Saturday 15 October 2022

Δεν υπάρχει τίποτε πιο θαυμαστό... / Καληνύχτα σας...

... και ασύλληπτο και τίποτε πιο αλλόκοτο κι ολότελα χαμένο για μας, 
από την ψυχή του παιδιού, όταν παίζει.
Ε. ΕΣΣΕ
περισσότερα για τα παιδιά εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ψυχίατροι και Σεξολόγοι για το σεξουαλικά Κακοποιημένο Παιδί

Το 2008 για ένα κύκλωμα δικίνησης παιδικής πορνογραφίας σε όλη την χώρα και σε 75 άλλες χώρες, ο κ. Σούρας διέγνωσε για τους διακινητές ότι πρόκειται για ψυχικά ασθενείς που χρήζουν θεραπείας.
Ωρύονταν τότε το Χαμομηλάκι, ότι δεν γίνεται 20 άτομα, Αστυνομικός, πολιτικός μηχανικός, ναυτεργάτης, οδηγός φορτηγού, γραφίστας, παντρεμένοι, γονείς ανήλικων παιδιών να είναι ψυχικά ασθενείς. 
Εγκληματίες είναι.
Τώρα με την υπόθεση στον Κολωνό, ο κ. Σούρας λέει: 
«είναι κτήνος, ένας διεστραμμένος. Γιατί να είναι άρρωστος; Τι θα πει άρρωστος; Είναι ένας άνθρωπος που ζει μέσα στον κόσμο, κάνει οικογένεια, δουλεύει, παράγει και είναι άρρωστος; Ο σεξουαλικά διεστραμμένος δεν είναι άρρωστος για να του δίνουμε εμείς χαρτιά».
The toc

Τα ίδια λέει, ευτυχώς, και ο καθηγητής Ψυχιατρικής, κ. Θάνος Ασκητής, 
«Ο παιδεραστής είναι εκείνος που έχει εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή. Δεν βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν πιστεύει ότι είναι άρρωστος, δεν θεραπεύεται», 
«Η φυλακή είναι οπωσδήποτε η απάντηση και μιλάω ως γιατρός. Στη φυλακή όμως υπάρχουν προγράμματα και μακάρι η Ελλάδα να είχε φυλακές που να μπορούσε να εντάξει αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι δολοφόνος, αλλά είναι δολοφόνος της ψυχής. Θα έπρεπε να εκτίουν μακροχρόνια φυλάκιση, να κάνουν εργασιοθεραπεία και σταδιακά να εντάσσονται στη ζωή των φυλακών» τόνισε.
politic.gr

Και συνεχίζει ο Θάνος Ασκητής εξηγώντας πως 
«ο παιδόφιλος μπορεί να έχει ιδέες και έλξεις προς τα παιδιά, αλλά να μην τα κάνει ποτέ πράξη γιατί έχει συναίσθηση του φόβου και έρχεται πολλές φορές και ζητά βοήθεια. Πρέπει να πάρει φαρμακευτική αγωγή που του μειώνει τη λίμπιντο. Δεν του κάνουμε χημικό ευνουχισμό»

Κύριε Ασκητή, 
    Kάθε παιδόφιλος είναι εν δυνάμει παιδεραστής (ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗΣ) σύμφωνα με τις διακρίσεις που κάνετε εσείς και κάθε παιδόφιλος πρέπει να απομονώνεται. Δηλαδή, αυτός που διακινεί παιδική πορνογραφία, που έλκεται από τα προϊόντα σεξουαλικής κακοποίησης, που τροφοδοτεί το trafficking, που ενισχύει την εμπορία ανηλίκων, επειδή δεν έχει προβεί σε «πράξη» σεξουαλικής κακοποίησης, τί θα τον κάνουμε; 
Θα τον φροντίσουμε; Θα τον περιποιηθούμε;

Και συνεχίζει ο μέγας σεξολόγος:
 
Το θύμα μπορεί να θεραπευτεί, το κοριτσάκι του Κολωνού, μπορεί να συνέλθει. 
Ρωτάει ο δημοσιογράφος: 
Δηλαδή λέτε, κ. καθηγητά, ότι οι πληγές μπορούν να επουλωθούν και ο καθηγητής απαντά, ναι, μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι εάν παρασχεθεί το κατάλληλο υποστηρικτικό σύστημα, το παιδί μπορεί να θεραπευτεί.
-------------------------
Δηλαδή κ. καθηγητά, 
    Λέτε ότι, εσείς που είστε καμιά 60αριά χρονών, όχι παιδάκι, όχι ανήλικος, και σας την πέσουν δυο νταβραντισμένοι μπρατσαράδες και σας τον σφυρίξουν, θα συνέλθετε κάποια στιγμή; κι αν οι δυο μπρατσαράδες σας ξαναστήσουν καρτέρι και μετά ξανά και ξανά και μετά σας κάνουν πάσα σε άλλον και σε άλλον, εσείς λέτε ότι θα μπορέσετε να συνέλθετε με το κατάλληλο υποστηρικτικό σύστημα της πολιτείας.

Θα συνέλθετε κύριε Καθηγητά;
ή θα φοβάστε να βγείτε έξω από το σπίτι;
ή δεν θα ξανασβήσετε ποτέ το φως όταν πέφτετε να κοιμηθείτε;
ή θα πετάγεστε κάθιδρος στον ύπνο σας από τους εφιάλτες;
ή θα παραγγέλνετε φαγητό από ντελίβερυ που θα σας το αφήνει στην εξώπορτα
ή θα πάρετε τους δρόμους για να ξαναβρείτε τους μπρατσαράδες και θα παρακαλάτε να σας ηρεμήσουν μ' ένα δεκάρικο, γιατί θα έχετε ξεμείνει από φράγκα;

Από κανένα δεν φεύγουν αυτά, κύριε καθηγητά, καμιά εικόνα δεν εξαφανίζεται από το μυαλό κύριε καθηγητά, τίποτε δεν περνάει στη λήθη. Ο πόνος θα έρχεται και θα ξαναέρχεται.

Και κάτι ακόμη, μαζί με αυτό το υποστηρικτικό σύστημα βοήθειας που επικαλείστε για βοήθεια των κακοποιημένων παιδιών, βάλτε και λίγη αγάπη.
Αγάπη θέλουν αυτά τα παιδιά, αγάπη, όχι για να απαλείψουν τις πληγές και τον πόνο, αλλά για να τον διαχειριστούν.

Λιποθύμησε μαθήτρια στο «Παιχνίδι της ασφυξίας»

Σοκάρουν οι πληροφορίες ότι μία μαθήτρια Γυμνασίου στο Χαλάνδρι λιποθύμησε σε «παιχνίδι ασφυξίας» που παίχτηκε από μαθητές στο σχολείο.

Σοκαρισμένοι είναι γονείς και εκπαιδευτικοί σε Γυμνάσιο του Χαλανδρίου όπου μία κοπέλα συμμετείχε στο «παιχνίδι της ασφυξίας» σε ένα από τα διαλείμματα.

Στο «παιχνίδι της ασφυξίας», ή «blackout challenge» όπως το αποκαλούν στο διαδίκτυο, συμμετείχαν τρεις μαθητές.

Ωστόσο, μία κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια του εν λόγω παιχνιδιού προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στη σχολική μονάδα.

Ευτυχώς η μαθήτρια δεν τραυματίστηκε όταν λιποθύμησε.

Για το συμβάν διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές ενώ το σχολείο έστειλε e-mail σε γονείς και μαθητές για το πολύ επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

Πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki