Saturday 10 October 2015

Κρατούσε 3 χρόνια έγκλειστο το παιδί του, για να μην το δώσει στη μητέρα του

Σοκ στη Γαλλία: Συνελήφθη πατέρας που κρατούσε 3 χρόνια έγκλειστο το γιο του, για να μην το δώσει στη μητέρα του, που είχε πάρει την επιμέλεια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο Μιλούζ, στην ανατολική Γαλλία, καθώς κρατούσε έγκλειστο στο σπίτι του για ένα διάστημα τριών ετών τον γιο του, ηλικίας σήμερα 8 ετών, για να μην το δώσει στη μητέρα του, που είχε πάρει την επιμέλεια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.
Το αγοράκι, που βρίσκεται σε σύγχυση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε άθλια κατάσταση, με το σώμα του γεμάτο τσιμπήματα από έντομα και τα μαλλιά του γεμάτα ψείρες, περιέγραψε η εισαγγελία του Μιλούζ.
Το παιδί δεν πήγε ποτέ σχολείο. Η μοναδική του σύνδεση με τον έξω κόσμο, τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν ένα τηλεοπτικό δίκτυο για παιδιά.
Το αγοράκι νοσηλεύεται σε μια ειδική ιατρική μονάδα, προσμένοντας να ξανασμίξει με τη μητέρα του.

Στον πατέρα, ηλικίας 37 ετών, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απαγωγής και της κατακράτησης, και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών. Η εισαγγελία ζήτησε σήμερα την προφυλάκισή του.
Τα ίχνη του πατέρα και του μικρού παιδιού είχαν χαθεί μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, που διέμενε στη Νίκαια (νοτιοανατολικά) έως τον Οκτώβριο του 2012. Η αστυνομία ωστόσο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη τους πρόσφατα στο Μιλούζ από το σήμα του κινητού τηλεφώνου του πατέρα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα στα γραφεία ενός πρώην του εργοδότη, όπου τον ακινητοποίησαν. Κατόπιν η αστυνομία απελευθέρωσε το αγοράκι.


altsantiri

Μήνυμα κατά της παιδικής κακοποίησης που δεν μπορούν να δουν ενήλικες - Anar Foundation "Only for Children"

Η διαφήμιση απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και σχεδιάστηκε έτσι ώστε το μήνυμα να είναι εμφανές σ’ αυτά και μόνο, ακόμη κι αν αυτός που τα κακοποιεί είναι μαζί τους και στέκεται δίπλα τους
Μήνυμα κατά της παιδικής κακοποίησης στέλνει η οργάνωση Anar Foundation μέσα από μια καινοτόμα διαφήμιση, που δεσπόζει στους δρόμους της Ισπανίας.
Πρόκειται για ένα πόστερ που δίνει διαφορετικό μήνυμα σε ενήλικες και σε παιδιά την ίδια στιγμή.
Η συγκεκριμένη οργάνωση δημιούργησε μια κυρτή επιφάνεια, που δείχνει διαφορετικές εικόνες ανάλογα με τη γωνία από την οποία κοιτάς την αφίσα. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν οι μεγάλοι -ή οποιοσδήποτε πάνω από ένα συγκεκριμένο ύψος- κοιτούν τη διαφήμιση να βλέπουν μόνο την εικόνα ενός λυπημένου αγοριού και τα λόγια «Κάποιες φορές, η κακοποίηση των παιδιών είναι εμφανής μόνο σε αυτά που τη ζούνε».

Ωστόσο, όταν την κοιτά ένα παιδί βλέπει μελανιές στο πρόσωπο του παιδιού και διαβάζει ένα διαφορετικό μήνυμα: «Αν κάποιος σε χτυπάει, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε».

protothema

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki