Wednesday 13 December 2017

Η Ανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο

Μαραθωνοδρόμος κατέρρευσε πριν τον τερματισμό, αλλά 17χρονη τη βοήθησε να νικήσει.
Συγκλονιστικές εικόνες που αναδεικνύουν το αληθινό «πρόσωπο» και το μεγαλείο του αθλητισμού.
Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι εικόνες από τον τερματισμό στον Μαραθώνιο του Ντάλας, όπου μία 17χρονη δρομέας βοήθησε την προπορευόμενη να πάρει τη νίκη, όταν εκείνη κατέρρευσε λίγα μέτρα πριν από το νήμα. 
Η 32χρονη Τσάντλερ Σελφ, ψυχίατρος από τη Νέα Υόρκη, ένιωσε τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν λίγο πριν κόψει το νήμα του τερματισμού.

Δίπλα της, σχεδόν, έτρεχε μία 17χρονη μαθήτρια. Η Αριάνα Λάτερμαν, βλέποντάς την να καταρρέει, δεν σκέφθηκε καν να συνεχίσει. Αντίθετα, την βοήθησε να σταθεί στα πόδια της και όταν η 32χρονη σωριάστηκε και πάλι, η Αριάνα σταμάτησε ξανά και την σήκωσε όρθια.

Κρατώντας την αγκαλιά, διένυσαν μαζί τα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου και όταν έφθασαν στο νήμα, η 17χρονη άφησε την εξουθενωμένη Τσάντλερ Σελφ να πάρει τη νίκη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα συγκίνησης…

Οι διοργανωτές έσπευσαν να φέρουν ένα καροτσάκι στην γραμμή του τερματισμού, προκειμένου να πάρουν την 32χρονη και να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές στον Μαραθώνιο του Ντάλας:
antenna.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki