Monday 25 August 2014

Τα προφίλ στο Facebook και το Skype
κυκλώματος παιδόφιλων που δρα και στην Ελλάδα

Γονείς, προστατέψτε τα παιδιά σας

Τα προφίλ των παιδόφιλων στο Facebook που προσέγγισαν ανήλικη Ελλήνιδα, με το πρόσχημα ότι θα της προσέφεραν εργασία ως μοντέλο, εκ μέρους διάσημου μουσικού συγκροτήματος, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ...


Η εξιχνίαση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλημάτος.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι παιδόφιλοι, οι οποίοι όπως προέκυψε βρίσκονται στο Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, αρχικά απέσπασαν από την 12χρονη προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία, ενώ στη συνέχεια της υπέδειξαν πως για την υποτιθέμενη πρόσληψή της θα έπρεπε να καλέσει μέσω της εφαρμογής «Skype», άγνωστο σε αυτή προφίλ, πραγματοποιώντας βίντεο-κλήση.
Κατά τη διάρκεια των βίντεο-κλήσεων, της ζήτησαν να ποζάρει προκειμένου να την «δοκιμάσουν» για την προσφερόμενη εργασία.

Στη συνέχεια, οι δράστες δρώντας παραπλανητικά, την ενημέρωσαν ότι προσλήφθηκε για τη δουλειά και της ζήτησαν να προχωρήσει περισσότερο και να ποζάρει σε άσεμνες στάσεις.
Στις αντιδράσεις της ανήλικης, οι δράστες χρησιμοποιώντας προφάσεις και απειλές, σε βάρος της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της, ανέφεραν πως θα αντιμετώπιζε ποινικές κυρώσεις αν δεν ενέδιδε σε αυτά που της ζητούσαν και εμφάνισαν και άλλο προφίλ δήθεν προερχόμενο από πράκτορα αλλοδαπών υπηρεσιών ασφαλείας, για να τονίσουν τις απειλές τους.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας που αφορά σε παράβαση των ποινικών διατάξεων της πορνογραφίας ανηλίκων και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις αυτές, οι οποίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Επιπλέον, με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα αναγνωριστικά ψηφιακά στοιχεία των δραστών, δηλαδή τα ονόματα των επίμαχων προφίλ στο Facebook και στο Skype, το URL και τα Skype names αντίστοιχα, καθώς και στιγμιαίες εκτυπώσεις του προφίλ στο Facebook συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί σε αυτό, ως ακολούθως:


Το προφίλ στην πλατφόρμα Facebook «GEMMA STYLES»

με URL: « http://www.facebook.com/GemStyles?fref=ts »

Το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «ONE DIRECTION» με Skype Name: «onedirectionuklive»

Το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «Jorn» με Skype Name: «mrsorjorn».

tro-ma-ktiko

Έλεγε ότι το παιδί της πάσχει από καρκίνο
και έφαγε τα λεφτά από δωρεές

Σοκ προκαλεί το γεγονός πως μια μητέρα ισχυριζόταν για αρκετό διάστημα πως η κόρη της πάσχει από καρκίνο, με απώτερο σκοπό να μαζεύει χρήματα από εράνους και δωρεές.
Εμφανίστηκε με την 5χρονη Riley
να έχει δύο σωληνάκια στα ρουθούνια της
και ξυρισμένο το κεφαλάκι της.
 
Η εν λόγω απάτη έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, όμως κάθε φορά που επαναλαμβάνεται, προκαλεί σοκ στο άκουσμα της είδησης.

Ειδικότερα, η Leatha Slauson είπε στους φίλους και την οικογένειά της- συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της – ότι η 5χρονη κόρη της, Riley, πάσχει από μία θανατηφόρα ασθένεια. Στο μεταξύ έβλεπε να μπαίνουν χιλιάδες δολάρια στο λογαριασμό της, ως υποστήριξη στη μικρή «ασθενή».

Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, η μητέρα χρησιμοποίησε τα χρήματα για να πάει με την κόρη της διακοπές στην Disneyland. Το θέμα όμως είναι πως η 5χρονη δεν είχε καμία θανατηφόρα ασθένεια…

Η Leatha Slauson φέρεται να είπε ψέματα στο σύζυγό της και την τοπική κοινωνία, σχετικά με τον αγώνα της 5χρονης Riley κατά της ασθένειας που την ταλαιπωρούσε, με απώτερο σκοπό να μαζεύει χρήματα από δωρεές. Μάλιστα, η… μητέρα από την Αϊόβα, έφτασε στο σημείο να ξυρίσει το κεφαλάκι της κόρης της, στο «βωμό» των δωρεών.

Η εισαγγελέας, που ερευνά την υπόθεση, ωστόσο, είπε πως η Slauson παραδέχθηκε πως «όλα ήταν στην ουσία, ένα τέχνασμα».
Η 30χρονη μητέρα έχει χάσει την επιμέλεια του παιδιού, αφού οι αρμόδιοι υπεύθυνοι της Πρόνοιας θεώρησαν πως στα χέρια της η 5χρονη κινδυνεύει, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πάσχει από κάποια θανατηφόρα ασθένεια.

Η μητέρα φέρεται να συγκέντρωσε χρήματα από μεμονωμένους δωρητές και οργανώσεις για τη Riley, υποστηρίζοντας ότι η μικρή είχε καρκίνο του παχέος εντέρου. «Ο καρκίνος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα», δήλωσε η μητέρα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της τον περασμένο Απρίλιο. «Έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ και η τελευταία μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι αν εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της θα σταματήσει τη χημειοθεραπεία».

Σε άλλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού η μητέρα εμφανίστηκε με την 5χρονη Riley να έχει δύο σωληνάκια στα ρουθούνια της.

Η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι από την Πρόνοια πήγαν στο σχολείο για να δουν τις συνθήκες φροντίδας της Riley. Οι ιατρικές εξετάσεις που ζήτησαν να δουν αποδείχθηκαν ψεύτικες και έπειτα το σχολείο ειδοποίησε την αστυνομία.
Η Riley και τα τέσσερα αδέρφια της βρίσκονται τώρα κάτω από τη φροντίδα του πατέρα τους, ο οποίος δεν συμμετείχε στην απάτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

olympia

Φεμινίστρια φύλακας έδιωξε μητέρα με το 3χρονο παιδί της από πάρκο, γιατί ήταν αγοράκι!!

Γράφει η Daily Mail:
Frogmarched from the ladies' pool because my baby is a boy: New mother humiliated by lifeguard at London bathing pond who told her babies 'with penises' were unwelcome



Μια νέα μητέρα διώχθηκε από μια λίμνη κολύμβησης μόνο για γυναίκες από μια γυναίκα ναυαγοσώστη, γιατί το μωρό της ήταν αγόρι.

Η 29χρονη Harriet Taylor, και ο τριών μηνών Arthur πήγαν για πικνίκ με παρέα στο Kenwood LadiesPond στο Hampstead Heath, στο Βορειοδυτικό Λονδίνο.
Η ναυαγοσώστρια ήρθε στη νεαρή μητέρα και της είπε να φύγει: γιατί υπήρχε απαγόρευση για παιδιά κάτω των οκτώ ετών - και το μωρό της, ειδικά της υπενθύμισε «είχε πέος».

Η ναυαγοσώστρια στάθηκε πάνω από την Τέιλορ - η οποία είπε ότι δεν είχε δει την πινακίδα που απαγορεύει τα παιδιά – και στη συνέχεια, τους οδήγησε έξω από το πάρκο.
Εκπρόσωπος της City of London Corporation που διαχειρίζεται το Hampstead Heath δεν γνώριζε το θέμα και είπε ότι παιδιά κάτω από την ηλικία των οκτώ ετών δεν επιτρέπεται να κάνουν μπάνιο στη λίμνη για λόγους ασφάλειας, καθώς η περιοχή μπορεί να είναι επικίνδυνη και κρύα.
«Αναστατώθηκα πολύ και ένιωσα αμηχανία που μας φώναξε μπροστά σε όλους με τόση αγένεια», είπε η Τέιλορ, που εργάζεται ως ερευνητικός επιστήμονας.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ μια φορά από τότε που έχω τον Arthur που να έχω αισθανθεί τόσο άβολα όταν βγαίνω έξω μαζί του, ή όταν τον θηλάζω. Δεν μπορώ επίσης να σκεφτώ να έχω πάει κάπου και να έχουν αρνηθεί σε μια γυναίκα που θηλάζει και σε ένα παιδί την είσοδο».
«Το σχόλιο που έκανε ήταν τόσο άδικο για ένα μικρό μωρό όπως ο Arthur. Δεν είναι ένα σεξουαλικό ον»

Η περιοχή είναι ιδιοκτησία της Πόλης του Λονδίνου, αλλά διοικείται από την Kenwood LadiesPond Association, μια εθελοντική ομάδα.

 pistos

Lillian Weber: Είναι 99 ετών και κάθε μέρα ράβει
από ένα φόρεμα για κάποιο κορίτσι στην Αφρική!!

Έχει έως τώρα ολοκληρώσει και στείλει πάνω από 840 φορέματα και συνεχίζει ακάθεκτη.

It truly is better to give than to receive. As Lillian Weber approaches her 100th birthday, she's busy preparing hundreds of surprise gifts for strangers halfway around the world.

Όταν πριν μερικά χρόνια η Lillian Weber παρακολούθησε συντροφιά με μερικές φίλες της ένα ντοκιμαντέρ για έναν οργανισμό που προσέφερε ρούχα σε φτωχά παιδιά της Αφρικής, αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Αρχικά όλες οι γυναίκες ετοίμασαν μερικά φορέματα για να τα στείλουν μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος "Little dresses for Africa".
Η Lillian όμως δεν εγκατέλειψε ποτέ.


Από εκείνη την ημέρα συνέχισε να ράβει φορέματα. Κάθε πρωί ξεκινούσε, έκανε ένα διάλειμμα στη μέση της ημέρας και συνέχιζε έως ότου ολοκληρώσει το φόρεμα.
Από τότε έχει ράψει και στείλει στην Αφρική πάνω από 840 φορέματα και αυτό που θέλει είναι να καταφέρει να τα κάνει 1000.


Αυτό θα γίνει, αν, όπως λέει η ίδια που κρατάει λογαριασμό, καταφέρει να φτάσει τα 100 σε λίγους μήνες. Ακόμη και τότε δεν πρόκειται να τα παρατήσει, αρκεί να έχει δυνάμεις.

Πηγή:
lifo

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki