Tuesday 19 December 2006

Ανήλικοι βιαστές 16/12/2006

Πέντε μαθητές λυκείου της Μασσαλίας, ηλικίας από 14 έως 15 ετών, οδηγήθηκαν στη φυλακή το βράδυ της Παρασκευής αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμούς κατ΄ εξακολούθηση, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιας 13χρονης συμμαθήτριάς τους, τους οποίους κινηματογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον ενός ακόμη εφήβου, του οποίου όμως δεν ζητήθηκε ο εγκλεισμός και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.
Οι έφηβοι κατηγορούνται ως αυτουργοί ή συνένοχοι σε βιασμούς ανήλικης κάτω των 15 ετών, και καταγραφή εικόνων πορνογραφικού χαρακτήρα ενός ανήλικου, κατοχή και διάδοση αυτών των εικόνων.
Tο μαρτύριο της έφηβης έλαβε τέλος εντελώς τυχαία τη Δευτέρα, όταν μια εργαζόμενη στο λύκειο των Ουρσουλίνων στη Μασσαλία κατέσχεσε ένα τηλέφωνο που κυκλοφορούσε από χέρι σε χέρι, καθώς τα κινητά απαγορεύονται στον περίβολο του κτιρίου.
Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο που διαγράφηκε την Παρασκευή, η νεαρή κοπέλα είχε δεχθεί, το Σεπτέμβριο, να έχει σεξουαλική επαφή "στις τουαλέτες του λυκείου" με ένα από τα αγόρια, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Ο "φίλος" της κοπέλας κατέγραψε τη διασκέδασή τους με το κινητό του τηλέφωνο.
Υπό την απειλή μιας κοινοποίησης των εικόνων αυτών, η κοπέλα συγκατατέθηκε και σε άλλες σεξουαλικές επαφές με τους φίλους του αγοριού. Ο εκβιασμός κράτησε σχεδόν τρεις μήνες, τροφοδοτήθηκε από νέα βίντεο και από ένα αντίγραφό τους σε φορητό υπολογιστή. Οι βιασμοί έγιναν σε ένα γειτονικό με το λύκειο κτίριο και στην κατοικία ενός από τους νεαρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Θύμα και θύτες παρακολουθούσαν μαθήματα σε δύο σχολεία στο κέντρο της Μασσαλίας: η κοπέλα και τρεις από τους βιαστές της ήταν στην ίδια τάξη.
Οι νεαροί δεν είχαν προβλήματα μέχρι τώρα με την αστυνομία ή τη δικαιοσύνη, αλλά θεωρούνταν διαταραγμένοι έφηβοι.
Τρεις από αυτούς αποβλήθηκαν από το συγκεκριμένο λύκειο και στη συνέχεια πήγαν σε άλλο σχολείο.

Ο Θεός να φυλάει...

Ο σχιζοφρενής Αμερικάνος…
18/12/2006 5:40:00 μμ
Ένας 35χρονος άντρας σκότωσε το Σάββατο το πρωί πέντε ανθρώπους στο Κάνσας Σίτι στο Μισούρι (κεντρικές πολιτείες), ανάμεσα στους οποίους την 32χρονη φιλενάδα του μαζί με τα τρία παιδιά της ηλικίας ενός, έντεκα και δεκατεσσάρων ετών.
Ας σημειωθεί ότι ένα ακόμα παιδί, οκτώ ετών, που βρέθηκε επίσης στο "στόχαστρο" του δολοφόνου, δίνει σε μονάδα εντατικής θεραπείας μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Το πέμπτο θύμα του 35χρονου δολοφόνου είναι η περίπου συνομήλικη εξαδέλφή του, την οποία σκότωσε μέσα στο σπίτί της ,και πριν λογομαχήσει με την φίλη του.
Η αστυνομία επιλήφθηκε του περιστατικού μετά από τηλεφώνημα της μητέρας της δολοφονημένης και γιαγιάς των τριών ανήλικων παιδιών.
Ο δολοφόνος την πληροφόρησε ότι "στο σπίτι σκότωσα πολύ κόσμο, επειδή...βαρέθηκα να τα βάζουν μαζί μου ".
Ο δράστης αμέσως μετά αυτοκτόνησε.Φθάνοντας στη διεύθυνση που τούς υποδείχθηκε, οι αστυνομικοί ,αντίκρισαν το φρικτό θέαμα των πέντε πτωμάτων.

Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

Λιβύη: Σε θάνατο οι Βουλγάρες νοσοκόμες 19/12/2006 12:53:00 μμ

Σε θάνατο καταδίκασε δικαστήριο της Λιβύης τις πέντε νοσοκόμες από τη Βουλγαρία και τον Παλαιστίνιο γιατρό που κατηγορούνται ότι σκόπιμα μόλυναν με τον ιό του AIDS εκατοντάδες βρέφη στη Λιβύη. Η ετυμηγορία και οι ποινές ανακοινώθηκαν από τον δικαστή Μαχμούντ Χαουίσσα. Οι έξι καταδικασθέντες αντιμετώπιζαν την κατηγορία ότι σκόπιμα μόλυναν με τον ιό HIV 426 βρέφη σε νοσοκομείο της πόλης Μπενγκάζι στα τέλη της δεκαετίας του '90.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να τους επιβληθεί η ποινή του θανάτου. Από τη μεριά του ο επικεφαλής των συνηγόρων ανακοίνωσε ότι οι καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. "Θα καταθέσουμε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της ετυμηγορίας. Θα μελετήσουμε την ετυμηγορία για να δούμε αν υπάρχουν λάθη ή παρανοήσεις των γεγονότων", δήλωσε ο Οτμάν Μπιζάντι, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας. Ωστόσο η Κυβέρνηση της Σόφιας καταδικάζει την επιβολή της θανατικής και ζητάει την απελευθέρωσή τους ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης Φράνκο Φρατίνι ζήτησε από την Τρίπολη να επανεξετάσει την καταδίκη σε θάνατο.
Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Ιβάιλο Κάλφιν χαρακτήρισε την απόφαση "ιδιαίτερα απογοητευτική" και το Κοινοβούλιο της χώρας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει την ετυμηγορία και να ασκήσει πίεση στη Λιβύη να απελευθερώσει τους καταδικασθέντες. "Καταδικάζουμε την επιβολή της θανατικής ποινής και ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να απευθύνει έκκληση στη Λιβύη για την απελευθέρωσή τους", τόνισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Γκεόργκι Πιρίνσκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία θα γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1η Ιανουαρίου 2007. Εμπόδιο στη συνεργασία της Λιβύης με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει η δικαστική απόφαση σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης Φράνκο Φρατίνι, ο οποίος κάλεσε σήμερα την Τρίπολη να επανεξετάσει την καταδίκη σε θάνατο των πέντε νοσοκόμων από τη Βουλγαρία και του Παλαιστίνιου γιατρού. "Είμαι βαθύτατα στενοχωρημένος από αυτήν την απόφαση.
Πρόκειται για μια μεγάλη απογοήτευση", τόνισε ο Φρατίνι από τις Βρυξέλλες. "Ελπίζω ότι οι λιβυκές αρχές θα επανεξετάσουν την απόφασή τους που είναι μια επικίνδυνη κίνηση και ένα εμπόδιο στη συνεργασία με την Ε.Ε.", πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, θυμίζοντας πως η Βουλγαρία θα είναι από την 1η Ιανουαρίου μέλος της Ε.Ε.
Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki