Ευτυχώς διαψεύστηκε πανηγυρικά, αφού λίγα 24ωρα μετά από την πρώτη ανάρτηση στη σελίδα, η μητέρα της μικρής Arianna πήρε το πρώτο μήνυμα από μια γυναίκα που ήταν πρόθυμη να δώσει το ένα της νεφρό στην μικρή.
Ο λόγος για την Christy Harding από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, η οποία είδε την σελίδα στο Facebook και δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό της την μικρή.
«Δεν πίστευα ότι θα βρίσκαμε δότη νεφρού μέσα από το Facebook, αλλά ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα. Όταν μια ξένη γυναίκα μου έστειλε email, γράφοντάς μου ότι θέλει να σώσει τη ζωή της κόρης μου, με πλημμύρισαν δάκρυα», είπε η μητέρα.
Η γυναίκα έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι όντως είναι ο τέλειος δότης για την μικρή, η οποία μέχρι τώρα έπρεπε να κάνει αιμοκάθαρση 10 ώρες την ημέρα, εμποδίζοντάς την να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Μάλιστα η Christy δημιούργησε κι αυτή μια άλλη σελίδα στο Facebook, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και η Arianna να πάει μαζί με την οικογένειά της στην Ντισνεϋλάντ.

Η χειρουργική επέμβαση είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου, όμως δεν έγινε γιατί η μικρούλα παρουσίασε ίωση. Οι γιατροί περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα διάφορων εξετάσεων ώστε να προγραμματίσουν εκ νέου τη μεταμόσχευση.

madata

Πως θα διδάξουμε την υπομονή στα παιδιά μας

Η υπομονή οδηγεί στην εσωτερική ηρεμία και τη συναισθηματική δύναμη του χαρακτήρα.
Απαραίτητη διαδικασία για τη συναισθηματική ωριμότητα του παιδιού.
Η υπομονή διδάσκει στα παιδιά την αξία της ευχαρίστησης που έρχεται ύστερα από την αναμονή, μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για τη συναισθηματική ωριμότητα του παιδιού.
Η υπομονή βοηθάει τα παιδιά να σκέφτονται, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και να αντισταθμίζουν την παρορμητικότητα τους. Η αξία της υπομονής έγκειται στην ικανότητά της να οδηγεί στην εσωτερική ηρεμία και τη συναισθηματική δύναμη του χαρακτήρα.
Ξεκινήστε αργά
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Διδάξτε μικρές δόσεις υπομονής στο παιδί σας από πολύ νωρίς. Για παράδειγμα, ζητήστε του να ηρεμήσει και να περιμένει ήσυχα για 1-2 λεπτά μέχρι να του βάλετε περισσότερο γάλα στο ποτήρι του. Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά είναι μια αρχή. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορείτε να το παροτρύνετε να δείξει υπομονή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες του.
Διδάξτε τον αυτοέλεγχο
Η υπομονή για τα παιδιά είναι ένας τρόπος να ελέγξουν τα συναισθήματα και τις πράξεις τους, ακόμη κι όταν είναι ανήσυχα ή κουρασμένα. Αναγκάστε από το παιδί σας να αποκτήσει κάποιο είδος αυτοελέγχου, πριν ικανοποιήσετε το αίτημα του. Με αυτόν τον τρόπο, θα του δείξετε ότι η ανυπομονησία δεν είναι ο σωστός τρόπος για να πάρει αυτό που θέλει.
Καθυστερήστε σκόπιμα
Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η στιγμιαία ικανοποίηση, οι γονείς ίσως χρειαστεί να καθυστερήσουν σκόπιμα κάποια πράγματα, προκειμένου να διδάξουν την υπομονή στο παιδί τους. Εάν για παράδειγμα η κόρη σας θέλει ένα κουτάβι, μπορεί να μην υπάρχει πραγματική ανάγκη να το αποκτήσει άμεσα. Ωστόσο, η αναμονή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ή τα γενέθλια της θα μπορούσε να της διδάξει ότι μπορεί να περιμένει για τα πράγματα που έχουν σημασία για εκείνη.
Περιμένετε τη σειρά σας
Τίποτα δεν δοκιμάζει περισσότερο την υπομονή ενός παιδιού από το να περιμένει τη σειρά του για κάτι διασκεδαστικό. Εάν το παιδί σας ανυπομονεί μέχρι να έρθει η σειρά του για να κάνει κούνια, πρέπει να κάνετε περισσότερες βόλτες στο πάρκο, έτσι ώστε να ενισχύσετε την ανάγκη να συμπεριφέρεται ευγενικά και με υπομονή. Η επανάληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει να αντιμετωπίζει την αναμονή.
Επαινέστε την υπομονή
Όταν το παιδί σας περιμένει κάτι, ενώ παίζει ήσυχα ή κάθεται ήρεμο στη σειρά του, χρειάζεται να επαινέσετε τις προσπάθειές του. Αφήστε το να μάθει ότι κατανοείτε πόσο δύσκολο είναι για εκείνο να περιμένει υπομονετικά για κάτι που επιθυμεί πολύ. Είναι πολύ πιθανό να μην συνειδητοποιεί καν ότι αυτό που κάνει είναι το σωστό.
Πηγή: Infokids

Κλινικά νεκρό νεογέννητο,
επανήλθε στην αγκαλιά της μητέρας του! (video)

Όταν ο γιος της γεννήθηκε νεκρός, η μητέρα ζήτησε από τους γιατρούς να της δώσουν το άψυχο κορμάκι του να του πει "αντίο". Κράτησε το νεκρό μωράκι της στην αγκαλιά της για δυο ώρες, μέχρι που έγινε το θαύμα!


Η Kate Ogg είχε δύσκολη γέννα. Γέννησε δίδυμα αλλά το ένα δεν άντεξε την επίπονη γέννα. Ήρθε στον κόσμο πρόωρα.
Οι γιατροί του νοσοκομείου του Σίδνεϊ δεν της έκρυψαν την αλήθεια: το αγοράκι της είχε γεννηθεί νεκρό.
Κι εκείνη ζήτησε να κρατήσει τα χέρια της για λίγο τον Τζέιμι. Ήθελε να του πει το τελευταίο αντίο. Δε μπορούσε να τον αφήσει. Τον κράτησε στην αγκαλιά της για σχεδόν δυο ώρες. Τον χάιδευε και θρηνούσε.
Του έλεγε «η δίδυμη αδερφή σου η Έμιλυ είναι καλά». Ώσπου ξαφνικά, άκουσε έναν ήχο. Ειδοποίησε τους γιατρούς για να τους πει πως το βρέφος δεν ήταν κλινικά νεκρό όπως της είχαν πει.
Αλλά εκείνοι της ζήτησαν να μην έχει ελπίδες. Το παιδί είχε γεννηθεί νεκρό, της είπαν.
Αλλά εκείνη τον είδε να ανοίγει τα μάτια της. Τότε, έβαλε μητρικό γάλα στο δάχτυλό της και το παιδί άρχισε να το πιπιλάει!
Η συγκλονιστική στιγμή έχει καταγραφεί σε video από τη μαία της Kate!


newsit.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki