Tuesday 31 July 2007

Εκπαίδευση στην κλοπή από την ίδια της τη μητέρα!!

Από τα 11 του χρόνια γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής ένα κορίτσι από τη Βουλγαρία. Η ίδια της η μητέρα και μια ακόμη Βουλγάρα την είχαν εκπαιδεύσει να κλέβει ανυποψίαστους πολίτες, μαθαίνοντάς τη ότι έτσι βγαίνει το μεροκάματο... Με τη μέθοδο της απασχόλησης, εδώ και ένα μήνα που βρίσκονταν στο Ηράκλειο έκλεβαν, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ζήσουν...
Η δράση τους όμως πήρε τέλος χθες, καθώς το τελευταίο θύμα, μια 55χρονη Ηρακλειώτισσα, κατάφερε να τους σταματήσει την ώρα που την έκλεβαν.
 

Συγκεκριμένα, νωρίς χθες το πρωί η 55χρονη ψώνιζε ψάρια από ιχθυοπωλείο στη λεωφόρο Καλοκαιρινού. Με τη μέθοδο της απασχόλησης την προσέγγισαν δύο Βουλγάρες, που είχαν μαζί τους και ένα 11χρονο κορίτσι. Έπιασαν την κουβέντα στην 55χρονη Ηρακλειώτισσα, και η μικρή κατά τη διάρκεια της συζήτησης τής βούτηξε το πορτοφόλι που περιείχε 2 χιλιάδες ευρώ.
 

Η 55χρονη αρχικά δεν το κατάλαβε, αλλά στα επόμενα λεπτά, όταν πήγε να πληρώσει στο ταμείο τα ψάρια, διαπίστωσε ότι έλειπε το πορτοφόλι της και μαζί βεβαίως και τα χρήματα. Αμέσως συνειδητοποίησε ποιες ήταν οι κλέφτρες και ενήργησε αστραπιαία κυνηγώντας τις τρεις Βουλγάρες. Κατάφερε να πιάσει την 11χρονη Ελισαβέτα, η οποία της έδωσε πίσω τα χρήματα. 

Στη συνέχεια, το λόγο είχε η Ασφάλεια Ηρακλείου, που παρέλαβε τη μικρή η οποία ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι και οι τρεις είχαν έρθει εδώ και ένα μήνα στο Ηράκλειο, και η μητέρα της μαζί με την άλλη Βουλγάρα την είχαν εκπαιδεύσει να κλέβει εφαρμόζοντας αυτή τη μέθοδο.
 

Οι αστυνομικοί ρώτησαν τη μικρή πού σύχναζαν, και έτσι κατάφεραν να πιάσουν το απόγευμα πλέον την 26χρονη μητέρα της 11χρονης, ενώ αναζητείται η τρίτη Βουλγάρα. Τώρα αυτό που απομένει είναι να βρουν οι αστυνομικοί άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών που συνδέονται με την υπόθεση αυτή.

31 Ιουλίου 2007 - 10:40
ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΚΟΚΑΛΗ

31 Ιουλίου 2006 - Οργή για τη σφαγή των νηπίων...!

Παγκόσμια κατακραυγή για το μακελειό που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Κανά με 50 άμαχους νεκρούς.
Την πιο οργισμένη αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης προκάλεσε η σφαγή στην Κανά του Λιβάνου 50 αμάχων, ανάμεσα τους 37 παιδιών, και η προσπάθεια του Ισραήλ να δικαιολογηθεί με το σκεπτικό ότι είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους για επικείμενους βομβαρδισμούς, αλλά και ότι στόχευσε σε οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ.

Η αιματηρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, πριν από 19 ημέρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ερυθρού Σταυρού, πυροδότησε ένα μπαράζ δηλώσεων και διπλωματικών κινήσεων σε όλα τα επίπεδα, τη στιγμή που η Κοντολίζα Ράις αποτύγχανε στη δεύτερη μεσολαβητική της προσπάθεια, άπραγη μετά τη νέα συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεκλήθη εκτάκτως και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού έσπευσε να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός και να καταδικάσει απερίφραστα την ισραηλινή φονική επίθεση στην Κανα του Λιβάνου.

Ο ίδιος δήλωσε «βαθύτατα απογοητευμένος», που δεν έχουν εισακουστεί προηγούμενες εκκλήσεις του για κατάπαυση πυρός, και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα τον ενημέρωσε ότι δε θα απευθυνθεί «ξανά στη διεθνή διπλωματία» έως ότου η βία παύσει στη χώρα του.

Το αιματοκύλισμα και η καταδίκη σε σκληρή γλώσσα από όλους είχε σα συνέπεια να γιγαντωθεί η πίεση που ασκείται στην Ουάσινγκτον ώστε να εγκαταλείψει τη στήριξη του Ισραήλ και να διασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός. Υπό αυτές τις εξελίξεις ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ζήτησε χθες την εφαρμογή «σταθερής ειρήνης» στη Μέση Ανατολή, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, που επισκέπτεται τη χώρα, απαίτησε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ ευθύς ως ανακοινωθεί η σχετική απόφαση του ΟΗΕ.

Εξάλλου, αργά χθες το βράδυ ο Τόνι Μπλερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο μονόδρομο της κατάπαυσης του πυρός.

Στην περιοχή σπεύδει επειγόντως ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Φιλίπ Ντούστ Μπλαζί, τη στιγμή που η χώρα του προωθεί σε διαύλους του ΟΗΕ τη δική της πρόταση για διεθνή ειρηνευτική δύναμη.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki