Tuesday 26 February 2019

"Smash and Grab": Για πάντα μαζί.
Ένα υπέροχο animation για τη φιλία

Σε κάποιο πολύ μακρινό, απροσδιόριστο σημείο του μέλλοντος μας, σε κάποιον γαλαξία αμέτρητα έτη φωτός μακριά, δύο ρομποτάκια είναι φυλακισμένα στο βρώμικο εργοτάξιο ενός τρένου. 
Δεμένα με αλυσίδες δεν μπορούν να τρέξουν να γλιτώσουν, ενώ παρακολουθούνται ένα κάτι κακιασμένα, άγρια μηχανάκια που βλέπουν τα πάντα και καραδοκούν με όπλα και σφαίρες.
Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζουν ότι μαζί θα τα καταφέρουν να ελευθερωθούν. 
Το πιο γενναίο από τα δύο αναλαμβάνει δράση και με την πονηριά και το θάρρος τους καταφέρνει να απεγκλωβίσει το ίδιο και το φιλαράκι του, δείχνοντας τον δρόμο με ασφάλεια μέχρι την οροφή του τρένου.
Εκεί όμως οι φρουροί τους προλαβαίνουν και τους πυροβολούν με αποτέλεσμα το μικρό ρομποτάκι να χάσει το χεράκι του στην ανταλλαγή πυρών. 

Ένα ακόμα υπέροχο ταινιάκι μικρού μήκους, στα πλαίσια του νέου πρότζεκτ της Pixar με την ονομασία "SparkShortrs" έρχεται να αποτελέσει μία συγκινητική ωδή στην πιο τρυφερή μορφή της φιλίας. Αυτής που δεν σπάει, δεν κλονίζεται, δεν συμβιβάζεται, δεν επηρεάζεται, δεν χαλάει.

Το "Smash and Grab" είναι ένα υπέροχο animation για τους πιο πολύτιμους ανθρώπους στη ζωή μας. 
Τους καλύτερους μας φίλους που θα είναι εκεί ό,τι κι αν γίνει.
womantoc.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Πρώτες βοήθειες σε ανακοπή - Δείτε ένα τραγούδι – βίντεο που γυρίστηκε στην Πάρο και σώζει ανθρώπινες ζωές!

Είναι φορές που τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται με τον πιο απλό τρόπο, όπως με ένα τραγούδι!

Την εξαιρετική αυτή ιδέα συνέλαβε η διασώστρια του ΕΚΑΒ κα. Σπυριδούλα Ζώβα για να επικοινωνήσει την άποψη ότι οι βασικές γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών και η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι εξαιρετικά απλές στην εφαρμογή τους αλλά απόλυτα πολύτιμες ενώπιον περιστατικών κινδύνου για τη ζωή προσφιλών μας προσώπων ή συνανθρώπων μας.
Στο εν λόγω τραγούδι – βίντεο που γυρίστηκε στην Πάρο, οι στίχοι είναι απλοί, ρυθμικοί και βοηθούν στην απομνημόνευση των χρήσιμων εκείνων πληροφοριών που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα έκτακτο περιστατικό που χρήζει άμεσης παροχής Πρώτων Βοηθειών.
https://www.youtube.com/watch?v=qPJ9MEK18uw
Παραστατικές εικόνες για το πώς επικοινωνούμε με το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τι λέμε, και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον ασθενή πριν το ασθενοφόρο τον παραλάβει, γίνονται εύκολα κατανοητά μέσα στο καλογυρισμένο βίντεο που οπτικοποιεί με τη συνοδεία τραγουδιού τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας, πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συνεργασία αρκετών προσώπων αλλά και φορέων και αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια προσφοράς πληροφοριών υγείας αρκετά απλών, η μη γνώση ωστόσο των οποίων, στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Τίτλος του βίντεο –τραγουδιού «30 – 2».
Αρκεί να το ακούσουμε και να δούμε μπροστά στα μάτια μας να ξετυλίγονται τα βήματα παροχής Πρώτων Βοηθειών για να προσφέρουμε ζωή αν και όποτε παραστεί ανάγκη!

newsone
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, καταδικάστηκε για παιδεραστία

Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών (μόνο) με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη για ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση έναντι πληρωμής με θύματα τρεις ανήλικους στη Μολδαβία. 
Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά σε τρία ανήλικα παιδιά. 
Εκείνο το διάστημα, πριν από εννέα χρόνια, ο Νίκος Γεωργιάδης υπηρετούσε στη Μολδαβία σε υπηρεσία του ΟΗΕ.

Στην απολογία του ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε έχει τελέσει την πράξη που του αποδίδεται, ενώ απέδωσε την εμπλοκή του σε έναν Μολδαβό. Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο δεν κατέθεσε κάποιος μάρτυρας ή θύμα της υπόθεσης.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η «Ευνοούμενη» του «Πράσινου Βιβλίου»

Εμείς ψηφίζουμε για καλύτερη ταινία το «Πράσινο Βιβλίο», επειδή μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και «Ευνοούμενη» του, είναι η ανθρώπινη ψυχή. 

Η «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου, είναι μια καλή ταινία. Ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες να είχε πάρει περισσότερα βραβεία. Ίσως και να είχε κερδίσει και τις δέκα υποψηφιότητες με τις οποίες συμμετείχε στο διαγωνισμό.

Όμως το «Πράσινο Βιβλίο», κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας. Και οι δυο ταινίες, αναφέρονται σε πραγματικά, ιστορικά, θα λέγαμε, γεγονότα.

Η «Ευνοούμενη» αναφέρεται σε μια πτυχή της Αγγλικής Ιστορίας, τον 18ο αιώνα. «Πιάνει» το κλίμα του βασιλικού παλατιού, αναδεικνύει τις ίντριγκες της αυλής. 

Παρουσιάζει, όλο το διεφθαρμένο περιβάλλον μιας κομπλεξικής Βασίλισσας, όπου τελικά η μία ανήθικη δούλα, επικρατεί έναντι της διεφθαρμένης κυρίας επί των τιμών, ασκώντας κάθε δόλιο μέσο. 
Η ταινία είναι ένας ύμνος στον αριβισμό.


Το «Πράσινο Βιβλίο» από την άλλη, αναφέρεται στη δεκαετία του ’60 στην Αμερική, με πρωταγωνιστή τον μαύρο πλούσιο μουσικό και τον οδηγό του, ένα άνθρωπο που κάνει δουλειές της νύχτας, που παλεύει για το μεροδούλι, αγράμματο.

Είναι την εποχή, την τόσο κοντινή, που οι μαύροι, κατουράνε χώρια, τρώνε χώρια, κοιμούνται χώρια, που μπορούν να επισκεφθούν μόνο ορισμένα μέρη.
Τον μαύρο τον καλούν να «παίξει» στα πιο σπουδαία μέρη, αλλά είναι μόνο η ατραξιόν των λευκών, δεν μπορεί να συγχρωτισθεί μαζί τους.

Είναι η ιστορία του πλούσιου, μορφωμένου, καλλιεργημένου μαύρου και του «δούλου» του, ενός λευκού αγράμματου, ακαλλιέργητου, φτωχού οδηγού και συνοδού του μαύρου.

Ποιος είναι πραγματικά ο δούλος και ποιος ο αφέντης;

Ο λευκός, μια αυθεντική φυσιογνωμία, που αγαπάει την οικογένεια του και το ενδιαφέρον του, είναι μόνο πως θα μπορέσει να βγάλει το μεροκάματό του και να επιστρέψει τα Χριστούγεννα στην οικογένεια του.
Μια σχέση αναπτύσσεται, μια σχέση εκτίμησης και αλληλοσεβασμού, μέσα από τις διαφορές του χρώματος και της φυλής, του πλούτου και της καλλιέργειας, όπου καταφαίνεται ότι η ψυχή δεν έχει σύνορα, ότι οι αντιξοότητες μπορούν να δέσουν δυο ανθρώπους.
Η ταινία, είναι ένας ύμνος στην ανθρωπιά.

Η τραγωδία, στην αρχαία Ελλάδα, ήταν διδασκαλία, ήταν μάθημα, και λαμβανόταν μέριμνα να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι άποροι.

Κάθε μορφή τέχνης, ένα σκοπό έχει, να αναδείξει το ιδανικό, τις αξίες, την ομορφιά, το κάλος, αλλιώς δεν είναι τέχνη, είναι καρικατούρα.

Έργα «τέχνης», που έχουν σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, προκαλώντας ή προβάλλοντας κατώτερα ένστικτα σκοπό έχουν να διεγείρουν την περιέργειά μας για να βγάλουν φράγκα.

Εμείς ψηφίζουμε για καλύτερη ταινία το Πράσινο Βιβλίο, επειδή με κάνει καλύτερο άνθρωπο και Ευνοούμενη του, είναι η ανθρώπινη ψυχή. 


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki