Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Ψώνια με το παιδί μου: Πώς θα αποφύγετε τις πιεστικές απαιτήσεις του - Tips for Shopping with Children

Από τις πιο δύσκολες ώρες για τους γονείς είναι όταν πάνε για ψώνια με το παιδί τους. 
Ο καθημερινός βομβαρδισμός διαφημιστικών σποτ που απευθύνονται στο παιδικό κοινό, αυξάνουν όλο και περισσότερο τις απαιτήσεις των παιδιών.

Σε μία καθημερινή βόλτα στο σούπερ μάρκετ θα παρατηρήσετε ότι το παιδί φωνάζει και ζητάει να του αγοράσετε συγκεκριμένες μάρκες που προβάλλονται περισσότερο στην τηλεόραση.

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, παρακάτω δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές στους γονείς που μπορούν να εφαρμόσουν προκειμένου να αντισταθούν στις απαιτήσεις του παιδιού, χωρίς όμως και να φανούν «κακοί» γονείς:

  • Όταν φτάσετε στο κατάστημα ενημερώστε το παιδί σας «Σήμερα δεν θα πάρουμε τίποτα άλλο» ή «διάλεξε τα αγαπημένα σου μπισκότα ώστε να τα φας το απόγευμα». Δώστε του την επιλογή να διαλέξει ένα μόνο προϊόν
  • Δημιουργήστε συγκριτικά παιχνίδια τεστ μεταξύ της μάρκας που θέλει και τα συνηθισμένα που επιλέγεται. Με τα μάτια κλειστά ποια είναι καλύτερα;
  • Δώστε στο παιδί επιλογή. Βάλτε το να διαλέξει ανάμεσα σε δύο προϊόντα που σας αρέσουν εξίσου ώστε να το κάνετε να νιώσει σημαντικό για την απόφαση που πήρε
  • Προτού αρνηθείτε το προϊόν που ζητάει το παιδί σας παροτρύνετε το να σας μιλήσει για αυτό. Ρωτήστε το γιατί το επιθυμεί τόσο και αφήστε το να μιλάει καθώς προσπερνάτε το ράφι
  • Σε μεγαλύτερη ηλικία μάθετε στο παιδί σας να διαβάζει τις ετικέτες και εξηγήστε του τη σημασία των χρημάτων. Μάθετε το να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων
  • Κάνετε μαζί έναν κατάλογο με όσα θέλετε να αγοράσετε, προτού φύγετε από το σπίτι και δώστε του να καταλάβει πως θα τον ακολουθήσετε αυστηρά Είναι σημαντικό το παιδί να καταλάβει τόσο την αξία των χρημάτων όσο και της σωστής συμπεριφοράς.
  • Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, τονίζει ότι παιδιά τα οποία φέρονται υπερβολικά επίμονα προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, που εκβιάζουν και απαιτούν  τους γονείς, είναι παιδιά που πιθανόν έχουν χειριστική συμπεριφορά. Απευθυνθείτε άμεσα σε έναν Ειδικό προκειμένου να αξιολογήσει το παιδί και να σας συμβουλεύσει σχετικά με την αντιμετώπιση του.
Πηγή: www.mandou.gr
babyradio.gr

Αυτά τα σακουλάκια μην τα πετάτε
6 Uses for Silica Gel Packets- Don’t Throw Them Away!

Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά μέσα σε κουτιά παπουτσιών, ή σε άλλες συσκευασίες και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι εντελώς άχρηστα, ή ακόμα πως είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας.


Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δηλητήριο μέσα σε αυτά τα σακουλάκια.
Είναι γεμάτα με μια ουσία που ονομάζεται διοξείδιο του πυριτίου, η οποία σαφώς και δεν πρέπει να καταναλωθεί από άνθρωπο, αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για πολλές εφαρμογές μέσα και έξω από το σπίτι.
Πρόκειται για μη τοξικό αδρανές αποξηραντικό, που θα απορροφήσει την υγρασία και θα “στεγνώσει” τα πάντα γύρω του.


Δείτε με πόσους τρόπους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο 

πράσινο χαμομηλάκι

13 Δεκεμβρίου 1943, στον λόφο Καπή
Holocaust of Kalavryta

Το ρολόι της πόλης έδειχνε δυο και τριάντα τέσσερα λεπτά, και το ημερολόγιο 13 Δεκεμβρίου 1943, όταν στον λόφο Καπή πάνω από τα Καλάβρυτα ήχησε το πρώτο από τα τρία μυδραλιοβόλα. Όταν και τα τρία έπαψαν 700 άτομα - σχεδόν όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης - είχαν εκτελεσθεί.περισσότερα εδώ
Holocaust of Kalavryta
Δεν υπάρχει πιο απεχθές έγκλημα, από την δολοφονία 1500, κατά πολλούς, αμάχων, άοπλων, παρατεταγμένων στη σειρά ανθρώπων.
Τους θέρισαν κυριολεκτικά. Τους έστησαν, τους υποσχέθηκαν ότι δεν πρόκειται να τους πειράξουν και μετά πήραν τα πολυβόλα και τους εξόντωσαν. Αιχμάλωτους ανθρώπους....


Και μη μου πείτε ότι ήταν αντίποινα για τους νεκρούς τους που χάθηκαν σε συμπλοκή με αντάρτες. 
Μη μου το πείτε, επειδή αυτός ο λαός της αρίας φυλής, έκανε πλιάτσικο. Ακούτεεε, πλιάτσικο. Πήραν πρόβατα, τρόφιμα, χρυσαφικά, λεφτά. Πολλά λεφτά. Ό,τι βρήκαν το πήραν και ό,τι απόμεινε το έκαψαν.
Έκλεισαν στο σχολείο όσα παιδιά ήταν κάτω από 14 χρονών μαζί με τις μανάδες τους και τους άνδρες απ’ έξω. Τους άνδρες, ανάμεσά τους και παιδιά 14 χρονών, τους εκτέλεσαν ύπουλα. Τα γυναικόπαιδα τα πυρπόλησαν. Ευτυχώς τα γυναικόπαιδα κατάφεραν να ξεφύγουν, επειδή … οι γερμανοί ήταν … απασχολημένοι με τις χαριστικές βολές.
Τον Απρίλιο του 2000, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάννες Ράου, επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα για να εκφράσει τα συναισθήματά του ντροπής και βαθιάς θλίψης για την τραγωδία. Εντούτοις όμως, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων.
Και μιλάνε ακόμη, αυτοί που έφεραν την Siemens και έχουν και μούτρα και κατηγορούν. Μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε απόγονοι των … προγόνων μας. Έεεε, ότι και να είμαστε, από όπου και να καταγόμαστε, εμείς τέτοια δεν κάναμε στην ιστορία μας, κι ας έχουμε την πολύ πιο μακρόχρονη ιστορία και παρελθόν, από τους απογόνους των τευτόνων.
162 δις ευρώ μας χρωστάνε, αποδεδειγμένα, χώρια οι τόκοι. Και μιλάνε. Μιλάνε επειδή έχουν φθόνο. Δεν μας χωνεύουν. Δεν μας χωνεύουν, επειδή είμαστε ελεύθεροι και το δείχνουμε, επειδή είμαστε υπερήφανοι και το δείχνουμε.
Επειδή δεν δεχτήκαμε τον ανήλικο πρίγκιπα τους για βασιλιά και τον διώξαμε και αυτόν και τους αντιβασιλείς του. Επειδή τους την βγήκαμε στην κατοχή, μόνο εμείς. Επειδή εμείς μόνο της την λέμε της «κυρίας» Μέρκελ.
Όλα τα περάσαμε, όλους τους πολέμους, όλους τους εμφυλίους που αυτοί μας βάλανε να τσακωνόμαστε, που θα πάει θα ορθοποδήσουμε, αλλά δεν καταλαβαίνουν αυτοί εκεί στην Ευρώπη, ότι αυτοί μας κατάντησαν έτσι κι έχουν υποχρέωση να μας βοηθήσουν, γιατί αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τους χτυπάει την πόρτα τους.
.................
η συνέχεια εδώ