Wednesday 4 February 2009

Χωρίς έπος, το έργον.
Τι να σας πω, ευχαριστήθηκα συνεδρία

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. 
για το μήνα Φεβρουάριο
Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, σχετικά με την δημιουργία σειράς Ιδρυμάτων, τα οποία είχε αποφασισθεί να ανεγείρει η Εκκλησία σε προγενέστερη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενημέρωσε τα μέλη Αυτής, ότι:
.
α) Κατετέθησαν όλα τα δικαιολογητικά για την ανέγερση επταορόφου κτιρίου, δυναμικότητος είκοσι διαμερισμάτων, πλησίον του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη, για φιλοξενία των συγγενών και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτό.
.
β) Κατετέθησαν τα σχέδια ανεγέρσεως Κέντρου παιδιών με νοητική στέρηση, στην περιοχή Άνοιξη Αττικής, και παρουσιάστηκαν οι μακέτες.
.
γ) Κατετέθησαν τα σχέδια ανεγέρσεως «Στέγης Κατακοίτων», δυναμικότητος 80 κλινών, στον Βαρνάβα Αττικής.
.
δ) Ἀπεφασίσθη να ανεγερθεί «Σπίτι Πόνου - Hospice» για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, και πλησίον αυτού να δημιουργηθεί Σχολή Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών, οι οποίοι θα εξειδικευθούν στην αντιμετώπιση της παθήσεως αυτής. Υπεύθυνη για την Επιστημονική Παρακολούθηση του έργου αυτού ορίσθηκε η Ιατρός κ. Παρασκευή Ρούσου, Επίκ. Καθηγήτρια Ιατρικής. Το Κέντρο αυτό θα κτισθεί στην Πεντέλη η στον Βύρωνα Αττικής.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2009. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 851 και το ποσό ανέρχεται στα 183.222 ₠.
.
– Την δωρεάν παραχώρηση προς το Ελληνικό Δημόσιο, εκτάσεως 60 δασικών στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για την ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος.
.
– Την δωρεάν παραχώρηση προς τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα Καλαμάτας, ενός οικοπέδου εκτάσεως 769,40 μ2 εντός της πόλεως Μεσσήνης, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσσήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την δημιουργία Γηροκομείου.
.
– Την δωρεάν παραχώρηση εκτάσεως, εμβαδού 18.057,88 μ2, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας για την ανέγερση Νοσοκομείου.
....

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Άναψαν κεριά για τον Άλεξ... Πού είσαι Άλεξ;; Πού βρίσκεσαι;;

Βουβή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, κάτοικοι της Βέροιας με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι. 
Περίπου 20 άνθρωποι (μόνο) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία πίσω από το δημαρχείο της πόλης, όπου άναψαν κεριά στο έδαφος κι έπειτα από μισή ώρα απομακρύνθηκαν υπό βροχή χωρίς να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου μόλις προχθές, το Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους για τη δολοφονία του Άλεξ τούς πέντε ανήλικους από τη Βέροια. Το δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό των δύο Ελληνόπουλων στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν σωφρονιστικά μέτρα (εργασία σε ιδρύματα, παρακολούθηση προγραμμάτων ψυχολογικής και παιδαγωγικής στήριξης κ.ά.).

πηγή

Βρέθηκε η αγνοούμενη μαθήτρια

Στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, 

βρέθηκε χθες το απόγευμα, περισσότερες από 30 

ώρες μετά την εξαφάνισή της από τη Νιγρίτα Σερρών, 

η 14χρονη μαθήτρια που αγνοούνταν από το πρωί 

της Δευτέρας.

Η ανήλικη Ελευθερία, που είναι καλά στην υγεία της, επικοινώνησε μόνη της με την οικογένειά της και μία ώρα αργότερα βρέθηκαν στο σπίτι οι γονείς της για να την παραλάβουν.

 πηγή
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki