Monday 13 June 2016

Αφαιρέστε το δίχτυ από το μαγιό του παιδιού σας αμέσως
Five-year-old British boy almost lost penis in swimming shorts netting

Five-year-old British boy almost lost penis in swimming shorts netting
Τα μαγιό με εσωτερικό δίχτυ είναι πολύ συνηθισμένα. Αλλά όπως αποδεικνύεται, το εσωτερικό προστατευτικό δίχτυ μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, όπως το βίωσε πρόσφατα ένα αγοράκι, που παραλίγο να ακρωτηριάσει το μόριό του εξαιτίας του.
Όλα ξεκίνησαν σε οικογενειακές διακοπές στην Ισπανία. Η μητέρα ήθελε να κάνει ντους το γιο της και πήγε να αφαιρέσει το μαγιό, όταν συνέβη κάτι αδιανόητο. Το δίχτυ είχε τυλιχτεί γύρω από το μόριο του αγοριού και του προκαλούσε επώδυνο πόνο.
Η μητέρα περιγράφει τη κραυγή που έβγαλε το αγόρι. «Ήταν μια κραυγή πόνου που δεν είχα ξανακούσει.» Η μητέρα μετέφερε αμέσως το αγοράκι στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Τελικά οι γιατροί μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να απελευθερώσουν το μόριο του αγοριού και δεν υπάρχει ανησυχία για μόνιμη βλάβη.
Φαίνεται πως η εμπειρία ήταν πολύ τραυματική για τον μικρό Jack. Η μητέρα του εξηγεί πως είναι μετά το περιστατικό:
«Ο Jack ήταν πολύ αναστατωμένος έπειτα, αλλά όπως κάθε φυσιολογικός πεντάχρονος, ανέκαμψε γρήγορα. Συνεχίζει να μιλάει γι' αυτό, αλλά τώρα είναι καλά. Προειδοποιεί όλους τους φίλους του να μη φοράνε τέτοια μαγιό, καθώς δε θέλει να το πάθει κάποιο άλλο παιδί. »
Η Laura προειδοποιεί τους γονείς μικρών αγοριών να αφαιρέσουν το εσωτερικό δίχτυ από το μαγιό, καθώς είναι άκρως επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. 

Μοιραστείτε αυτή την είδηση με τους φίλους σας!

Πάνω από 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ΔΕΝ κατήγγειλε στην αστυνομία η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία.

Περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια δεν κατήγγειλε στην αστυνομία η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία, όπως ειπώθηκε σήμερα ενώπιον κυβερνητικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της.

 
Australia Jehovah's Witnesses 'did not report 1,000 alleged abusers'

Η Αυστραλιανή Βασιλική Επιτροπή για τις Θεσμικές Αντιδράσεις στην Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών, η οποία θεσπίστηκε το 2013 εν μέσω καταγγελιών για συστηματικές σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, έχει ευρεία δικαιοδοσία για να ερευνήσει ανάλογες υποθέσεις σε θρησκευτικές και κοσμικές οργανώσεις.
Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις ενέργειες της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο Άνγκους Στούαρτ, ανώτερος σύμβουλος της Επιτροπής, δήλωσε «ενώπιον της Βασιλικής Επιτροπής θα κατατεθούν στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει ότι από τους 1.006 φερόμενους ως δράστες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που αναγνωρίστηκαν από την Εκκλησία από το 1950, ούτε ένας δεν καταγγέλθηκε από αυτήν στις αρχές».
«Αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρακτική της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά να αποκρύπτει τις πληροφορίες που αφορούν τα αδικήματα για παιδική σεξουαλική κακοποίηση και να μην τις καταγγέλλει στην αστυνομία ή στις άλλες αρμόδιες αρχές».

Η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, αριθμεί περίπου οκτώ εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Στην Αυστραλία υπάρχουν περίπου 68.000 μέλη, σύμφωνα με τον Στούαρτ.

Παρότι η Εκκλησία διέγραψε 401 μέλη της έπειτα από εσωτερικές ακροαματικές διαδικασίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, επέτρεψε σε 230 από αυτά να επιστρέψουν στους κόλπους της, είπε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Από το περιοδικό ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ
(ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΗΣ – ΦΕΒ.-ΙΟΥΛ. 2016)
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ:
27 ΜΑΪΟΥ 2016

Μήπως παίζει συνέχεια με τα μαλλάκια του;

Ένας ακόμα αδόκιμος τρόπος που έχουν ορισμένα παιδιά για να ηρεμούν. Και επειδή η λύση δεν είναι να του κόψετε τα μαλλιά, ας δούμε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να απαλλαγεί από αυτή την κακή συνήθεια.
* Εντοπίστε πότε περίπου συνηθίζει να παίζει με τα μαλλιά του. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην ώρα, αλλά τις γενικότερες συγκυρίες που προκαλούν νευρικότητα στο μικρό σας. Και αν υπάρχουν καταστάσεις που γίνεται να αποφευχθούν στο μέλλον, απαλλάξτε το παιδί από αυτές.
* Μη θεωρείτε δεδομένο ότι εκείνη τη στιγμή που παίζει με τα μαλλιά του, το συνειδητοποιεί απόλυτα. Βοηθήστε το λοιπόν να καταλάβει τι ακριβώς κάνει και ίσως διαπιστώσει μόνο του πόσο αντιαισθητική συνήθεια έχει.
* Δώστε του εναλλακτικές για να εκτονώνει ένταση και άγχος. Χίλιες φορές να ηρεμεί με δημιουργικούς τρόπους, παρά να ταλαιπωρεί τα μαλλάκια του.
* Κάντε το να νιώσει άνετα, έτσι ώστε να σας μιλήσει για αυτά που του δημιουργούν άγχος και δείξτε κατανόηση στα συναισθήματά του. Όσο πιο πολύ μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του, τόσο λιγότερο θα παίζει στο εξής με τα μαλλιά του.
* Σε καμία περίπτωση μην του φωνάζετε και μην το βάζετε τιμωρία για αυτή τη συνήθεια. Το ζητούμενο είναι να τη σταματήσει με ορθολογικές μεθόδους και όχι να θεωρήσει ότι έχει πρόβλημα.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki