Sunday 24 February 2019

Đan Nguyễn: Δεν μπορεί να γίνει νύφη...
A Girl Who Can No Longer Be A Bride

Ο εικονογράφος Đan Nguyễn μέσα από ένα κόμικ διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που δεν μπορεί να γίνει νύφη.

Η ιστορία, που αφηγείται, είναι αληθινή και αυτό που θέλει να υπενθυμίσει σε όλους, εκτός από το να τους κάνει την καρδιά χίλια κομμάτια, είναι πως οφείλουμε να δείχνουμε συνεχώς την αγάπη μας σε εκείνους που έχουμε γύρω μας γιατί μπορεί να τους χάσουμε από τη μια στιγμή στην άλλη.

My Comics Based On The Tragic Story Of A Girl Who Can No Longer Be A Bride Because This Person Didn’t Drive Safely

Η συγκινητική ιστορία
Σήμερα υποτίθεται πως είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μας. Σήμερα υποτίθεται ότι παντρεύομαι τον καλύτερό μου φίλο.
Σηκώνομαι, φοράω το νυφικό μου και περπατώ προς τον άνθρωπο των ονείρων μου.
Σήμερα, ενώπιον της οικογένειας και των φίλων ο Ράντι και εγώ θα εκφράσουμε ξανά την αγάπη μας ο ένας στον άλλον, και θα πούμε τους όρκους που βρίσκονται στην καρδιά μας.
Σήμερα υποτίθεται ότι είναι η ημέρα που ονειρευόμουν από μικρό κορίτσι. Σήμερα υποτίθεται πως θα γινόμουν νύφη. Σήμερα υποτίθεται πως θα γινόμουν κα Ζίμερμαν.
… αλλά σήμερα ξύπνησα μόνη όπως κάθε μέρα. Σήμερα, ξύπνησα με την καρδιά μου σπασμένη ξανά.
Σήμερα, ο μπαμπάς μου δεν θα περπατήσει μαζί μου στον διάδρομο.
Σήμερα, δεν μπορώ να δω το βλέμμα του Ράντι στο τέλος του διαδρόμου, όταν ρίχνει την πρώτη ματιά στο νυφικό μου, το νυφικό εκείνο που έκρυβα για να μην το δει.
Σήμερα, δεν θα δω τους φίλους και την οικογένειά μου. 
Δεν θα παντρευτώ την αγάπη της ζωής μου. 
Σήμερα, δεν έχω σύζυγο.

επειδή ένας άνθρωπος επέλεξε να κάνει κάτι που άλλαξε για πάντα τη ζωή μου, η επιλογή του να μην σταματήσει στο STOP, να μην σταματήσει όταν είδε τον αρραβωνιαστικό μου να έρχεται με την μηχανή του, αλλά επέλεξε να βιαστεί να περάσει τον δρόμο.
Ικετεύω εσάς που διαβάζετε αυτό το ποστ να προσέχετε τις μοτοσικλέτες, να σταματάτε στα STOP και να οδηγείτε με προσοχή γιατί δεν ξέρετε ποιανού ο κόσμος είναι αυτός που οδηγεί.
Ίσως εάν αυτό το άτομο σταματούσε, να παντρευόμουν τον Ράντι μου, τον καλύτερο μου φίλο, την αγάπη της ζωής μου.
Σ’ αγαπώ Ράντι Ζίμερμαν. Για πάντα, όπως υποσχεθήκαμε.
newsone
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Το Άλμπουμ των Αναμνήσεων - The memory album
από το 7ο Nηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής. 
Οι εικόνες αυτές είναι φωτογραφίες των παιδιών του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας καθώς αναπαριστούν ορισμένες σκηνές του παρελθόντος με τη μορφή των «παγωμένων» εικόνων.
Με αφορμή το "2013 Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών " που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των γενεών, το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας δημιούργησε ένα φωτογραφικό λεύκωμα που κέρδισε τον θαυμασμό και το πρώτο βραβείο! 
Με την καθοδήγηση δύο νηπιαγωγών τα πιτσιρίκια βρεθήκαν με τις γιαγιάδες και τους παππούδες της πόλης , άκουσαν ιστορίες απο τα παλιά, σαν παραμύθια και μετά ...έπαιξαν ρόλους , όπως μόνο τα παιδιά γνωρίζουν ...
"Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου" είναι ο τίτλος της εργασίας και η αυθεντικότητα της επαφής είναι ορατή με την πρώτη ματιά ... 
Η παράδοση ενώνει , γιατί οι ρίζες της χάνονται στα βάθη της ιστορίας του ανθρώπου και τα θεμέλιά της είναι πέρα για πέρα αληθινά !
Τώρα που εκ των πραγμάτων όλοι ανακαλύπτουμε τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή , ο γαλατάς , η υφάντρα, ο τελάλης .δεν είναι μόνο σύμβολα μιας ζωής με απλότητα και ανθρώπινες σχέσεις , αλλά αφορμές για επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας της κοινωνίας ... 
Μια ένωση του παλιού με το καινούργιο τολμήσαν τα νήπια της Ιεράπετρας, με τρόπο που χιλιάδες οργανισμοί δυσκολεύονται να επιβάλλουν ...
Για να ακούσεις και να νιώσεις , πρέπει να αγαπάς συθέμελα χωρίς φραγμούς του Νού! Όπως τα παιδιά !!!
https://www.youtube.com/watch?v=-LYUSRI6Nw0
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki