Thursday 4 June 2015

Πώς να μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει σαν δελφινάκι!

Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, οι γονείς βλέπουν το παιδί τους να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται. Οι πρώτες διακοπές είναι συνυφασμένες με μπιμπερό και πάνες, στις επόμενες το παιδί αρχίζει δειλά να αποκτά αυτονομία και ύστερα από 4,5 χρόνια το παιδί είναι έτοιμο να πετάξει τα μπρατσάκια του.
http://www.parents.com/fun/activities/outdoor/teach-your-child-to-swim/

Δείτε πώς ακριβώς να μάθετε στο παιδί σας να σχίζει τα νερά.
Βήμα 1ο: Βοηθήστε το παιδί να συνηθίσει το νερό
Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να μάθουν τα παιδιά να κολυμπούν, είναι συνήθως ο φόβος τους να βουτήξουν το κεφάλι τους στο νερό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να εξοικειώσετε τα παιδιά με το νερό –να μην φοβούνται μήπως καταπιούν νερό ή τσούξουν τα μάτια τους.
Σταθείτε απέναντι σε ένα ρηχό σημείο και κάντε μαζί μπουρμπουλήθρες με το νερό, για να του δείξετε με διασκεδαστικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάται. Βουτήξτε το κεφάλι σας στο νερό και παρακινήστε το να κάνει το ίδιο μέχρι να νιώσει ασφάλεια. Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι «κρατάμε την αναπνοή μας κάτω απ’ το νερό» ή να παίξετε μπουγέλο μέσα στο νερό για να συνηθίσει το νερό στο πρόσωπό του.
Βήμα 2ο: Μάθετε στο παιδί να επιπλέει
Το σημαντικότερο βήμα της διαδικασίας είναι αναμφίβολα αυτό –το να μάθει το παιδί να επιπλέει στο νερό χωρίς μπρατσάκια ή οποιουδήποτε άλλου είδους βοήθεια. Εξηγήστε στο παιδί ότι το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού αν δεν μπορεί να κολυμπήσει (σε περίπτωση ανάγκης, κράμπας ή τραυματισμού), θα μπορεί σίγουρα να επιπλεύσει χωρίς κόπο ή προσπάθεια.
Αρχικά, βάλτε το παιδί να ξαπλώσει ανάσκελα στο νερό και τοποθετήστε τα χέρια σας στην πλάτη του. Πείτε του να χαλαρώσει και να απολαύσει το νερό. Σιγά-σιγά μπορείτε να απομακρύνετε τα χέρια σας –πρώτα το ένα κι έπειτα το άλλο- για λίγα δευτερόλεπτα αρχικά και όλο και περισσότερο στη συνέχεια.
Όταν κατακτήσει το να επιπλέει σε ύπτια θέση, ξεκινήστε να εξοικειώνετε το παιδί με το ελεύθερο στυλ κολύμβησης. Βοηθήστε το να επιπλεύσει κρατώντας το απαλά από την κοιλιά. Όταν το παιδί νιώσει έτοιμο, αφήστε το για πολύ λίγο να επιπλεύσει μόνο, αφού προηγουμένως το διαβεβαιώσετε ότι δεν θα το αφήσετε να βυθιστεί.
Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, γι’ αυτό οπλιστείτε με υπομονή και καλή διάθεση.
Βήμα 3ο: Μάθετε στο παιδί να κουνάει χέρια και πόδια
Καθίστε απέναντι στο παιδί και κρατήστε το από τα χέρια. Πείτε του να κλοτσήσει το νερό βάζοντας δύναμη και… αφήστε το να το διασκεδάσει! Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε στο παιδί μια σανίδα που θα το βοηθήσει να επιπλεύσει δίνοντας του αίσθηση αυτονομίας.
Για να του μάθετε να χρησιμοποιεί και τα χέρια του, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Φορέστε στο παιδί μόνο το ένα μπρατσάκι ή δώστε του ένα αφρολέξ-μακαρόνι και δείξτε του πώς να κολυμπά χρησιμοποιώντας πρώτα το ένα χέρι και μετά το άλλο.
Όταν νιώσει ασφάλεια, αφαιρέστε τα βοηθητικά «εξαρτήματα» και προσπαθήστε να συνδυάσετε όσα μάθατε. Καθίστε δυο-τρια μέτρα μακριά απ' το παιδί και παρακινήστε το να σας φτάσει κουνώντας χέρια και πόδια. Μην ξεχνάτε ότι η θέλησή του τροφοδοτείται από την επιβράβευση και τον ενθουσιασμό σας, γι' αυτό η... κερκίδα πρέπει να είναι ζωηρή.
Βήμα 4ο: Τελειοποιήστε την τεχνική σας και ξεκινήστε τις βουτιές!
Λίγο-λίγο, το παιδί θα συνηθίσει να διανύει όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις. Στα πρώτα του θαλάσσια βήματα, χρειάζεται την παρουσία και την επιβράβευσή σας, άλλα όσο περνά ο καιρός θα αυτονομηθεί πλήρως. Όταν εξοιξειωθεί με την κολύμβηση, μπορείτε να ξεκινήσετε να προπονείστε στα μακροβούτια. 
Άλλωστε, το νερό είναι για τα παιδιά -για όλους τους ανθρώπους- το πρώτο τους σπίτι.
mama365

Προφυλακίστηκε ο 52χρονος δάσκαλος παιδεραστής

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη χτεσινή πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια, ο 52χρονος δάσκαλος, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρικάλων.
Ο δάσκαλος όπως καταγγέλθηκε από γονείς οκτώ μαθητριών του δημοτικού σχολείου, στο οποίο ο ίδιος ασκεί τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών.

Ο 52χρονος δάσκαλος οδηγήθηκε στην ανακρίτρια το μεσημέρι με άκρα μυστικότητα, ενώ στο χώρο των δικαστηρίων Τρικάλων εκτός από την ισχυρή αστυνομική δύναμη και τους καταγγέλλοντες γονείς παρέστησαν και δεκάδες κάτοικοι του χωριού, όπου υπάγεται το δημοτικό σχολείο, καθώς και γνωστοί του 52χρονου.

Πηγές:
topontiki.gr
gazzetta

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki