Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Το παιδί μου δυσκολεύεται στην ανάγνωση.
Πως να το βοηθήσω;

Υπάρχουν παιδιά που μπορούν και διαβάζουν με ιδιαίτερη ευκολία, υπάρχουν όμως και άλλα που δεν τους βγαίνει τόσο φυσικά, συναντούν δυσκολίες με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται.


Η ικανότητα της ανάγνωσης, εκτός από δυνατότητες αποκωδικοποίησης, προϋποθέτει σωστή αναγνώριση λέξεων αλλά και κατανόηση κειμένου.

Όταν το παιδί σας συναντάει δυσκολίες στην ανάγνωση, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να το βοηθήσετε να εξοικειωθεί με τους ήχους και τη σημασία των λέξεων. Μέσω συνεχούς πρακτικής, βοηθήστε το να αποκτήσει ευφράδεια στο λόγο. Αν εξακολουθεί να δυσκολεύεται, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, ώστε να εντοπιστούν τα αίτια από τα οποία πηγάζει το πρόβλημα.
Φωνήματα και φθόγγοι
Για να μπορούν τα παιδιά να διαβάζουν, αλλά και να καταλαβαίνουν μεγάλες λέξεις, πρέπει πρώτα να μπορούν να διαβάζουν τους ανεξάρτητους ήχους που εμπεριέχονται μέσα σε αυτές. Τα παιδιά που δυσκολεύονται στο διάβασμα, δε μπορούν να αναγνωρίσουν την ομοιοκαταληξία στις λέξεις ή τις συλλαβές. Οι γονείς πρέπει να διαβάζουν στα παιδιά βιβλία που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ομοιοκαταληξία και να τα ενθαρρύνουν να παίζουν στον υπολογιστή παιχνίδια που μπορούν να τα βοηθήσουν. Μέσω σωστής και συνεχούς εξάσκησης το παιδί θα παρουσιάσει βελτίωση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Αποκωδικοποιήση
Η σωστή προφορά των γραμμένων λέξεων, αποτελεί ένα επίσης σημαντικό κομμάτι της ανάγνωσης. Τα παιδιά που παρουσιάζουν πρόβλημα, συνήθως όταν διαβάζουν κολλάνε στις λέξεις γιατί δε μπορούν να τις προφέρουν. Η αποκωδικοποίηση των λέξεων μπορεί εύκολα να βελτιωθεί με την εξάσκηση. Βάλτε το παιδί να γράφει γράμματα, email ή σημειώματα σε φίλους και γνωστούς. Καθώς τα γράφει, ζητήστε του να συνδυάζει τους ήχους που αντιστοιχούν στο κάθε γράμμα.
Λεξιλόγιο
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στην ανάγνωση, είναι να γνωρίζει το παιδί τη σημασία των λέξεων. Καλό λοιπόν είναι να διαβάζετε στο παιδί σας καθημερινώς, προκειμένου να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του. Κάθε φορά που δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει τη σημασία μιας λέξης ή μιας πρότασης, διακόψτε την ανάγνωση και εξηγήστε του τι ακριβώς σημαίνει αυτό που του διαβάζετε. Επίσης, μπορείτε να του περιγράφετε αστεία περιστατικά ή να του διηγείστε ιστορίες χρησιμοποιώντας άγνωστες για εκείνο λέξεις. Με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζετε το λεξιλόγιο του ευχάριστα. Αφομοιώνει χωρίς να κουράζεται...
Ευφράδεια
Τα παιδιά που διαβάζουν αργά και με περίεργο τρόπο, έχουν πρόβλημα ευφράδειας. Δε μπορούν δηλαδή να διαβάσουν με σωστή ταχύτητα και ακρίβεια. Σύμφωνα με το kidshealth, το παιδί μπορεί να βοηθηθεί αν διαβάζει δυνατά γιατί έτσι συνειδητοποιεί ότι η ανάγνωση μπορεί να είναι και μια ευχάριστη διαδικασία. Δοκιμάστε να του διαβάζετε καθημερινά σωστά και με ευφράδεια, ώστε να αποτελείτε γι’αυτό παράδειγμα προς μίμηση. Επιπλέον μια καλή μέθοδος που σίγουρα βοηθάει στην απόκτηση ευχέρειας λόγου, είναι η επανάληψη. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να διαβάζει ξανά και ξανά τα αγαπημένα του βιβλία ή ποιήματα, ώστε να βελτιώνει την άρθρωση και την εκφραστικότητα του.
Κατανόηση κειμένου
Τα παιδιά που δε μπορούν να συνοψίσουν αυτό που έχουν διαβάσει, έχουν πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου. Ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθηθεί το παιδί, είναι να το προτρέπετε να διαβάζει ιστορίες ή άρθρα και στη συνέχεια να συζητάτε για τα γεγονότα ή τα κίνητρα των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν στην ιστορία. Μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί να συνδέει τα γεγονότα που περιγράφονται στην ιστορία με τη δική του ζωή. Αν το παιδί δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις που του κάνετε σχετικά με αυτό που διάβασε, ζητήστε του να ανατρέξει πίσω και να ψάξει για σημεία κλειδιά του κειμένου.
news

12χρονες μαχαίρωσαν φίλη τους με εντολή του εικονικού «αρχηγού» τους (Slenderman) στο Διαδίκτυο.

Αφήνουμε τα παιδιά στην τύχη τους -χωρίς Θεό, χωρίς αξίες, χωρίς την αγάπη μας, χωρίς επίβλεψη- να πέσουν στα νύχια κάθε διεστραμμένου, και μετά τα δικάζουμε και τα καταδικάζουμε...
Οι γονείς τους που ήσαν, τι έκαναν;;;

12-year-olds blame horror meme Slenderman for inspiring them to stab classmate

Δικαστήριο του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως ενήλικες δύο κορίτσια ηλικίας 12 ετών, που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας μιας συνομήλικης φίλης τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 65 χρόνια κάθειρξη αν κριθούν ένοχες, όπως αναφέρει το τοπικός Τύπος.

Τα δύο κορίτσια επισκέπτονταν συχνά τον ιστότοπο Creepypasta στον οποίο οι θαμώνες διηγούνται ιστορίες τρόμου. Ένας από τους εικονικούς επικεφαλής του ιστότοπου, ο Slenderman, τους ζήτησε να δολοφονήσουν μία από τις φίλες τους, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 6 Now.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο, ένα από τα δύο κορίτσια δήλωσε ότι έπρεπε να σκοτώσει κάποιον για να αποδείξει την αφοσίωσή της στον Slenderman.

Το νεαρό θύμα είχε λάβει πρόσκληση το Σάββατο να περάσει τη νύχτα στο σπίτι μίας εκ των δύο κατηγορούμενων. Στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα δάσος όπου την μαχαίρωσαν 19 φορές, εκ των οποίων μία φορά κοντά σε μια αρτηρία, και την άφησαν πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει. Το θύμα εντόπισε ένας ποδηλάτης και μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Ουόκεσα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ενημέρωσε τους γονείς για τους κινδύνους του Διαδικτύου.
«Αυτό πρέπει να αποτελέσει αιτία αφύπνισης για τους γονείς. Καλό θα ήταν οι γονείς να περιορίζουν και να εποπτεύουν τα παιδιά τους, όταν κάνουν χρήση του Διαδικτύου», δήλωσε ο Ράσελ Τζακ.
Οι δύο κατηγορούμενες κρατούνται και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 11 Ιουνίου.
news247

Πολύτεκνος πατέρας ο 52χρονος,
σιχαμένος παιδεραστής της Πτολεμαΐδας!

Τον έπιασαν λίγο μετά, αφού είχε ασελγήσει σε δυο φίλες των παιδιών του

- Πέντε ανήλικα κορίτσια τα θύματα του παιδεραστή της Πτολεμαΐδας
- Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής
ασέλγησε σε 9χρονο κοριτσάκι
- Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης και η αστυνομία έφτασε στη σύλληψή του παιδεραστή
- Προσπάθησε να διαφύγει από το σπίτι όπου εντοπίστηκε και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή
του
- Χειροπέδες και σε δυο Έλληνες για υπόθαλψη εγκληματία


Άφωνη έχει μείνει η κοινωνία της Πτολεμαΐδας από την είδηση πως 52χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε ασελγήσει σε πέντε ανήλικα κορίτσια, ηλικίας εννέα έως 16 ετών!

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, ο 52χρονος άνδρας ασέλγησε σε ένα κοριτσάκι εννέα ετών. Το παιδί γύρισε στο σπίτι του και είπε στη μητέρα του όλα όσα έγιναν. Κι εκείνη, το επόμενη πρωί, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Τα θύματα του 52χρονου παιδεραστή δέχονται ήδη βοήθεια ψυχολόγων για να ξεπεράσουν τα όσα έζησαν.
Η μια καταγγελία έφερε και τις υπόλοιπες, αφού η αστυνομία δέχτηκε ακόμη δυο καταγγελίες από γονείς ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 12 και 14 ετών.

Ο 52χρονος, που δήλωνε άνεργος κι έκανε περιστασιακές δουλειές, έστηνε καρτέρι στα θύματά του σε πάρκα και παιδικές χαρές.

Στο αυτοκίνητό του είχε παιχνίδια και παιδικά αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσε ως δόλωμα για να παρασύρει τα θύματά του.

Η αστυνομία είχε την πληροφορία πως ο 52χρονος κρυβόταν σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Όταν οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι, όπου οι δυο Έλληνες, 28 και 30 ετών, του είχαν δώσει καταφύγιο, ο 52χρονος κατάφερε με άγνωστο τρόπο να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι δυο κορίτσια, τα οποία δήλωσαν πως είναι φίλες των παιδιών του και στα οποία ο σάτυρος είχε ήδη επιτεθεί.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και παρά τη σθεναρή αντίστασή του, τον συνέλαβαν.
Μαζί του συνελήφθησαν και οι δυο άνδρες που τον έκρυβαν.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, η δράση του 52χρονου παιδεραστή σταμάτησε νωρίς, πριν προχωρήσει και σε άλλες επιθέσεις εις βάρος παιδιών

Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες μνήμης και 10 DVD.

Κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης και μέσα στο οποίο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παιδικά αντικείμενα και παιχνίδια.

Εις βάρος του 52χρονου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου και της αντίστασης. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τους δυο Έλληνες, οι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ την έρευνα και προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

newsit

"My Shoes" - «Τα παπούτσια μου»:
'Eνα video για τις πραγματικές αξίες της ζωής

 
'Eνα video για τις πραγματικές αξίες της ζωής