Tuesday 28 July 2015

Μπάνιο στην παραλία και τα απαραίτητα της τσάντας

Έχεις παιδί;
Δες τι πρέπει να έχει η τσάντα παραλίας, 
τι πρέπει να πάρεις μαζί σου και τι να αφήσεις σπίτι;
Έχεις παιδί; Δες τι πρέπει να έχει η τσάντα παραλίας για να μην χρειάζεσαι γερανό κάθε φορά

Κάθε μαμά που έχει ένα η παραπάνω παιδάκια, γνωρίζει πολύ καλά ότι το μπάνιο στην παραλία δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Θέλει αρκετή προετοιμασία τόσο πριν όσο και μετά το τέλους αυτής της ''αποστολής''. Διότι αποστολή είναι, μιας και γερά χέρια πρέπει να έχεις και 14 μάτια και φυσικά υπομονή και οργάνωση.
Για να διευκολύνουμε και εσένα που ετοιμάζεσαι να πας για μπάνιο με το παιδάκι σου, ακολουθεί μια λίστα άκρως κατατοπιστική για το τι πρέπει να περιέχει η τσάντα παραλίας έτσι ώστε να νιώθεις ασφαλής και κατά την διάρκεια του μπάνιου, άνετη,

Τα απαραίτητα της τσάντας :
- Παιδικό αντηλιακό (σε μορφή σπρέϋ, για να αποφύγεις τα κλάματα)
- Καπέλο
- Γυαλιά Ηλίου
- Πετσέτες
- Πάνες ή βρακάκια (ανάλογα την ηλικία του παιδιού)
- Πετσέτες
- 2η αλλαξιά με ρούχα και δεύτερο μαγιό
- Κρέμα για τα τσιμπίματα
- Τοστ, φρούτα και πολύ νερό
- Χαρτοπετσέτες
- Υγρά μαντηλάκια
- Ξεχωριστή αδιάβροχη τσάντα για όλα τα παιχνίδια
- Το αγαπημένο του παιχνίδι (για τις δύσκολες στιγμές)
- Μπρατσάκια ή ότι άλλο το βολεύει στο κολύμπι

ουφ...επλίζω να μην ξέχασα κάτι!!!!

followme.gr

Ώρα για θάλασσα; Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει!

Ώρα για θάλασσα; Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει!
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει;
Τα παιδιά λατρεύουν το καλοκαίρι. Τον ήλιο, τη θάλασσα, τα παιχνίδια στην άμμο, τις διακοπές, τα παγωτά, τα πάντα! Όταν είναι μικρά, απαραίτητο αξεσουάρ για τημ παραλία είναι φυσικά τα μπρατσάκια μέχρι να μάθουν να επιπλέουν και να κολυμπάνε. Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε;

Το πρώτο σημαντικό που πρέπει να μάθετε στο μικρό σας, είναι πώς να επιπλέει. Κάποια παιδιά το καταφέρνουν από μόνα τους, κάποια άλλα όμως λόγω της φοβίας τους για το νερό δεν μπορούν να μπουν στη θάλασσα χωρίς να το κρατάει ο μπαμπάς ή η μαμά. Πείτε στο παιδί σας ότι πρέπει αν είναι ήρεμο, να αφήσει ελεύθερο και χαλαρό το σώμα το και το κεφάλι του φυσικά να είναι πάνω από το νερό! Σιγά σιγά θα κάνει όσα του λέτε πράξη και όταν δείτε ότι είναι έτοιμο, αφήστε το από τα χέρα σας και αποδείξτε του πώς τα καταφέρνει μία χαρά και μόνο του!

Αφού έχει εξοικειωθεί πια με το νερό, το επόμενο βήμα είναι να μάθει να κουνάει τα πόδια του. Κρατήστε το από τα χέρια του και αφήστε το κουνήσει μόνο τα πόδια του πάνω κάτω. Όταν τα καταφέρει, εξηγήστε του ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να κουνάει και τα χεράκια του και δείξτε του τον τρόπο. Αυτό θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να το καταφέρει, αλλά και μόνο να φτάσει ως εδώ είναι πολύ σημαντικό!

Μπορεί ακόμα να μην κάνει βουτιές, αλλά σίγουρα μόλις μάθει, θα τις λατρέψει και θα γίνει το αγαπημένο του παιχνίδι στη θάλασσα! Μάθετέ του πώς να κλείνει τη μύτη του και πώς να κάνει μπουρμπουλήθρες στο νερό όταν εκπνέει.
Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και φυσικά με πολλή εξάσκηση, το μικρό σας θα κολυμπάει σαν δελφίνι!

Πηγή: mothersblog.gr

Κίνδυνος για τα παιδιά από κινεζικές κηρομπογιές και παιχνίδια

Προσοχή! Περιέχουν αμίαντο

Παιχνίδια και υλικά ζωγραφικής (κηρομπογιές) από την Κίνα μπήκαν στο μικροσκόπιο του διεθνούς οργανισμού Υγείας Environmental Working Group (EWG) και τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας είναι ανησυχητικά. 
Πολλές κινεζικές μάρκες βρέθηκε ότι περιέχουν αμίαντο, ένα καρκινογόνο μέταλλο που χρησιμοποιείται εκτενώς σε κηρομπογιές και σε σκόνες που εφαρμόζονται στη σήμανση για την διερεύνηση και εξιχνίαση εγκλήματος (αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων). 
 
Λόγω της πολύ σοβαρής βλάβης που μπορεί να προκαλέσει ο αμίαντος, ειδικότερα στα παιδιά, ο EWG ζήτησε την απαγόρευση της χρήσης τους.
 
Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές από το EWG ανέλυσαν προσεκτικά 28 μάρκες (μαζικής παραγωγής ή αλλιώς “no name”) σε κηρομπογιές και παιδικά σετ ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων από καταστήματα λιανικής, αλλά και διαδικτυακής πώλησης. Τα δείγματα αυτά διαβιβάστηκαν στο Ινστιτούτο επιστημονικής ανάλυσης Greensboro, για έλεγχο.
 
Η ανάλυση έδειξε ότι 4 από τα 28 κουτιά με κηρομπογιές περιείχαν αμίαντο. Επιπλέον, αμίαντος βρέθηκε σε δύο από τα 21 σετ παιχνιδιών για δακτυλικά αποτυπώματα. Αν και δεν προσδιορίστηκαν τα ακριβή επίπεδα αμιάντου, οι ερευνητές επισήμαναν ότι αυτί είναι άνευ σημασίας, επειδή δεν υπήρχε κανένα “ασφαλές” επίπεδο έκθεσης στον αμίαντο, αφού και μόνο η παρουσία αμιάντου καθιστά κάθε υλικό πολύ επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
 
Η έκθεση στον αμίαντο, ακόμη και για διάστημα μόλις μερικών ημερών, έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί μεσοθηλίωμα (ένα είδος καρκίνου) στους ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (Office of Occupational Safety and Health Administration - OSHA) των ΗΠΑ.
 
http://newsmaine.net/

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki