Thursday 14 August 2014

Reflections - Σκέψεις

«Δεν σταματάς να παίζεις γιατί έχεις γεράσει,
έχεις γεράσει γιατί σταμάτησες να παίζεις» 
George Bernard Shaw
 

Ένα μικρού μήκους animation που περιγράφει την ιστορία του Barnie ενός ενήλικα που παίζει με το παιδικό του είδωλο σε ένα αστικό τοπίο, ψάχνοντας την χαμένη αθωότητα του.
Το φιλμάκι "Reflection" από το Ισραήλ, δημιουργήθηκε το 2013 από το  δίδυμο Agayoff Bosmat and Alon Ziv, στο πλαίσιο της πτυχιακής τους εργασίας (Bezalel Academy of art and design).
 

---
Μια ταινία που καταφέρνει να πετύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ χιούμορ και προβληματισμού. Επιτρέπει στους θεατές να θαυμάσουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται, ενώ παράλληλα να λάβουν το μήνυμα που κρύβεται πίσω από αυτό.
Τη διαχωριστική, δηλαδή, γραμμή από το να είσαι παιδί, στο να είσαι ενήλικας και να ζεις απαλλαγμένος από κάθε παιδική αίσθηση.
Οι Agayoff Bosmat και Alon Ziv χρησιμοποίησε ψηφιακές μεθόδους και ειδικά εφέ, αλλάζοντας την ατμόσφαιρα του τοπίου, από φωτεινή και ξέγνοιαστη γεμάτη φως, όσο ο πρωταγωνιστής χαίρεται την παιδικότητα του, αντικαθιστώντας τη με μια λυπημένη μελωδία, ψυχρά χρώματα και βροχή καθώς αυτός ενθαρρύνεται να ωριμάσει από μια περαστική ομάδα ξένων.
To Animation "Reflection" δημιουργήθηκε με τα προγράμματα TV paint, Photoshop και After Effects και απέσπασε πολλά βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς.

Πηγή/μετάφραση:  http://www.socartes.gr/
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Για να νιώσεις και πάλι παιδί!

Για να γίνεις και πάλι παιδί,
καθάρισε την καρδιά σου!

Μήπως αναπολείς τα παιδικά χρόνια της ανεμελιάς όπου η μόνη σου έγνοια ήταν αν θα παίξεις με τις κούκλες ή ποδόσφαιρο με τους φίλους σου;

Βρήκαμε τα 10 πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις και πάλι παιδί ενώ κανείς δεν θα μπορεί να σε “κατηγορήσει” για παλιμπαιδισμό!


Πήγαινε στο Λούνα Παρκ!
Κάνε συγκρουόμενα, ρόδα, τρενάκι ή όποιο παιχνίδι σε παθιάζει παρέα με τα παιδιά, τα ανίψια σου ή και την τρελοπαρέα σου!

Άκου παιδικά τραγούδια
Βάλε παιδικά τραγούδια και αμέσως η διάθεση σου θα ανέβει! Σε ποιον δεν φτιάχνει τη διάθεση το «Χοντρό Μπιζέλι; Ή το «Είμαι μια καμήλα».
Δες εδώ παιδικά cd.

Φάε γλειφιτζούρι, ζαχαρωτά ή μαλλί της γριάς!
Πετάξου στο κοντινό περίπτερο και αγόρασε ένα γλειφιτζούρι ή ζαχαρωτά που θα απολαύσεις ρεμβάζοντας τη θέα από το παράθυρό σου! Μη νοιάζεσαι για τις θερμίδες! Εναλλακτικά
φτιάξε μαλλί της γριάς με αυτό το κομψό gadget “άλλης εποχής” που βλέπεις αριστερά!

Δες κινούμενα σχέδια!
Ξύπνησε το Σαββατοκύριακο κι αντί να βάλεις πολιτικές εκπομπές γύρνα το κανάλι στα κινούμενα σχέδια και στρώσου στον καναπέ μαζί με το ανήψι, το παιδί ή το βαφτιστήρι σου! Εναλλακτικά βάλε στο dvd player το αγαπημένο σου καρτούν!
Δες εδώ παιδικά dvd.

Ζωγράφισε
Πάρε μπογιές, ένα λευκό καμβά, πινέλα και άσε τη φαντασία σου ελεύθερη! Το αποτέλεσμα του δημιουργικού σου οίστρου κρέμασε το στο δωμάτιο σου! Εναλλακτικά πειραματίσου με πλαστελίνη..Δες εδώ είδη
ζωγραφικής και χειροτεχνίας!

Παίξε με μπάλες
 

Είτε είσαι στη θάλασσα, είτε στον κήπο του σπιτιού σου είτε σε ένα πάρκο διάλεξε την μπάλα που θα εκτονώσει τα αθλητικά και αγωνιστικά σου ένστικτα! Εάν όμως βρίσκεσαι στη θάλασσα, τότε το κατάλληλο μπαλάκι είναι το Waboba Pro, πατενταρισμένο ώστε να αναπηδά μόνο στο νερό!

Παίξε μπουγέλο!

Σε αντίθεση με τις μπουγελόφατσες που είχαμε μικροί ή το κλασσικό λάστιχο που μας διευκόλυνε στον πόλεμο μπουγέλου με τα παιδιά της γειτονιάς.

Κάνε πατίνι ή ποδήλατο!
Όσο και αν το κορίτσι σου σου κάνει τη ζωή πατίνι, πάντα θα υπάρχει λίγος χρόνος για να θυμηθείς πως ήσουν όταν δεν είχες τέτοιες έγνοιες στο κεφάλι σου! Δανείσου το
πατίνι που έχει το ανήψι σου ή βγες για ποδηλατάδα!

Παίξε με τηλεκατευθυνόμενα!

Ελικόπτερα, φορτηγά, ψαράκια-ρομπότ, και άλλα πολλά τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια θα σου θυμίσουν τα παιδικά σου χρόνια αλλά με μια διαφορά! Τώρα μπορείς να τα χειριστείς από το smartphone σου ή το tablet σου!

Διάβασε κόμικς

Αγαπάς τους πανούργους Γαλάτες, Αστερίξ και Οβελίξ; Τον τσιγγούνη Σκρουτζ Μακ Ντακ και τον ανηψιό του Ντόναλντ; Διάβασε κόμικς ή παιδικά βιβλία και θα “ταξιδέψεις” στα χρόνια της ανεμελιάς!

public

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki