Thursday 27 May 2010

Τελετή Έναρξης Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics
Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την Κυριακή, 30 Μαϊου 2010

Δύο Χιλιάδες Δέκα Αθλητές των Special Olympics από 104 πόλεις της Ελλάδας και από 21 χώρες από όλες τις Ηπείρους, έχουν την τιμή να σας καλέσουν στην Τελετή Έναρξης των 23ων Πανελληνίων Αγώνων και των δοκιμαστικών διοργανώσεων των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την Κυριακή, 30 Μαϊου 2010 και ώρα 20:00. Να είστε όλοι εκεί να χειροκροτήσουμε τους Αθλητές μας!!!
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πέρας προσέλευσης κοινού 19:45
http://www.athens2011.org/

Ωμός εκβιασμός τς NOVO NORDISK σε βάρος δεκάδων χιλιάδων διαβητικών

Η ομοσπονδία τους προαναγγέλει κινήσεις σε διεθνές επίπεδο
Οριακό αδιέξοδο βιώνουν εδώ και μερικές εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες Έλληνες με σακχαρώδη διαβήτη, μετά την απόφαση της φαρμακευτικής εταιρίας NOVO NORDISK να ανακαλέσει την κυκλοφορία σημαντικών προϊόντων ινσουλίνης από την ελληνική αγορά.  

Mια μάνα!! Χαρές, αγωνίες, λύπες και μετά... ο διαβήτης.

Η εταιρία NOVO NORDISK σταματάει να εισάγει στην Ελλάδα τις ινσουλίνες της γιατί θεωρεί πως το τιμολόγιο που έχει οριστεί δεν την συμφέρει.

Human Circles

Symbolise the Unite for diabetes circle
 Η απόφαση της εταιρίας που καλύπτει περίπου το 50% της συγκεκριμένης αγοράς (ποσοτικά, εκτιμάται ότι οι λαμβάνοντες ινσουλίνη στην χώρα μας ξεπερνούν τους 180.000), ελήφθη μετά την έκδοση του νέου δελτίου τιμών από πλευράς υπουργείου οικονομικών στις 3 Μαϊου, η οποία οδήγησε σε μείωση κατά 25% της τιμής των προίόντων. Οι της εταιρίας, υπαεραμυνόμενοι της επιλογής τους ισχυρίζονται ότι η σημερινή τιμή είναι κατά 19% χαμηλότερη της κατώτερης πανευρωπαϊκής, καθιστώντας ασύμφορη την συνέχιση της κυκλοφορίας των προίόντων της στην ελληνική αγορά. 
“Η πράξη της απόσυρσης συνιστά ωμό εκβιασμό από πλευράς εταιρίας” καταγγέλλει σε πολύ έντονο ύφος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων ατόμων με σακαχαρώδη διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), προειδοποιώντας ότι “δεν θα ανεχτούμε το παιχνίδι που γίνεται σε βάρος μας, από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απειλούνται πλέον ανθρώπινες ζωές”.  
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ασκεί έντονη κριτική και στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καταγγέλλοντας την για απρονοησία και ολιγωρία. “
Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις μας με επιστολή που αποστείλαμε από τις 28 Απριλίου, το υπουργείο δεν ενέσκηψε στο εν λόγω ζήτημα όπως όφειλε, με αποτέλεσμα η Νovo Νordisk, απαντώντας με ωμό εκβιασμό, να αποσύρει το φάρμακο από την αγορά” τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
Το βέβαιον είναι ότι το ζήτημα πρέπει να διευθετηθεί και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν. Σε αντίθετη περίπτωση οι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν κατά της εταιρίας αλλά και παντός άλλου υπευθύνου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποδέκτες της καταγγελίας θα είναι καταρχάς το IDF (International diabetes federation), αλλά και όλες οι αρμόδιες ευρωπαίκές αρχές και/ή δικαστήρια.
Βασικό στοιχείο του σκεπτικού της καταγγελίας είναι η πλήρης παραβίαση της έννοιας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που η πράξη της απόσυρσης από πλευράς εταιρίας συνεπάγεται. Ανεξάρτητα της εξέλιξης της ιδιαίτερα κρίσιμης συγκεκριμένης υπόθεσης, η καπιταλιστική αγριότητα/εξαχρείωση των καιρών πείθει ότι το ζήτημα των ορίων της χιλιοϋμνημένης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σύντομα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα ανοίξει τουλάχιστον σε ευρωπαίκό επίπεδο. 
Το κρυφτούλι και οι εκατέρωθεν εκβιασμοί μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και πολιτικού προσωπικού που έχουν ως μόνιμα θύματα τους κοινωνικά ευάλωτους ή πάσχοντες, δεν μπορεί για πολύ ακόμα να συνεχιστεί. 

Κυριακάτικες διαλέξεις για γονείς: Εκφοβισμός στο σχολείο
Bullying in Schools

 Εκφοβισμός στο σχολείο: Αντιμετωπίστε τον! 

Την Κυριακή 30 Μαΐου

Ίσως σας έχει απασχολήσει το θέμα προσωπικά είτε έχετε ακούσει ανήσυχους γονείς να το συζητούν, ζητώντας απεγνωσμένα κάποια «δεύτερη» γνώμη. 
Ο εκφοβισμός στα σχολεία είναι ένα θέμα που -δυστυχώς- πλέον κάνει συχνά την εμφάνισή του στα σχολεία μεταξύ των μαθητών. 
Και επειδή καλό είναι να γνωρίζετε πώς θα αντιμετωπίσετε τέτοια φαινόμενα, μη χάσετε τη σηζήτηση της Κυριακής στον Ελληνικό Κόσμο.
Με καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, o «Ελληνικός Κόσμος» (www.hellenic-cosmos.gr) φιλοξενεί τις Κυριακές διαλέξεις που απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματά του. 
Την Κυριακή 30 Μαΐου η κα Βασιλική Κονδύλη, παιδοψυχίατρος-σύμβουλος στην τηλεφωνική γραμμή της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, θα αναλύσει το θέμα «Εκφοβισμός στο σχολείο».

Κυριακάτικες Διαλέξεις Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ώρα έναρξης 12:30
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 Ταύρος
Τηλ. 212 254 0600
Είσοδος ελεύθερη 

CHARACTERISTICS OF BULLIES AND VICTIMS

Students who engage in bullying behaviors seem to have a need to feel powerful and in control. 
They appear to derive satisfaction from inflicting injury and suffering on others, seem to have little empathy for their victims, and often defend their actions by saying that their victims provoked them in some way. 

Studies indicate that bullies often come from homes where physical punishment is used, where the children are taught to strike back physically as a way to handle problems, and where parental involvement and warmth are frequently lacking. Students who regularly display bullying behaviors are generally defiant or oppositional toward adults, antisocial, and apt to break school rules. In contrast to prevailing myths, bullies appear to have little anxiety and to possess strong self-esteem. There is little evidence to support the contention that they victimize others because they feel bad about themselves (Batsche & Knoff, 1994; Olweus, 1993).
Students who are victims of bullying are typically anxious, insecure, cautious, and suffer from low self-esteem, rarely defending themselves or retaliating when confronted by students who bully them. 
They may lack social skills and friends, and they are often socially isolated. Victims tend to be close to their parents and may have parents who can be described as overprotective. The major defining physical characteristic of victims is that they tend to be physically weaker than their peers--other physical characteristics such as weight, dress, or wearing eyeglasses do not appear to be significant factors that can be correlated with victimization (Batsche & Knoff, 1994; Olweus, 1993).

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki