Wednesday 29 April 2015

Παίξτε με το παιδί σας για να κλείσει την τηλεόραση και το tablet!

Το παιδί σας στρογγυλοκάθεται με τις ώρες στον καναπέ και βλέπει αποχαυνωμένο τηλεόραση (ή παίζει με το tablet); Μπορείτε να δώσετε τέλος σ’ αυτή τη συνήθεια, αλλά όχι ανώδυνα.

Θα χρειαστεί να τρέξετε, να λερωθείτε, να κατασκευάσετε φανταστικές ιστορίες, να χάσετε τον μεσημεριανό σας ύπνο και να υποστείτε θόρυβο και ακαταστασία, αλλά το παιδί σας θα σταματήσει να βλέπει με προσήλωση όποια κονσέρβα του σερβίρει η τηλεόραση!
Για να σας βοηθήσουμε να βοηθήσετε το παιδί να αφήσει κάτω το τηλεκοντρόλ, συγκεντρώσαμε είκοσι δραστηριότητες πιο διασκεδαστικές από την τηλεόραση για παιδιά ηλικίας από 3 ετών.

Ιδέες για αυτόνομο παιχνίδι
1. Προωθήστε την δοκιμασμένη λύση «μαγείρεμα»: δώστε στο παιδί κανονικές κατσαρόλες, κουτάλες και λαχανικάκαι αφήστε το να κάνει ότι μαγειρεύει! 
2. Δώστε του να φορέσει την αποκριάτικη στολή του –πάντα πιάνει!
3. Δώστε του να φουσκώσει μπαλόνια –δραστηριότητα πολύ φτηνή και πολύ αποτελεσματική.
4. Απλώστε σύνεργα ζωγραφικής σε ένα τραπέζι και ενθαρρύνετε το παιδί να ζωγραφίσει.
5. Δώστε του να λύσει παζλ και γρίφους.


Παίξτε μαζί
6. Βάλτε δυνατά μουσική και χορέψτε μαζί.
7. Διαβάστε παραμύθια ή διηγηθείτε ιστορίες με φανταστικούς ήρωες.
8. Φτιάξτε μαζί κατασκευές.
9. Ξεφυλλίστε οικογενειακά άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες.
10. Παλέψτε, τρέξτε, προσποιηθείτε ότι είστε ζώα της ζούγκλας.


Μερικές βρεγμένες ιδέες!
11. Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και ρίξτε μέσα μερικά πλαστικά παιχνίδια -η επιτυχία είναι σίγουρη!
12. Αν του αρέσει το μπάνιο, γεμίστε τη μπανιέρα και αφήστε το παιδί να πλατσουρίσει όσο θέλει!


Ιδέες για παιχνίδι που θα λατρέψει –αλλά εσείς όχι.
13. Αφήστε το να κάνει θόρυβο: δώστε του κάποιο μουσικό όργανο ή απλώς κατσαρόλες και κουτάλες!
14. Αφήστε το να «κατεβάσει» βιβλία και DVD από τα ράφια και να τα επανατοποθετήσει (εσείς θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία στη συνέχεια αλλά, δεν αξίζει τον κόπο;)
15. Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού.
16. Καλέστε φίλους του στο σπίτι για να παίξουν μαζί.


Ιδέες για συνεργασία
17. Ζητήστε του να σας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού.
18. Πηγαίνετε μαζί μια βόλτα στην παιδική χαρά, στο πάρκο ή στους παππούδες.
19. Πηγαίνετε μαζί για ψώνια και μάθετέ του τα πάντα για τα λαχανικά, τα φρούτα, τα χρώματα και τις μυρωδιές.


Η καλύτερη ιδέα απ’ όλες
20. Κάντε αγκαλίτσες

mama365

Αυτό το παιδάκι με σύνδρομο Down μπορεί να... πετάξει!!
Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες και το βίντεο


Είναι από τις ιστορίες που σε κάνουν να δακρύζεις αλλά και να χαμογελάς και να παίρνεις δύναμη και ελπίδα και να βλέπεις τα προβλήματα της ζωής σου μικρά και να γεμίζεις θετική ενέργεια.

Ο Άλαν Λόρενς από την Γιούτα, έγινε διάσημος τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο με τις φωτογραφίες του γιου του, ο οποίος μπορεί και πετάει!
Ο σούπερ μπαμπάς έχει ανεβάσει στο blog του «That Dad Blog» υπέροχες φωτογραφίες με τον μικρό Γουίλιαμ, ο οποίος γεννήθηκε με σύνδρομο Down, να «πετάει» και ο κόσμος έχει πραγματικά ενθουσιαστεί. Στόχος του Άλαν είναι ο γιος του να εμπνευστεί στο μέλλον από αυτές τις εικόνες.

"Αυτές οι φωτογραφίες με τον ιπτάμενο Γουίλ έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για μένα, καθώς σκέφτομαι για τις ξεχωριστές δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσει ενώ μεγαλώνει. Ελπίζω ότι θα τον μάθω ότι παρά τις αδυναμίες του, μπορεί να κάνει ό,τι αποφασίσει ο ίδιος,"δηλώνει για την απόφασή του να δημοσιεύσει αυτές τις φωτογραφίες.

Σκοπός του είναι να γίνουν και ημερολόγια, έτσι ώστε να δωρίσει τα μισά από τα κέρδη του σε ιδρύματα που ασχολούνται με το Σύνδρομο Down. Για αυτό το λόγο μαζεύει χρήματα για την καμπάνια «Bringing Light» μέσω Kickstarter.


Τα σωστά γυαλιά ηλίου για το παιδάκι σας. Δεν είναι θέμα μόδας αλλά υγείας.

Η μεγαλύτερη ποσότητα καταστροφής των ματιών από τις ακτίνες UV συνήθως συμβαίνει στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου  και για αυτό πρέπει να αγοράσετε γυαλιά ηλίου στα παιδιά σας οπωσδήποτε και να τα φοράει το παιδί σας σε κάθε του βήμα και έξω από το σπίτι.
Όπως σας έχει γίνει συνήθεια να βάζετε στα παιδιά σας αντηλιακό έτσι πρέπει να φοράνε και τα γυαλιά ηλίου.
Πως να διαλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου:
Επιλέξτε γυαλιά που έχουν 100% προστασία. Προσέξετε οι ενδείξεις των γυαλιών  να γράφουν 100% προστασία UVΑ και UVΒ και όχι απλά UV.
Οι πολυανθρακικοί οργανικοί και πολυωτικοί (polarized) φακοί είναι πιο ανθεκτικοί στις γρατσουνιές και στα χτυπήματα. Οι γυάλινοι φακοί αν σπάσουν μπορεί να είναι επικίνδυνοι και αιχμηροί για αυτό αποφύγετέ τους.
O σκελετός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος έτσι ώστε να καλύπτει την περιοχή των ματιών αλλά και να εφαρμόζουν ακριβώς στην μύτη και στα αυτιά του. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε εύκαμπτους φακούς που δεν σπάνε και να μην είναι πολύ βαριά έτσι ώστε να επιβαρύνουν το παιδί σας.
Προσέξτε τις λαβές των γυαλιών να έχουν απαλή επικάλυψη στην περιοχή της μύτης και των αυτιών έτσι ώστε να μην πληγώνουν και να μην κάνουν σημάδια στο παιδί σας.
Μην ξεχάσετε να πάρετε ειδικά κορδονάκια. Στο καταστήματα οπτικών θα βρείτε ειδικά κορδονάκια που βοηθάνε το παιδί σας να μην τα χάνει και να του πέφτουν κάτω όταν παίζει.
Τέλος το πιο σημαντικό από όλα είναι να αγοράσετε γυαλιά μόνο από καταστήματα πιστοποιημένων οπτικών  για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια και την ποιότητα των γυαλιών που θα αγοράσετε.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki