Thursday 3 September 2015

Πορεία προς τον Παράδεισο ...

Η εικόνα του Παπα-Στρατή Δήμου που πέθανε την ίδια μέρα με το μικρό αγοράκι, να το κουβαλάει με τρυφερότητα ζωντανό, γκρεμίζοντας τους φράχτες είναι απλά συγκλονιστική.
Ενσωμάτωσε όλη την κρυμμένη ανθρωπιά μας, τις ελπίδες μας, την ομορφιά της προσφοράς στον πλησίον μας.

lifo

Η ανθρωπιά ξεβράστηκε στην ακρογιαλιά...

Η ανθρωπιά εκβράστηκε στην ακρογιαλιά. 
Οι πόλεμοι που σκοτώνουν για να κερδίσουν μερικοί.
Οι ψυχές των προσφύγων που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη ζωή.
Οι πολεμοκάπηλοι που θησαυρίζουν.
Οι δουλέμποροι που πουλάνε ελπίδα.
Τα κράτη που ρίχνουν στη θάλασσα τους πρόσφυγες.

Το άψυχο σώμα ενός μικρού αγοριού που έχει ξεβραστεί στα τουρκικά παράλια κοντά στο Μποντρούμ.

Μαζί του χάθηκαν άλλοι 12 τουλάχιστον πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού, ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή.

Στη φωτογραφία φαίνεται το μικρό αγοράκι, με το κόκκινο μπλουζάκι του, το μπλε σορτσάκι και τα ασορτί παπουτσάκια, να κείτεται στην ακροθαλασσιά με το πρόσωπό του στην άμμο. 

Το θέμα από την: huffingtonpost.gr

«Έφυγε» ο παπα-Στρατής,
ο «Καλός Σαμαρείτης» της Μυτιλήνης

Η «Αγκαλιά» του παπα - Στρατή 
Μια «Αγκαλιά» για όλους στη Μυτιλήνη, 
Έλληνες και μετανάστες

Σε ηλικία 57 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο παπά-Στρατής, ο "Καλός Σαμαρείτης" όπως τον χαρακτήρισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Φτωχότερη είναι από χτες η κοινότητα των εθελοντών στη Λέσβο. Την τελευταία του πνοή άφησε χτες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Λέσβου ο ιερέας Στρατής Δήμου, νικημένος από την επάρατη νόσο.
ADVERTISEMENT
Ο Παπα-Στρατής από το Κεράμι, όπως ήταν γνωστός, περιέθαλψε χιλιάδες φτωχούς και πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πολύχρονου φιλανθρωπικού του έργου. Μαζί με τα μέλη της ΜΚΟ "Αγκαλιά" στο Κεράμι της Καλλονής.
Ο Παπα-Στρατής συνέβαλε καθοριστικά στη δράση του εθελοντικού κινήματος στη Λέσβο και ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην προσπάθεια για αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης, αδιάκοπα φρόντιζε καθημερινά δεκάδες φτωχούς συμπολίτες μας.
Η δράση του εξαπλώθηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς εκτός του πρόσφατου αφιερώματος του για λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εμφανίστηκε στους New York Times σε ανάλυσή τους αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση στην, ήδη υπό κρίση, Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.
"Έχω δει τα μικρά παιδιά με φουσκάλες στα πόδια τους και έγκυες γυναίκες που κρατούσαν τις κοιλιές τους και έκλαιγαν από τον πόνο", έλεγε. "Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μετανάστες, δεν επιλέγουν να έρθουν εδώ. Είναι τα παιδιά του πολέμου, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις σφαίρες", σημείωνε.
Δείτε το αφιέρωμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τον πατέρα Ευστράτιο Δήμου:
news247

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki